FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

INCREDIBIL! Motivul pentru care a ratat Mihăiță Pleșan transferul la o forță a Europei: "Nici n-am mai urcat în autocar"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat vineri, 05 ianuarie 2018 19:00

Fosul fotbalist Mihăiță Pleșan a dezvăluit un episod neștiut din cariera sa, momentul când a fost la un pas să ajungă la Ajax Amsterdam, una dintre cele mai titrate echipe din fotbalul mondial. 

"Aveam 19 ani, m-a sunat Gică Popescu şi mi-a zis că e o ofertă concretă de la Ajax. Aveam meci la Bihor, nici nu m-am mai urcat în autocar. Era o clauză în contractul meu de un milion de dolari. După 20 de minute mă sună cineva şi îmi zice că a dispărut clauza aia.

Eram tânăr, mi s-a propus un apartament, am acceptat şi nu m-am mai dus la Ajax. Dacă aş fi avut mintea de acum, lucrurile stăteau altfel. În primul rând, nu aş fi avut un impresar",  a declarat Pleșan, la TV Telekom Sport. 

Retras din activitate, Pleșan a evoluat de-a lungul carierei la Universitatea Craiova, Dinamo, Poli Timișoara, Steaua, Volga Novgorod și CS U Craiova. Pleșan a strâns și șapte meciuri la națională, reușind să marcheze o dată, chiar în succesul răsunător din amicalul cu Germania din 2004, 5-1. 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (8)
para.para
para.para  •  06 Ianuarie 2018, 09:59

In urma cu vreo 16 ani cei de la Barcelona alergau pur si simplu dupa mine, cu vagonul de bani ca sa ma ia la ei. Eram tanar si am refuzat categoric. Ce sa fac eu la Barcelona? Mai buna era berea cu prietenii.

mannecken
mannecken  •  05 Ianuarie 2018, 22:15

Din comentariile voastre reiese tot mai clar ca nu este clar articolul. Deci domnul ziarist, te rog sa ne luminezi. De ce nu s-a realizat transferul? Cum a fost posibil ca Plesan la 19 ani sa refuze un tranfer la Ajax? Doar pentru ca a primit un apartament??? L-au înselat impresarii? Posibil, foarte posibil si-mi pare rau pentru el daca a fost asa. Cum a disparut acea clauza doar printr-un telefon???Clauza din contractul lui cu cine??? Cu echipa unde juca? Din eventualul contract pe care trebuia sa-l semneze cu Ajax? A existat aceasta clauza? S-a sters cu guma? Cu Pic?

firaldo
firaldo  •  05 Ianuarie 2018, 21:52
Postat de bombon pe 05 Ianuarie 2018, 21:11

Din articol rezulta ca a refuzat Ajax si a semnat cu FC Bihor pentru ca i-au dat un apartament. Totusi, mai incolo nu apare FC Bihor pe lista echipelor pe unde a jucat. Ciudat!

Avea meci la Bihor,adică lui juca cu FC Bihor,când a aflat de interesul lui Ajax nu s-au urcat în autocarul cu care făcea deplasarea la FC Bihor.Ceea ce este cusut cu ață albă este că Ajax era echipa mare...nu cred că vreun jucător român din acea perioadă ar fi refuzat Ajax ore un apartament...și 15 ani sa ai și nu refuzi Ajax.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează