FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB, LUNI, 20:45, LOOK, TELEKOM SPORT, DIGI, GSP.RO

Își taie capul Becali? FCSB îl va avea adversar pe jucătorul considerat "balast" de patron

Articol de GSP - Publicat sambata, 14 aprilie 2018 09:01

Florentin Matei, vedeta Astrei, e una dintre victimele cele mai sonore ale lui Becali. Decarul giurgiuvenilor a crescut la juniorii FCSB și a devenit "balast" dintr-un tânăr pe care Gigi îl considera noul Messi, un talent de excepție.

Matei a plecat de la FCSB dat afară violent: "Dacă ăsta ajunge fotbalist, eu îmi tai capul!".

Mijlocașul de 24 de ani va avea ocazia să-i răspundă luni lui Gigi, în meciul direct. Florentin a fost eliberat de steliști în 2011, când avea doar 18 ani, și a progresat din acel moment.

A bifat Volin Luțk și Rijeka, iar din iarna asta e la Astra, unde s-a impus instant. Are 6 meciuri și 3 goluri în campionat și a devenit o piesă de bază a lui Edi Iordănescu, antrenorul care a demisionat recent de la alb-negri.

Matei revine contra FCSB după o suspendare cauzată de eliminarea din partida cu Viitorul, pierdută cu 0-2 de fosta campioană. Va avea ocazia să evolueze în premieră împotriva Stelei, gruparea care l-a format ca jucător. Și tot pentru prima oară va evolua sub comanda lui Gigi Mulțescu, tehnicianul care l-a înlocuit pe Iordănescu junior.

Și cu Mulțescu are un istoric Matei, nu la fel de spectaculos ca acela pe care l-a bifat cu Becali. După ce a plecat de la FCSB, Florentin a mers în probe la Dinamo. "Câinii" nu aveau bani de achiziții, bugetul de salarii era chiar mai mic decât în prezent, și testau fotbaliști liberi dispuși să participe la jocuri-probă.

Mulțescu, "principalul" roș-albilor în acel moment, a considerat că Matei nu era suficient de bun pentru echipa lui. I-a păstrat, din acele teste, pe Collins Fai și pe Pape Ndaw. 

17 goluriare Matei la Volin, Rijeka și Astra în 98 de partide. Cel mai bine i-a mers în Ucraina, unde a marcat 10 goluri

" Florentin Matei e moale, n-are nici forță, nici viteză. Hai să vedem dacă l-am scăpat eu prea ușor pe Matei! Îmi tai capul dacă ajunge fotbalist! Pentru că el nu s-a născut fotbalist, el s-a născut doar ca să jongleze mingea!"
Gigi Becali, în 2011, după ce l-a dat afară pe Florentin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
observator979
observator979  •  14 Aprilie 2018, 23:37

GIGI nu isi taie capul! Dar si-l pleaca, sa nu isi dea cu sabia peste el, cum a facut-o in puscarie! Capul ce se pleaca, sabia nu-l taie! Si LPF il respecta, pentru bani graoaie! :D

randoom...___
randoom...___  •  14 Aprilie 2018, 13:36

fara suparare,dar vazand cariera lui matei,becali a cam avut dreptate. si reactia de la meciul cu viitorul dupa eliminare,dovedeste ca asta nu a fost si nu o sa fie niciodata fotbalist. grav este ca a incasat numai din salarii atatia bani pana acuma,incat se poate retrage si s anu mai munceasca o zi in viata lui.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează