FOTBAL  »  Superliga  »  CS U CRAIOVA

Interzis la Europa! UEFA nu permite accesul lui CS U Craiova în cupele continentale! UPDATE Comunicat CS U: "Acum am primit decizia"

CS U Craiova
CS U Craiova

Articol de GSP - Publicat marti, 14 aprilie 2015 21:30

CS U Craiova a primit astăzi răspunsul de la UEFA în privinţa dreptului de a participa în cupele europene în sezonul 2015/2016, susţine mediafax.

21:30

UPDATE: Cei de la CS U au trimis un comunicat pe site-ul clubului în care admit că au fost înștiințați de UEFA că nu au drept de participare în cupele europene, dar că vor ataca decizia.

"În urmă cu cîteva minute, în cursul acestei seri, Universitatea a primit răspunsul din partea UEFA privitor la solicitarea de a participa în competiţiile europene. Este un răspuns nefavorabil, deşi forul continental precizează că  am respectat toate regulamentele. UEFA rămâne însă consecventă regulii ca pentru a participa în cupele europene, toate cluburile trebuie să aibă mimim de trei ani trei ani consecutivi de afiliere la federaţiile naţionale.

Potrivit regulamentelor, avem dreptul de a ataca hotărârea UEFA la TAS. Clubul nostru va face acest demers" se arată în comunicatul celor de la CS U.

Știrea inițială:

Forul european a blocat accesul oltenilor în cupele continentale. CS U nu va putea evolua în Europa League, deoarece nu este afiliată ca membru al FRF de cel puţin trei ani.

CS U Craiova a fost înfiinţată în 2013, a promovat după primul sezon în Liga 1, unde ocupă în acest moment locul 4, poziţie care ar fi trebuit să asigure prezenţa în Europa League.

"Nu e nici o problemă. Ne pregătim pentru la anul. Stăteam în dubiu, aveam ceva speranţe, dar asta e, nu putem face nimic. Ne pregătim pentru la anul, oricum nu era confortabil să fii în cupele europene şi să joci prin alte părţi. Dacă primeam acceptul nu am fi refuzat, normal", a spus Sorin Cîrţu, tehnicianul oltenilor, la DolceSport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (255)
hutul
hutul  •  15 Aprilie 2015, 10:48

Asta pentru că acum doi ani FRF a introdus CSU direct în Liga a doua sărind peste regulamente.

10205720759612340
Jiji Belciug  •  15 Aprilie 2015, 09:24

Din cate se stie, FRF-ul a afiliat-o pe nou nascuta CS U, abia anul trecut, dupa promovarea in prima liga. Ori, matematic vorbind, 2014 + 3 = 2017. Adica din sezonul 2017-2018 o sa aiba dretul la "europene", asta daca nu se desfiinteaza pana atunci.

ortega
ortega  •  15 Aprilie 2015, 08:24

I-a dat UEFA cu flit *** ...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (255)
Comentează