FOTBAL  »  Superliga  »  CONFLICTUL STEAUA-MAPN

Întrebarea pe care nimeni nu și-a pus-o: "Steaua n-are voie să fie nici măcar FCSB, în timp ce ASA are voie să fie ASA?!"

foto: mediafax
foto: mediafax

Articol de GSP - Publicat vineri, 26 februarie 2016 15:57

Fost ziarist la Evenimentul Zilei, Prosport, Gazeta Sporturilor și Jurnalul Național, Florin Gongu judecă dintr-o perspectivă nouă disputa Steaua - MApN pentru siglă și palmares.

Jurnalistul se întreabă de ce Armata procedează diferit în două cazuri asemănătoare. Gongu a postat azi următorul mesaj pe contul personal de Facebook, punând în antiteză războiul deschis de la Steaua cu pacea de pe frontul ASA: 

Fost ziarist la Evenimentul Zilei, Prosport, Gazeta Sporturilor și Jurnalul Național, Florin Gongu judecă dintr-o perspectivă nouă disputa Steaua - MApN pentru siglă și palmares.

Jurnalistul se întreabă de ce Armata procedează diferit în două cazuri asemănătoare. Gongu a postat azi următorul mesaj pe contul personal de Facebook, punând în antiteză războiul deschis de la Steaua cu pacea de pe frontul ASA: 

"Întrebare: Știați că Asociația Sportivă Ardealul (ASA) Tg. Mureș este continuatoarea tradiției echipei Asociația Sportivă Armata (ASA) Tg. Mureș?

Știați că ASA este un brand deținut de Armată?

În acceptarea acestei situații, ce a câștigat Armata?

Sau, de ce a acceptat, de ce acceptă această confuzie?

E adevărat, e diferentă mare între brandurile ASA și Steaua, dar amândouă aparțin Armatei. De ce nu are o poziție unitară când vine vorba de dreptul de folosință? Steaua nu are voie să fie nici măcar FCSB, în timp ce ASA are voie să fie ASA!

I-o fi reclamat Armata la FRF și la UEFA și pe cei de la Tg. Mureș?".

Iată ce scrie pe site-ul oficial al celor de la ASA Tg Mureș: "În 2013, denumirea echipei a fost modificată, prin preluarea numelui formației de tradiție a orașului, ASA, și a culorilor roșu-albastru".

Fostul jurnalist Florin Gongu a conchis într-o altă postare:

"Steaua si ASA Tg Mures apartineau de Ministerul Apararii Nationale, Dinamo de Ministerul de Interne, Rapid si CFR Cluj de Ministerul Transporturilor, Poli Timisoara, Poli Iasi, Sportul Studentesc si Univ Craiova de Ministerul Invatamantului. Astea sunt doar cateva din cate imi amintesc eu. In general, multe echipe erau departamentale. Au trebuit sa se rupa de ministere, pentru ca asta a fost regula impusa de UEFA! Din cate stiti voi, a mai facut vreun minister atata circ cu vreo echipa de fotbal, asa cum face Armata cu Steaua? A mai tipat vreun minister dupa brandul pierdut, dupa ce l-a dat si de buna voie, dar obligat de noile reglementari? A supt vreun minister de la vreo echipa ulterior? Chiar sunt curios cati bani si-a luat Armata de la FC Steaua Bucuresti de cand s-au rupt una de cealalta! Suma asta s-o scadea din "prejudiciu"?"

Inițialele actualui club ASA Tg Mureș semnifică Asociația Sportivă Ardealul, tocmai pentru a nu se face confuzie cu vechea echipă, Asociația Sportivă Armata.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (156)
827246700645768
Andreica Gogu  •  18 Martie 2016, 22:57

Domnilor militari sau militaristi , ne acoperim de ridicol, datorita acestei dispute neverosimile; explicatia simpla este : inainte de '89, Steaua era in fruntea sportului de performanta romanesc; veneau la noi , pentru un grad, deci o solda mai altfel decat alte salarii, pentru o casa, pentru alte beneficii, etc.; dupa '89, sportul devenind profesionist sau semiprofesionist, Steaua a ie sit din circuitul performantei, nemaiconstituind o atractie ; si atunci au aparut tot felul de ganditori care si-au spus "cum facem rost de bani!?"; pe frontul cesta a aparut unul care a gandit "hai sa exploatam pista fotbal; si scandalul a fost gata; nimeni si ma refer aici la suporteri nu realizeaza cat de nociv si absurd este acest razboi, in care pionul otravit gl. Zisu ( inca un general , ca sa inbunatatim raportul general / soldat) a jucat un rol gretos; CSA STEAUA nu va putea sa aiba echipa de fot bal la nivel liga 1, pentru ca nu va avea voie, pur si simplu; daca va dispare FCSB, atunci vor cadea in uitare numele unui APOLZAN, FRATII ZAVODA, VOINESCU, PERFORMANTE CA IUGO - ROMANIA 0-1 ( CCA in fapt cu noua jucatori), MAI 1986; ar fi foarte inca multe de spus, dar cine sa aiba moralitatea de a asculta si a spune "AJUNGE"

andyandrei2015
andyandrei2015  •  28 Februarie 2016, 21:32

asa e

597888413680884
Vasile Tichiris  •  27 Februarie 2016, 12:39

de ce armata a cedat sectia de fotbal lui gigi iar acum cere bani pentru emblema ptru steag pentru teren -nu mai au nicio drept-are armata banii necesari ptr.sustinere sectii de fotbal?atit timp ca nu mai pot face recrutarii de unde vor ei .lasatil pe d-ul becali sa duca mai departe faima fotbalului clubului steaua-iar armata daca vrea sa-i sustina financiar si material

Vezi toate comentariile (156)
Comentează