FOTBAL  »  Superliga  »  

Liga 1 şi în străinătate? » Dumitru Dragomir anunţă un proiect grandios! Unde s-ar putea televiza Steaua şi Dinamo

Articol de GSP - Publicat marti, 20 august 2013 00:00 / Actualizat marti, 20 august 2013 12:59

Liga 1 începe să intereseze şi în ţările din Occident. Aşa se face că Dumitru Dragomir vrea să vîndă drepturile TV din sezonul viitor şi în două ţări din străinătate.

Preşedintele LPF susţine că are deja contacte cu partenerii săi pentru a pune în aplicare acest proiect: "Împreună cu doi parteneri din Germania şi Olanda lucrăm la acest proiect. Este pentru prima dată cînd nişte televiziuni de afară sînt interesate să transmită meciuri din Liga I, iar lucrul ăsta nu poate decît să ne bucure. Asta înseamnă că valoarea fotbalului nostru a crescut şi începe să conteze.

Mi se pare ciudat ca liga poloneză să se vadă pe Eurosport 2, iar liga noastră, care e mai bună, gîndindu-ne doar la faptul că Steaua e favorită în meciul cu Legia Varşovia, să nu fie transmisă decît la noi", a spus Dragomir pentru ziarul Ring.

Dragomir ar vrea să obţină aceeaşi sumă din acest contract, adică undeva peste 30 de milioane de euro anual, dar se teme că televiziunile din România nu vor să mai cumpere drepturile pentru Liga 1: "Din ce ştiu, televiziunile vor să ne şantajeze la următoarea licitaţie şi ne luăm toate măsurile. Am auzit că firmele de cablu nu mai s]nt interesate să difuzeze meciurile din Liga I şi de aceea am gîndit proiectul acesta. Vom vedea ce va fi pentru că se mai pot întîmpla multe".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (133)
captain19855
captain19855  •  21 August 2013, 02:04
Postat de dinnoueu pe 20 August 2013, 20:05

30 milioane pe an? Sunteti nebuni? Asta vrea doar sa santejeze televiziunile din Romania cu cacealmaua asta ieftina. Pai drepturile pt. Premier League pe 3 ani costa atat si ala chiar e campionat de fotbal cu circ, ca asta.

dinnoueu te rog informeazate inainte sa vorbesti... drepturile tv in premier league pentru urmatorii 3 ani au fost vandute cu 3 miliarde de lire. da ai citit bine 3 miliarde de lire! poti sa investighezi si tu intre timp uite o parte dintr-un articol: The landscape of British broadcasting has shifted dramatically after BT bought a large slice of televised football rights, boosting the Premier League's next TV deal to a record £3bn over three years, a 71% increase.This equates to at least £14m more per year for each football club, with the bottom team in the league from 2013-14 onwards likely to receive more than the £60.6m Manchester City earned this year for ending the season as champi

dinnoueu
dinnoueu  •  20 August 2013, 20:05

30 milioane pe an? Sunteti nebuni? Asta vrea doar sa santejeze televiziunile din Romania cu cacealmaua asta ieftina. Pai drepturile pt. Premier League pe 3 ani costa atat si ala chiar e campionat de fotbal cu circ, ca asta.

dlq1
dlq1  •  20 August 2013, 19:32

Vrajeala mitica, vrajeala!!

Vezi toate comentariile (133)
Comentează