FOTBAL  »  Superliga  »  

Lansatorul de antrenori » Un patron din Liga 1 a devenit principalul furnizor de tehnicieni tineri care confirmă pe prima scenă

Articol de GSP - Publicat sambata, 22 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 22 noiembrie 2014 22:31

Pe Claudiu Niculescu, Mihai Teja, Ionuţ Badea, Cosmin Contra, Laurenţiu Reghecampf şi George Ogăraru nu doar meseria îi uneşte.
S-au lansat sau relansat cu acelaşi "dispozitiv".  La U Cluj şi la Petrolul, Florian Walter şi-a creat renumele de principal furnizor de antrenori tineri care confirmă pe prima scenă.

Clau-gol şi Teja au debutat cu adevărat în antrenorat pe banca "şepcilor roşii", primul în 2012 şi al doilea în 2013, dovedind deja că se pricep. Niculescu e în vizorul lui Dinamo pentru postul de "principal", iar Teja a ajuns selecţioner la Under 21.

Pînă să ajungă la Getafe, Contra a fost resuscitat în antrenorat de Walter, care a pariat pe el la Petrolul într-un moment în care "Guriţă" jongla cu anonimii de la Fuenlabrada.

Walter a mers pe variante insuficient confirmate şi atunci cînd a mizat pe Ionuţ Badea la Cluj, antrenor pe care-l ochise încă de cînd băga bani la Dinamo. Badea a ajuns între timp pe banca naţionalei, în echipa lui Iordănescu.

Reghecampf n-a mai apucat să lucreze cu Walter, dar a avut noroc cu omul de afaceri ca să ajungă la Steaua. Puţină lume ştie că Reghe se înţelesese să vină la Petrolul şi mai avea doar de semnat contractul, însă Walter a cedat în faţa insistenţelor prietenului Gigi Becali. 

Ultimul pariu al omului de afaceri din Ardeal este George Ogăraru. După un start slab, fostul fundaş dreapta dă semne că reuşeşte să pună stăpînire pe situaţie la U şi a reuşit azi să plece neînvins de pe terenul Astrei lui Protasov.

Modelul Walter a avut succes în Liga 1, iar Steaua şi Dinamo au început să-şi însuşească şi ele strategia "ieftin, tînăr şi bun", cu Reghecampf, Gâlcă, respectiv Stoican şi Dănciulescu.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Noiembrie 2014, 03:55
Postat de mvradulescu pe 22 Noiembrie 2014, 22:25

Am îndoieli că dl. Florian Walter ar fi "vinovatul" ... Mai curând este vorba de o generație care are "crezul" că numai munca te face om demn de respect ! Le doresc la toți cei menționați multe succese !!! Şi nu doar lor, ci mai curând tuturor celor care fac din profesia asta un țel pentru care pun toată pasiunea !

agree, si eu accept ideea ca acesti tienri antrenori pot sa aduca un plus de valoare competitiei interne, in timp. daca vor munci continuu, daca vor avea ... contracte cat de cat stabile si continuitate in antrenorat, unii dintre ei chiar se pot afirma la un nivel inalt, in cativa ani.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  23 Noiembrie 2014, 03:53

mai degraba e vorba de o vanzoleala entropica la nivelul tehnicienilor, in Liga Mamaliga. azi colo, maine dincolo, hai cu cortul, neamule !, pur si simplu instabilitatea bancilor tehnice genereaza un fenomen al migratiei perpetue, de parca ne-am afla in ecranizarea Mioritei sau in opera Fefeleaga si nu intr-un campionat de fotbal.

criss25
criss25  •  23 Noiembrie 2014, 00:31

Trebuie sa le de-a cineva sansa sa se afirme, pana acum nu prea a gresit cu ei...oricum nu am inteles nici in ziua de azi schimbarea lui Teja de la U Cluj da cine stie sper ca pan la urma safie benefica pentru toate partile

Vezi toate comentariile (5)
Comentează