FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - POLI IAȘI 2-1

INTERVIU EXCLUSIV cu Vasile Miriuță: "Hanca a luat-o de la zero. Începe să fie iar jucătorul ăla care m-a enervat!"

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat luni, 27 noiembrie 2017 00:00

Antrenorul ”câinilor”, Vasile Miriuță, a prins curaj după victoria cu Poli Iași, de sâmbătă, și spune că echipa sa va redeveni o putere a Ligii 1 după cantonamentul din pauza competițională.

- Domnule Miriuță, v-ați mai liniștit după victoria cu Poli Iași, 2-1?
- Un pic, să zicem. A fost foarte important să câștigăm ca să continuăm lupta pentru play-off. Dacă nu luam trei puncte era cam gata.

- Veți continua să jucați cu Filip la închidere?
- Bună întrebare. Depinde foarte mult și de adversar. E posibil să am nevoie de el în stânga apărării. Important este că a dovedit că este un jucător polivalent și mă bucur enorm că a făcut un meci mare ieri.

- Hanca?
- Și el a făcut un meci foarte bun. E în creștere de formă. Am vorbit foarte mult cu Sergiu în ultima perioadă și am înțeles niște lucruri.

- Ce ați discutat?
- El a trebuit să o ia de la zero pentru că au plecat Palici și Nistor, cu care se înțelegea foarte bine, își crease automatisme de joc cu ei, ei trei făceau ravagii anul trecut împreună. Acum, Sergiu a luat-o de la zero, cum am spus, dar deja se vede că încep să se lege lucrurile pe care le facem la antrenamente. Începe să fie iar jucătorul ăla care m-a enervat pe mine când eram la CFR și a dat golul sezonului, cu pirueta aia (râde).

- Realist vorbind, nu ați avut rezultate foarte bune pe banca lui Dinamo. Credeți că mai au răbdare suporterii cu dumneavoastră?
- Am o relație foarte bună cu fanii noștri și nu pentru că sunt dinamovist! Am discutat cu ei și au realizat că sunt un om de mare caracter și că nu am nimic de ascuns. Și la victorii, și la înfrângeri am vorbit cu ei și le-am explicat situația exact cum a fost pentru că ei sunt primii care trebuie să știe ce se întâmplă cu echipa. Ei stau în frig și în ploaie ore întregi să ne susțină, ei dau banii pe bilete.

- Conducerea lui Dinamo v-a umilit când a negociat cu Claudiu Niculescu. De ce ați mai rămas în Ștefan cel Mare?
- Nu mai vreau să comentez acest subiect, deja e prea mult. Vă mai spun doar atât: orice situație ar fi, eu nu voi pleca de la Dinamo cu capul în pământ! Dacă nu-mi ating obiectivul, atunci, da, nu mai zic nimic și îmi văd de drumul meu. Altfel, nu! Am să dau tot ce am eu mai bun pentru suporterii lui Dinamo. Visul meu este să câștig trofee cu echipa mea de suflet, nu am venit aici pentru bani. Dacă aveam nevoie de bani, plecam afară.

- S-a spus că vi s-au oferit două salarii și jumătate ca să plecați, dar dumneavoastră ați cerut toate salariile și clauza de reziliere. E adevărat?
- Din partea mea nu s-a pus niciodată problema să plec de la Dinamo. Am cerut să fiu lăsat să muncesc și să-mi ating obiectivul pentru că sunt în grafic. Mai avem trei meciuri, dacă le câștigăm suntem foarte aproape de play-off. De ce să plec?

- În 2017 mai aveți trei partide considerate ușoare, iar din februarie 2018 începe tăvălugul. Jucați cu Craiova, FCSB și Astra.
- Mă feresc să mai zic de vreun meci că e ușor după ultimele experiențe, dar e obligatoriu să câștigăm tot ce mai avem de jucat în acest an. După aceea se schimbă lucrurile pentru că vine cantonamentul de iarnă. Să nu uităm că eu am preluat o echipă din mers și a trebuit să mă descurc cum am putut! Sunt sigur că lucrurile se vor așeza în cantonamentul din această iarnă. După stagiul de pregătire veți vedea cu adevărat un Dinamo marca Vasile Miriuță! Vă promit eu asta!

Ce spune Miriuță despre relația pe care o are cu șefii clubului și despre transferurile pe care le-ar putea face Dinamo, doar în ediția tipărită de azi și pe platforma digitală!

Alte subiecte exclusiv print:

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dinamo_fan
dinamo_fan  •  27 Noiembrie 2017, 09:24

Busulazici a lasat un gol pe care se chinuie vreo 5 jucatori sa-l acopere si nu reusesc. Multumim Mutu !

chris_bu67
chris_bu67  •  27 Noiembrie 2017, 09:16

Mari greșeli au fost plecările lui Palici,Busuladzic și Nistor,greșeli de netrebnici!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează