FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ACS POLI 1-2

FOTO + VIDEO Dinamo - ACS Poli 1-2: Popa la națională! » Tehnicianul timișorenilor i-a învins, în etape consecutive, pe pretendenții la banca României, Petrescu și Contra, și i-a trimis pe "câini" în play-out

FOTO: Raed Krishan +19   FOTO
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 11 septembrie 2017 22:31

Dinamo a suferit cea de-a doua înfrângere pe teren propriu din acest sezon, fiind învinsă de ACS Poli Timișoara cu 2-1. Echipa lui Ionuț Popa a fost condusă cu 0-1, însă a revenit și a câștigat total meritat partida, după o a doua repriză senzațională, în care a mai avut alte 3 situații clare de gol!

Costache. Diego Costache sau Douglas Costache? După cursă, al doilea. După execuție, primul. La altă scară, pe alt stadion, într-o altă competiție, însă e de lăudat un tânăr de 19 ani când aprinde lumina într-o Groapă întunecată în joc și atmosferă. 

La a doua ocazie a meciului și a lui, după jumătate de oră de joc trist și plictisit, băiatul din Videle a înțepat mingea excelent după o fază lucrată de Katsikas și Nemec. Un 1-0 neașteptat. Însă atât pentru Dinamo!

Egalare imediată

Cum "start joc"-ul era dat, egalarea a venit la fel de surprinzător, după o neînțelegere între Hanca, revenit fundaș dreapta, și Penedo. Bârnoi a fost faultat în careu de către portar, Vașvari a transformat. Cine altul decât Vașvari, specialistul în penalty-uri al Ligii 1? Pornit, probabil, în căutarea lui Le Tissier, fotbalistul lui Southampton care n-a irosit decât un penalty din 49 în Premier League.
Poli nu amintea deloc a echipă care să joace cu trei închizători în Ștefan cel Mare!

Timișoara doar în careul advers

Iar începutul reprizei secunde putea fi thriller. Cu Timișoara mânuind stângace un pumnal, însă agitându-l periculos pe la perciunii porții dinamoviste. Debutant în Liga 1, intrat de 10 secunde pe teren, croatul Curjurici a trimis peste poartă după ce Penedo respinsese șutul lui Drăghici. Peste numai un minut, Bârnoi a ratat de puțin după o supercentrare Munteanu. Dinamo, parcă speriată de șansa urcării pe doi, era îndesată într-o caserolă de 16 metri!

Dinamo în play-out

Chiar și cu Bokila intrat în teren, Dinamo n-a contat decât prin adversarul Crețu, aproape de autogol cu 20 de minute înainte de final. Însă era deja 2-1 pentru Timișoara, reușită Drăghici lipită de altă ocazie imensă Curjurici! Steliano, Nascimento, omul care a pierdut mingea la golul doi, Hanca, Salomao, gafeuri sau șterși, au contribuit la pictura pe pânză putredă. 

Imaginea cu Ionuț Șerban împiedicându-se înainte de execuția unui corner e perfectă. De Rivaldinho s-a lovit doar mingea. 

Iar Dinamo, care putea urca pe 2 în cazul unei victorii, a coborât pe 7. Loc de play-out. Depășită chiar de ACS Poli! 

La meci au asistat aproximativ 1.500 de spectatori care, în marea majoritate a timpului, i-au înjurat pe Marius Lăcătuș, directorul tehnic al echipei CSA Steaua, și pe Nicolae Badea, fostul acționar din "Ștefan cel Mare", văzut responsabil pentru situația ambiguă a stadionului.

Dinamo - ACS Poli 1-2
Au marcat: Costache '30 / Vașvari '36 p., Oct. Drăghici '63 

TEXT / VIDEO

cls

Echipele de start:

Dinamo: Penedo - Hanca, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip - Anton, Mahlangu - Costache, Nascimento, Salomao - Nemec
Rezerve:
Brănescu, M. Oliva, I. Șerban, L. Marici, A. Dudea, Rivaldinho, Bokila
Antrenor:
Cosmin Contra

ACS Poli Timișoara: Curileac - Crețu, Melinte, Cânu, Șeroni - Soljici, Vașvari -- Artean, Al. Munteanu Bârnoi - Oct. Drăghici
Rezerve:
Smaranda, Bocșan, Țigănașu, L. Oprea, Ciucur, Curjurici, Bianconi
Antrenor:
Ionuț Popa

Arbitru: Adrian Cojocaru (Galați)
Asistent 1: Valentin Avram (București)
Asistent 2: Marius Marchidanu (Brăila)
Rezervă: Andrei Antonio (București)
Observator LPF: Cătălin Popa (Vaslui)
Observator CCA: Laszlo Sajtos (Sibiu)

 
 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (487)
10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  12 Septembrie 2017, 09:52

Zgârcenia lui Negoiță. Lipsa de bani = lipsă de jucători de valoare. New Dinamo.

1438737976426490
Tomescu Alexandru  •  12 Septembrie 2017, 09:39

In sfarsit Dinamo pe locul pe care-l merita si ca lot si ca joc.Sper ca arbitrii s-o lase din brate si s-o arbitreze corect.Ieri arbitrul a avut cateva tentative s-o ajute dar a vazut ca n-are pe cine si a arbitrat aproape de cum s-a desfasurat meciul.

vlad.dracul
vlad.dracul  •  12 Septembrie 2017, 04:18

Popa la Naţională, susţin ideea.

Vezi toate comentariile (487)
Comentează