FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Încă o "poveste de succes" » Cum a ratat Dinamo transferul unui jucător care acum evoluează la Inter

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 martie 2018 13:16

Dinamo se înscrie și ea pe lista cluburilor din România care au avut ocazia să transfere jucători ieftini, care ulterior au ajuns să joace la echipe de renume mondial și să valoreze zeci de milioane de euro.

Impresarul Florin Manea a dezvăluit că în urmă cu 5 ani l-a propus la Dinamo pe mijlocașul central Matias Vecino, care acum evoluează pentru Inter Milano.

"În afară de Vaslui, unde am adus mulţi jucători, am colaborat foarte bine şi cu Dinamo. Îl cunosc foarte bine pe domnul Negoită, i-am vorbit despre strategii şi despre ceea ce ar trebui să facă. La Dinamo sunt multe capete pentru a se lua o decizie. Am fost la ei cu un grafic şi se uitau toți așa ...

Uite, acum 5 sau 6 ani aveam posibilitatea să aduc un uruguayan la Dinamo. Îl chema Matias Vecino. Au zis că nu a jucat foarte mult şi l-au refuzat, dar apoi a fost vândut cu 40-50 de milioane la Inter. Normal că nu a jucat, dar venea în România. Uite că s-a dus la Fiorentina, apoi l-a luat Inter", a declarat Florin Manea la TV Digi Sport.

Matias Vecino (26 de ani) a ajuns, în 2013, la Fiorentina de la Nacional Montevideo în schimbul a 2.3 milioane de euro. În vara anului trecut Inter a plătit pentru uruguayan 24 de milioane de euro.

24 de meciuri
în Serie A a jucat Matias pentru Inter în acest sezon

23.000.000 €e cota de piață a lui Matias Vecino în acest moment, conform transfermarkt.de

Cazuri celebre de fotbaliști ratați în Liga 1

Cel mai important este, cu siguranţă, Radamel Falcao, cotat acum la peste 50 de milioane de euro. CFR a oferit 2 milioane euro lui River Plate, dar argentinienii au refuzat. A fost apoi propus în Ghencea pentru 5 milioane de euro, dar Gigi Becali a considerat suma mult prea mare.

Celebre sunt şi refuzurile lui Viorel Hizo când era la Rapid. Nu i-a vrut pe Obi Mikel şi Taiwo, considerând că nigerienii nu se vor adapta climei. Mikel a ajuns la Chelsea pentru 20 de milioane de euro, iar Taiwo la Olympique Marseille. Tot Rapid l-a refuzat pe Kolarov. Atunci, Copos a avut de ales între el şi Bozovici, alegându-l pe ultimul pentru că era mai ieftin cu 200.000 de euro.

Alţi jucători refuzaţi de echipele din Liga 1 sunt Doumbia Seydou, refuzat de Mircea Rednic când era la Rapid, acum la Sporting. Acelaşi Rednic l-a dorit pe Bassong la Dinamo, când era la Metz, dar transferul nu s-a perfectat. Şi sârbul Tosici, ajuns la Manchester United a fost considerat slab de către Sorin Cârţu. Tot la Timişoara, Toni Doboş l-a refuzat pe Nikola Zigici şi i-a transmis să se apuce de baschet.

Şi Steaua a mai ales greşit. L-a luat pe Carlos în 2006 cînd putea să-l transfere pe Hilario, ajuns imediat la Chelsea, şi l-a împrumutat pe Gora Tall în locul lui Ouon, un fundaş central extrem de apreciat în Cipru, lăudat după meciurile din Liga Campionilor.

Cum ar fi echipa virtuală formată din jucătorii rataţi de Liga 1: Hilario - Bassong, Ouon, Taiwo - Gaston Ramirez, Obi Mikel, Tosici, Kolarov - Falcao, Zigici, Seydou

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (16)
para.para
para.para  •  14 Martie 2018, 22:34

Atat de mult se gandesc la fcsb si idolul lor din Pipera scriberii astia de la hartia lui gigi de impachetat guvizi incat au ratat stirea cum ca insusi marele Messi era sa ajunga la echipa lor de suflet din Mogosoaia. PS. in caz ca e adevarat macar despre vreunul din cei enumerati in articol, e clar ca in romanika isi rata cariera, numai auzeam de el.

cneius
cneius  •  14 Martie 2018, 16:47

Chestia este alta, mai "explodau" daca jucau in Romania ?

tipsy
tipsy  •  14 Martie 2018, 15:35

foarte credibil ce spun impresarii astia

Vezi toate comentariile (16)
Comentează