FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Își poate cumpăra libertatea » Contra a acceptat să prelungească înțelegerea cu Dinamo doar după ce s-a fixat un preț de plecare modic

Articol de - Publicat duminica, 28 mai 2017 00:00

A fost o întreagă telenovelă vizavi de extinderea vechiului contract al lui Cosmin Contra cu Dinamo, iar tratativele au durat mai bine de o lună.

În cele din urmă, antrenorul de 41 de ani și-a prelungit acordul cu "câinii" pe încă un sezon, însă incertitudinile privind viitorul său în Ștefan cel Mare încă planează. Într-un interviu acordat Dolce Sport, tehnicianul care a salvat sezonul roș-albilor a confirmat ceea ce Gazeta Sporturilor anunța încă de acum două săptămâni, când dinamoviștii au demarat primele discuții privind eventualul transfer al lui Filipe Teixeira. Contra confirmă că poate părăsi echipa dacă nu i se fac anumite transferuri. Tocmai de aceea Dinamo caută să aducă fotbaliști care să-și facă loc în primul 11. Au fost discuții cu Teixeira și cu Deac, pe lângă tatonări pentru prelungirea contractelor lui Penedo, Romera, Dielna și Palici.

"Dacă nu se respectă ce am cerut, plec!"

De ce se tem conducătorii lui Dinamo? Antrenorul are o clauză de doar 60.000 de euro dacă va pleca în străinătate. "Această clauză o plătesc eu, dacă vom ajunge în situația de a nu ne înțelege. Dacă nu se respectă ceea ce am cerut, există posibilitatea să plec. Ne strângem mâna, plătesc și gata!" a fost opinia fermă a tehnicianului, expusă celor de la Dinamo. "De altfel, pot pleca dacă voi avea o ofertă din Spania sau din alt campionat puternic, am o clauză de eliberare. În fotbal se pot întâmpla multe. Deocamdată, gândul meu este aici, încep pregătirea echipei, facem programul, ne uităm după jucători și încercăm să facem o echipă echilibrată", a precizat Contra la Dolce Sport.

Numărul 1

Prin noul contract cu Dinamo, "Guriță" devine cel mai bine plătit antrenor din Liga 1 în viitorul sezon competițional. "Beneficiază" de plecarea lui Laurențiu Reghecampf din fotbalul românesc, fostul antrenor al rivalei fiind remunerat cu 35.000 de euro. N-a ajuns la același salariu lunar cu Ioan Andone, care avea 15.000 de euro, dar are 12.500 de euro pe lună. Cu bonusurile, care sunt realizabile, poate ajunge chiar la 20.000 de euro pe lună! Contra a fost reprezentat de o firmă de avocatură din Spania, iar detaliile contractuale au fost verificate și specificate cu mare precizie.

Cel mai bine plătit din Liga 1

  1. Cosmin Contra (Dinamo) 12.500 de euro
  2. Marius Șumudică (Astra) 10.000 de euro (încheie contractul)
  3. Vasile Miriuță (CFR Cluj) 8.000 de euro
  4. Nicolae Dică (FCSB) 8.000 de euro
  5. Devis Mangia (CS U) 7.000 de euro

Nu și-a putut aduce colaboratorul

Una dintre cerințele exprimate de către Cosmin Contra la începutul negocierilor a fost aceea ca Marius Nicolae să fie adus în staff-ul administrativ al grupării. "Dacă este vorba de Marius Niculae, care a fost la noi, da! Altfel, nu", i s-a replicat antrenorului. Marius Nicolae a lucrat alături de "Guriță" la Petrolul Ploiești și la Guangzhou, iar Contra ar fi dorit ca fostul manager să-l ajute la transferuri. Doar că nu a primit acordul conducerii din Ștefan cel Mare pentru această mutare.

150.000 €era clauza pe care trebuia s-o achite Ioan Andone dacă dorea să părăsească Dinamo

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (2)
bakunin
bakunin  •  28 Mai 2017, 11:58

Bietul cosmin impotriva...ar accepta o oferta si de la eschimosi doar sa scape de ciorba fara carne de la rin

arsenie_b
arsenie_b  •  28 Mai 2017, 09:56

Clauza tipica unui club foarte, foarte sarac

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close