FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Interviu savuros cu noul "lunetist" din echipa lui Dinamo: "Mă motivez cu flotări și abdomene! M-am documentat despre Claudiu Niculescu"

Filipe Nascimento are două goluri și un assist în 7 meciuri jucate pentru
Filipe Nascimento are două goluri și un assist în 7 meciuri jucate pentru "câini" //FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 04 septembrie 2017 12:42

Filipe Nascimento a dezvăluit pentru Gazeta Sporturilor că muncește să fie decisiv din fazele fixe, conștient de importanța rolului. Portughezul a relatat o parte din training-ul său.

Filipe Nascimento devine executantul principal al loviturilor libere de care vor beneficia dinamoviștii. Portughezul de 22 de ani s-a remarcat în ultima etapă, când a înscris dintr-o astfel de fază în meciul cu FC Voluntari (3-1), chiar sub privirile lui Claudiu Niculescu, o legendă în Ștefan cel Mare și pentru că era un maestru al acestor faze fixe. 

Filipe, câte goluri ai marcat din faze fixe până acum?
- De când sunt jucător profesionist, aici includ perioada de seniorat, am două goluri din lovituri libere și 7 din penalty-uri. Au mai fost și la juniori.

- Cât exersezi la antrenamente?
- E foarte important să lucrezi și astfel de faze în afara pregătirilor alături de echipă. Și aceasta întrucât sunt momente singulare, unice, în timpul unui meci care depind exclusiv de tine. În fotbalul de azi, fazele fixe pot fi decisive pe parcursul unei partide. Eu mai stau după antrenamente și exersez. Mai fac concursuri cu colegii, ne motivăm pe flotări, pe abdomene. Sper și vreau să ajung la nivelul de maestru în astfel de faze, deși e foarte greu și e mult de muncă.

"Calculez șansele de a trece de zid"

- Care ar fi secretul tău la asemenea faze?
- Multă muncă și exersare. E clar că îmi fixez un reper, unde să trag, în funcție și de cine e în poartă. Îi cunosc pe portarii din Liga 1, cam știu ce poate fiecare. Apoi, îmi calculez șansele de a trece mingea peste zid, fiindcă asta contează în a-ți mări șansele să dai gol. Poți lovi balonul ca Beckham, dacă dai într-un om din zid, n-ai rezolvat nimic. N-am un fotbalist preferat la lovituri libere, îmi plac mai mulți, dar am propriul stil de a executa.

- Ai auzit de Claudiu Niculescu?

- Da. Știam dinainte să jucăm cu cei de la Voluntari că este unul dintre marii fotbaliști din istoria lui Dinamo. M-am informat și am aflat că dădea multe goluri din lovitură liberă. Era un golgeter. Eu sunt mai retras, joc mijlocaș central, am mai puține șanse să vin în fața porții adverse.

"Fotbal de atac și agresiv"

- A fost frustrant să aveți un parcurs european atât de scurt? Practic, ați fost cu Athletic Bilbao în cupele continentale o săptămână.
- Da, frustrant. Cui îi place să iasă atât de repede din Europa? Dar adevărat este că n-am avut noroc la tragerea la sorți. Am întâlnit una dintre cele mai bune formații din Spania și de pe continent. Dar a fost o experiență frumoasă, am trăit acele momente la intensitate, avem și-o mai mare dorință pentru a reveni mai puternici la anul în cupele europene.

- Ce pot aștepta fanii de la acest nou Dinamo al vostru?
- Suporterii pot fi convinși că vom juca precum niște "câini" adevărați în fiecare meci. Îmi place această poreclă a noastră, "câinii roșii". Vrem să jucăm un fotbal de atac și agresiv. O să facem tot posibilul ca să-i facem pe fani mândri și fericiți la finalul anului.

- Tu cum te-ai adaptat la viața de București?
- N-am avut timp destul să vizitez principalele zone ale orașului, dar îmi place ce-am descoperit până acum în zona de nord, parcul Herăstrău și împrejurimile. Toți românii pe care i-am întâlnit au fost foarte buni cu mine. Sunt încântat de București până la această oră.

7 executanți
de lovituri libere în acest sezon și-au trecut numele pe lista marcatorilor: Cristi Ganea (Viitorul), Patrick Petre (Sepsi), Ivanovici (Voluntari), Vașvari (Timișoara), Benzar și Budescu (ambii FCSB) și Nascimento (Dinamo)

28 de goluri
s-au înscris în sezonul precedent din lovituri libere, lideri fiind Andrei Cristea (Poli Iași) și Adrian Bălan (Voluntari) cu câte 3 reușite

13 goluria marcat Budescu în Liga 1 din lovituri libere din totalul de 51 de reușite pe care le are în palmares, actualul stelist fiind cel mai prolific executant în activitate

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
modestxxl
modestxxl  •  04 Septembrie 2017, 15:26

Ai făcut alegerea corectă când ai venit la Dinamo!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează