FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ţintă din Curacao » New-entry pe lista de transferuri a lui Becali

Articol de GSP - Publicat sambata, 30 mai 2015 00:00

Mijlocaşul celor de la Botoşani, Quenten Martinus,  e dorit în Ghencea, iar patronul Stelei va încerca să-l transfere la începutul săptămînii viitoare. Quenten are paşaport olandez, dar evoluează pentru "naţionala" statului Curacao

Steaua n-are prea mult timp să petreacă după titlul obţinut joi seară, la Iaşi. Viitorul campionat începe repede, pe 11 iulie, însă ceea ce o presează şi mai tare sînt preliminariile Champions League, practic singurele obstacole pentru potul de peste 20 de milioane de euro. Şi Gigi Becali pare să se ţină de promisiunea de a face transferuri importante.

Referinţe bune şi de la Hagi

Pe lîngă numele deja rostite zilele trecute, Pecanha, Alcenat, Teixeira, Cernat, Budescu, De Amorim şi Tamuz, a mai apărut o ţintă importantă pentru Becali. Şi la fel ca majoritatea celor pe care îi doreşte, e un străin care a evoluat în campionatul nostru. Quenten Martinus, extrema de culoare a lui FC Botoşani, care evoluează pentru "naţionala" statului Curacao, dar are şi paşaport olandez.

Martinus l-a impresionat pe Gigi după primul său sezon în Moldova, unde a ajuns liber de contract. Şi cota lui a urcat vertiginos. Acum un an era văzut de site-ul transfermarkt.de la 250.000 de euro, însă a ajuns în momentul de faţă la o cotaţie de peste două ori mai mare, 600.000 de euro. Becali a primit referinţe foarte bune despre el şi de la Gică Hagi, care a fost foarte aproape să-l aducă la Viitorul, însă transferul a căzut în ultimul moment.

Costă mult

Pentru a-l aduce, Gigi va trebui să negocieze cu Botoşani fiindcă Martinus mai are un an de contract, iar şefii clubului moldav ar dori în schimbul său o sumă în jurul a 500.000 de euro. În cazul în care Tănase ar pleca de la Steaua în această vară, olandezul ar fi o variantă pentru postul de mijlocaş stînga într-un sistem 4-2-3-1 sau de extremă într-un modul 4-3-3.

Cifre bune la Botoşani
- a jucat în 30 din cele 34 de etape
- a marcat 3 goluri şi a oferit 5 pase de gol
- a fost folosit pe 3 posturi: mijlocaş dreapta şi stînga, plus atacant
- are o medie a notelor GSP de 6,10, fiind pe primul loc în topul jucătorilor de cîmp de la Botoşani

7 meciuria jucat Martinus în prima ligă din Olanda, în tricoul lui Heerenveen, în anul 2011

1,83 metrimăsoară Martinus, dintre jucătorii ofensivi ai Stelei, doar Țucudean, 1,87, și Iancu, 1,86, fiind mai înalți

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
jim_raynor
jim_raynor  •  30 Mai 2015, 15:18

ce valoare are transferul ca sa stim cat a platit jiji pt meciul stiaua-fc botosani? de-a lungul timpului, patronul din pipera a uimit cu transferuri surpriza dupa disputarea unor partide cu "cantec"...panait si vali badea de la vaslui, cristocea si gurita de la farul,tibi balan de la sportu...etc

rumunek
rumunek  •  30 Mai 2015, 11:57

E spectaculos, iese in evidenta, dar este ineficient. In plus joaca singur, nu cred ca se preteaza la jocul Stelei. Steaua trebuie sa caute jucatori pentru jocul pozitional, care in situatii rare, in campionatul romanesc mai ales, sa poata face si un contraatac in ceva viteza. Din pacate, piata interna este din ce in ce mai putin ofertanta, insa cu pretentii.

samertx
samertx  •  30 Mai 2015, 10:28
Postat de becalistar pe 30 Mai 2015, 09:51

&***quot***; ***FC*** ***STAR*** ***BUCHAREST*** ***1459*** &***quot***; ***sau*** &***quot***;***Foooball*** ***City*** ***1459*** ***Star*** ***Bucharest***&***quot***; - ***abreviat*** - ***BUCHARESTER*** ***sau*** ***BUCHARESTAR*** ***si*** ***poreclit*** ***de*** ***ce*** ***nu*** ***si*** ***BECALISTAR*** ***care*** ***e*** ***problema*** ?

Ce țurcă juca Bucur cu turma la 1459, nici nu-ți imaginezi. :))

Vezi toate comentariile (15)
Comentează