FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Interzis pentru Becali! Armata încearcă cu orice preț să îl țină pe patronul Stelei departe de marcă

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2017 00:00

Armata nu va mai organiza o licitație pentru marcă, așa cum intenționa, ceea ce înseamnă că lui Gigi i se închide și ultima posibilitate să plătească pentru brand.

Armata a câștigat proprietatea exclusivă asupra mărcii Steaua ca urmare a unei decizii pe care a luat-o Înalta Curte de Casație și Justiție în 2014. O licitație pentru vânzarea mărcii era următorul pas, așa cum anunțaseră oficialii Clubului Sportiv al Armatei.

"Putem face chiar o licitație internațională, din moment ce Steaua e un brand cunoscut peste tot. Cu siguranță, și companii din străinătate ar fi interesate să cumpere marca", plănuia Talpan.

Insistă pentru faliment

Evenimentele recente au modificat planul. "N-o să mai fie o licitație", anunță juristul. Motivul? Armata a demarat deja un plan prin care să valorifice brandul câștigat în instanță. Militarii duc mai departe procesele cu Becali și speră să producă falimentul clubului pe care îl deține Gigi. Societatea nu se mai poate numi Steaua, din cauza eșecului lui Gigi într-un alt litigiu cu ministerul.

Fie că se va chema Star sau Club Sportiv Becali, s-ar putea trezi în perioada următoare că îi datorează Armatei 37 de milioane de euro, despăgubirile pe care le cere CSA pentru utilizarea neautorizată a mărcii Steaua în ultimii 13 ani.

"Dacă pierd procesul și va trebui să plătesc 4-5 milioane de euro, o să le dau banii. Dacă judecătorii zic 37 de milioane, la revedere!, faliment și închid clubul!" e răspunsul lui Gigi.

Echipa lui Lăcătuș primește marca

Desființarea "Stelei" lui Becali, așa contestată cum este, ar reprezenta un avantaj pentru Armată, care ar păstra singura echipă Steaua București de pe piață. Iar marca tradițională îi va fi atribuită societății comerciale care va gestiona echipa pe care ministerul o va înscrie în competiții în vara viitoare. Cel mai probabil, în Liga a cincea sau a patra, deși Clubul Sportiv pretinde înscrierea în primul eșalon, în locul formației lui Gigi.

"Și dacă s-ar mai organiza o licitație, Becali nu va putea participa, trebuie să știe asta!", precizează Talpan. Juristul explică de ce Gigi are interdicție să se mai atingă de marcă: "La o eventuală licitație, caietul de sarcini va fi alcătuit în așa fel încât Becali nu va putea participa. E normal să filtrăm înscrierea astfel încât să nu participe persoane sau societăți care au arătat deja că sunt de rea-credință".

"Să zicem că vor înființa o nouă societate. Dacă se vor supăra pe viitorul patron, peste cinci ani vor spune iar că nici aia nu e Steaua, o să-i ia marca în instanță. Și tot așa!"
Gigi Becali

"Să înțeleagă toată lumea că nu e o dispută personală, eu nu am nimic cu Gigi Becali! Eu reprezint interesele statului român, nu e normal ca o societate să folosească un bun al statului fără să i se fi permis!"
Florin Talpan, juristul CSA

300.000 €constituie bugetul anunțat de CSA pentru sezonul viitor, dacă echipa va participa în Liga a 4-a, cea mai mare sumă pe care mizează vreun club de "D"

2020e anul în care urmează să fie finalizate lucrările de modernizare a stadionului Ghencea. Planul CSA prevede promovarea în Liga 1 exact în anul inaugurării noii arene Steaua

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (51)
zagna
zagna  •  17 Ianuarie 2017, 17:37

margarit, scoate prostia asta de articol, citeste ce a declarat ultima data talibanul si boroi si da-ti demisia...

gabisp
gabisp  •  17 Ianuarie 2017, 16:38

"Ciobanul" a avut ocazia de a "transa" lucrurile platind pentru ceea a luat GRATIS ( pentru marca) insa nu a facut-o pentru ca, pentru el, marca, palmaresul, suporterii, nu fac cat o ceapa degerata...(!) Pentru el DOAR banii sunt importanti...Multi, cat mai multi si chiar daca nu sunt facuti LEGAL...

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  17 Ianuarie 2017, 12:21
Postat de de_pe_tarnave pe 17 Ianuarie 2017, 12:09

Si cu "Steaua Săhăteni", "Steaua Radovanu" sau "Steaua Dunării Pojejena" ce facem?

Le dam in judecata! Cate 37 de milioane de caciula!!!

Vezi toate comentariile (51)
Comentează