FOTBAL  »  Superliga  »  CCA

Kyros Vassaras, șeful CCA, despre gafele arbitrilor: „Exagerați! Greșeli vor fi mereu”

Kyros Vassaras
Kyros Vassaras

Articol de GSP - Publicat marti, 18 mai 2021 16:49 / Actualizat marti, 18 mai 2021 17:20

Kyros Vassaras, grecul din fruntea CCA, a vorbit astăzi despre numeroasele greșeli de arbitraj din Liga și  a oferit o estimare oficială privind implementarea sistemului VAR în campionatul nostru.

„Greșeli vor fi mereu. Am văzut erori mari ale arbitrilor, ale portarilor, fundașilor, antrenorilor, am văzut totul. Dar toată lumea se concentrează pe gafele arbitrilor. 

Știm ce avem de făcut ca să îmbunătățim acest aspect. În unele situații, oamenii exagerează. Erori vor mai fi. Să nu vă așteptați ca VAR-ul să corecteze micile faze de joc, sistemul video intervine doar în situațiile clare”, a declarat Kyros Vassaras, potrivit digisport.ro

Kyros Vassaras: „Avem nevoie de 8 până la 10 luni să fim gata cu VAR”

„Sunt multe discuții în legătură cu perioada în care vom începe implementarea. Dar trebuie să vedem când vom începe pregătirea. Noi, CCA, am făcut planul pentru ședințele teoretice. Nu pregătim doar arbitrii, ci și pe operatorii de reluări. Deocamdată, nu știm câte persoane pot participa la cursuri. 

Avem nevoie de 8 până la 10 luni să fim gata, din momentul în care începem. Dacă vrem VAR la toate meciurile, avem nevoie de timp, trebuie să-i pregătim pe toți”, a mai spus Vassaras, conform sursei citate.

Fotbalul e un sport de contact, dacă vrei să pedepsești toate atingerile, atunci nu e fotbal.
- Kyros Vassaras, președinte CCA

Adrian Porumboiu face o analiză dură a arbitrajului din Liga 1: „Înainte făceau mizerii direcționați de șefi! Acum își fac singuri de cap!”
INTERVIU
Adrian Porumboiu face o analiză dură a arbitrajului din Liga 1: „Înainte făceau mizerii direcționați de șefi! Acum își fac singuri de cap!”

VAR în Liga 1: 500.000 de euro 

Costul implementării Arbitrajului Video în Liga 1 este de 500.000 de euro. Suma se va împărți între FRF și LPF, conform acordului agreat la ultima discuție, deși, inițial, Liga anunțase că ar fi ilegal să finanțeze și ea instruirea arbitrilor pentru VAR 

Termenul e clar, asumat de ambele parți: începutul play-off-ului şi al play-out-ului sezonului următor a spus Justin Ștefan, secretarul general al LPF, pe 27 aprilie.

VIDEO Ionuț Negoiță: „Arbitrajul e un putregai!”

Citește și alte știri de actualitate:

Atac nemilos la Marinos Ouzounidis: „Mangia și Bergodi, 10 clase peste el. A făcut Craiova și mai mică!”

Rapid pregătește 3 transferuri răsunătoare odată cu revenirea în Liga 1: „Sunt convins că vin”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
paolo11
paolo11  •  19 Mai 2021, 06:39

Ce a făcut omul asta pentru fotbalul romanesc?

dragdim
dragdim  •  18 Mai 2021, 23:30

Ma ăla ca

vanbasten_85
vanbasten_85  •  18 Mai 2021, 22:01

Totul e bine cand greselile sunt de partea celor care trebuie: CFR, CSU si FCSB. Problemele apar cand greselile sunt facute impotriva lor.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează