FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Legendele nu-l uită! Un fost jucător al Stelei rememorează o întîmplare petrecută cu Nae Manea: "N-aveam nici o şansă în faţa lui"

Foto: fcsteaua.ro
Foto: fcsteaua.ro

Articol de GSP - Publicat miercuri, 17 decembrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 17 decembrie 2014 15:21

Iosif Vigu, legenda Stelei din anii '70 în vîrstă de 68 de ani, a comentat dispariţia lui Nae Manea şi a transmis un mesaj de solidaritate pentru familia fostului jucător şi antrenor al Rapidului.

"Îmi pare nespus de rău pentru că a fost un om şi un fotbalist extraordinar. Chiar dacă n-am fost colegi am fost foarte apropiat cu el. Am avut clinciuri pozitive pe teren şi mă trimitea la Sătmăreanu că n-aveam nici o şansă să trec prin faţa lui atunci cînd eram adversari.

Mergeam cu el la bere, mai stăteam de vorbă cu el. Un om senzaţional, un jucător fabulos, cel mai bun executant de cornere din România. Sînt foarte trist, nu-mi vine să cred că a descoperit atît de greu boala asta.

El a mai fost încercat de probleme, de hepatite! Îmi pare rău că nu s-a dus mai repede la spital să se trateze, aşa cum s-a întîmplat şi cu Mircea Sandu. A reuşit să treacă peste probleme, nea Nae n-a mai avut şansă, săracu.

Nu înţeleg cum sufletiştii se curăţă aşa de repede. Şi eu sînt sufletist şi mă tot gîndesc.... Zilele trecute mi-a mai murit un prieten care era pe la Iaşi, Mihai Dănilă. Dumnezeu să-i ierte şi e păcat că uşor, uşor dispar oamenii adevăraţi şi caracterele puternice.

CV Iosif Vigu
Data naşterii: 15 mai 1946 - Şimian (Bihor)
Posturi: Fundaş stînga, fundaş central
Prima legitimare: Flamura Roşie Oradea (12 ani), a jucat la Crişana (1963-1964), Crişul (1964-1966), Steaua (1966-1980), FC Constanţa (1973-1974), ASA (1980-1981), ASA Chimia Buzău (1981- 1982)
22 de prezenţe în cupele europene
3 titluri, 5 cupe cu Steaua
Echipe antrenate: Chimia Buzău, Olimpia Satu Mare, Minerul Turţ, Armătura Zalău, Samus Satu Mare
A contribuit la formarea şi lansarea fotbaliştilor Csik, Ritli, Daniel Prodan, Gerstenmajer

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
zarqa
zarqa  •  25 Decembrie 2014, 15:48
Postat de irishjoe pe 17 Decembrie 2014, 18:08

betivan notoriu Vigu ce a ajuns alcolistu asta a rupt picioare multe era aparat de printisorul dictatorului comunist Valentin Ceausescu , un analfabet avea 3 clase nici nu stia sa semneze!

D-le, Iosif Vigu putea sa fie consumatorul de "alcoolice" nr.1 din Romania dar prin felul cum a scris, cum a comentat disparitia lui Nae Manea da dovada de mare character si suflet milos si collegial. In Romania de astazi gasesti din ce in ce mai greu ca un fost adversar sa vorbeasca in termeni civilizati si chiar laudativi. Dovedeste caracterul unui OM.

ienasoiu
ienasoiu  •  18 Decembrie 2014, 10:44

Din câte știu eu, și știu bine pentru că i-am arbitrat în câteva amicale, Ioska a antrenat și în Div. A pe la Baia Mare. De ce lipsește din c.v.-ul vostru?

zweepslag
zweepslag  •  17 Decembrie 2014, 21:33
Postat de valah1986campionii.europei pe 17 Decembrie 2014, 17:10

Bati câmpii, eu l-am văzut jucând live. Nu te mai lua după toți scriitorii comuniști agreat de regim la ora aceea.

care scriitor comunist?erau destui care faceau pe comunistii ca sa traiasca decent, facandu se ca aplauda ca de nu faceau macar asa si se demascau ce gandesc de fapt JAR MANCAU.Fanus a fost unul din astia, adica MIMA COMUNISMUL,hedonist, dar nu a scris NICIODATA ode carmaciului ca Vadim de pilda, clonatorul stelismo-republicanismului de o animalica-viscerala ura antiregala[adica anti Carool I al Plevnei si toti ce de dupa el].Cand a scris ca cine trece de Vigu risca ce risca,era o licenta literara, ceva de genul metaforicului, si nu ca a r fi Vigu un comagar,asa cum vreti nu vreti era Bumbescu care te lua cu fulgi cu tot,sau Chiorul de la Dinamo ajuns dentist dupa ce se lasa de fotbal

Vezi toate comentariile (11)
Comentează