FOTBAL  »  Superliga  »  PROIECT

Inițiativă care ar putea face concurență Ligii Campionilor » FCSB, Dinamo și CS U Craiova, invitate să ia startul într-o competiție de 200 de milioane de euro

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 28 octombrie 2017 20:26

FCSB, Dinamo și CS U Craiova ar putea face parte intr-o nouă competiție, care să reunească cele mai importante echipe din sud-estul Europei, informează ziare.com.

Proiectul este inițiativa fostului director de marketing al bulgarilor ȚSKA Sofia, Rumen Vatkov, iar noua competiție, " Mega League", ar urma să aibă o primă ediție în 2019.

Competiția ar urma să reunească echipe din 17 țări est-europene, care vor fi împărțite în două ligi: la finalul fiecărui snezo, cele mai bune 3 echipe din liga secundă vor promova, iar ultimele trei clasate din prima ligă vor retrograda.

Conform surse citate, echipele din prima ligă ar fi următoarele:  FCSB, Dinamo, CSU Craiova, Olympiacos, Panathinaikos, Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa, Steaua Rosie Belgrad, Partizan Belgrad, Levski Sofia, TSKA Sofia, Dinamo Zagreb, Hajduk Split, FK Sarajevo, Zeljeznicar, Olimpija Ljubljana, NK Maribor, APOEL Nicosia, Omonia, Vardar Skopje.

Inițiatorul acestui proiect a afirmat că și-ar dori ca Miodrag Belodedici să fie unul dintre ambasadorii acestei noi competiții. 

"Într-o lună, cel mult două, vom lua legătura cu cluburile din România pentru a le adresa invitațiile de participare. Avem nevoie de lideri care să răspândească mesajul de unitate și beneficiile pe care le va aduce aceasta ligă. Miodrag Belodedici este un jucător legendar, iar Mega League ar fi onorată să aibă sprijinul lui", a spus Rumen Vatkov, citat de ziare.com.

Turneul ar urma să aibă premii totale în valoare de 200 de milioane de euro, provenite din drepturile de televizare.

Cele 17 țări implicate: România, Grecia, Israel, Serbia, Bulgaria, Croația, Bosnia, Slovenia, Cipru, Macedonia, Azerbaidjan, Albania, Georgia, Armenia, Moldova, Kosovo, Muntenegru.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
805573266178890
Vlad Vladimir  •  29 Octombrie 2017, 07:20
Postat de titiduru22 pe 29 Octombrie 2017, 04:49

Nu cred ca ar mai juca si-n liga lui Gino ,matematic nu se poate .

Ideea în sine nu mi se pare rea. Asa cum exista Cupa Balcanica, Cupa Europei Centrale la baschet so handbal, nu vad de ce sa nu fie si la fotbal. Aaaa...ca ce a propus baiatul ala e un proiect făcut pe genunchi e alta poveste. De exemplu, de unde are avea bani "U", Rapid si Petrolul pentru deplasari prin Armenia, Georgia sau Azerbaijan? Dar, in principiu, tot cam la asta o sa se ajunga. Aia mari o sa-si faca liga lor si aia e. La fel cum au făcut si cu Euroliga de baschet. Practic e o liga închisa si ULEB nu are ce sa faca. Au încercat sa forteze federatiile naționale sa dezafilieze cluburile care participa in Euroliga. Evident ca aia nu si-au permis sa-si dezafilieze cele mai puternice cluburi. Si aici s-a terminat totul pentru ca, idem, ULEB nu-si permite sa dezafilieze cele mai puternice federatii nationale. Parerea mea e ca in maxim 5 ani tot in aceeasi situatie o sa se ajunga si la fotbal si, idem, UEFA o sa aiba mâinile legate. FA nu o sa-si permita sa dezafilieze cluburile din Big Four, iar UEFA nu o sa-si permita sa dezafilieze FA. Asa ca pana la urma cluburile din Big Four or sa faca ce vor ele. Aceeasi situatie si la Real, Atletico, Barca, Juventus, Inter, Milan, Bayern, Borussia sau PSG.

titiduru22
titiduru22  •  29 Octombrie 2017, 04:49
Postat de Vlad Vladimir pe 29 Octombrie 2017, 04:34

Sau gandit si la Transilvania si la echipe din ligi inferioare. "U" Cluj, CFR Cluj, Rapid (ramane de vazut care Rapid) si Petrolul ar urma sa joace initial in a doua grupa valorica. Acuma cat e de fezabila idea habar nu am. Dar asemenea ligi exista deja in alte sporturi (baschet, handbal, volei). Legat de datele disponibile si de aglomerarea programului se poate simplifica un pic. De exemplu, un eventual meci FCSB-Dinamo ar putea conta si in clasamentul Ligii 1 si in clasamentul Mega Ligii.

Nu cred ca ar mai juca si-n liga lui Gino ,matematic nu se poate .

805573266178890
Vlad Vladimir  •  29 Octombrie 2017, 04:36
Postat de para.para pe 29 Octombrie 2017, 03:09

Mai mintiti si manipulati mult poporul roman bai gigistilor ambalatori de peste? Dupa ce criteriu ati pus voi pe fcsb, Dinamo si CSU Craiova ca fiind cele mai bune din romanika? Olympiakos (se scrie cu "k" si nu cu "c" fecesebistilor care impachetati peste) si Panathinaikos nu au timp de minciunile voastre, ele joaca doar in UCL.

https://www.foxsports.it/2017/10/28/mega-league-progetto-vuole-unire-est-europa-superlega/ Uite aici, suparatule.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează