FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - FC BOTOȘANI 0-1

VIDEO Să vină Craiova! FC Botoșani adâncește abisul Timișoarei și așteaptă acum semifinala Cupei!

FOTO: Gabriel Brezeanu
FOTO: Gabriel Brezeanu

Articol de GSP - Publicat luni, 16 aprilie 2018 16:43

Într-o atmosferă dezolantă, care pare că prevestește retrogradarea în liga secundă, ACS Poli a continuat forma horror din acest play-out. Echipa lui Leo Grozavu a pierdut pe teren propriu cu FC Botoșani, 0-1, și a ajuns la 15 meciuri consecutive fără victorie.

Partida a început într-un ritm deosebit de alert: Axente a ratat o ocazie mare pentru Botoșani în minutul 1, iar Vașvari a replicat un minut mai târziu, șutul timișoreanului scurgându-se agonizant pe lângă poarta lui Cobrea.

Timișorenii au mai avut două oportunități bune până în pauză, dar Ciucur a fost mult prea lent în două situații favorabile.

Deschiderea de scor a venit în minutul 61. Golofca și-a adus aminte că a îmbrăcat tricoul FCSB-ului, a avut o cursă impetuoasă, l-a servit excelent pe Axente, care a înscris din cădere golul victoriei. 

Mihai Roman II, vârful împrumutat de U Craiova la Timișoara, putea restabili egalitatea în minutul 62, dar a ratat inexplicabil deși se afla singur cu Cobrea.

S-a terminat 0-1, iar echipa lui Leo Grozavu rămâne fără victorie în play-out, fiind una dintre candidatele serioase la retrogradare. Bănățenii ocupă acum locul de baraj, cu 16 puncte, la doar o lungime în fața lui Gaz Metan, ocupanta locului 7.

ACS Poli a ajuns la 15 meciuri consecutive fără victorie în Liga 1, unde nu a mai câștigat din octombrie, 2-1 cu Astra. Alte două echipe au înregistrat de-a lungul sezonului astfel de parcursuri horror: Juventus și Gaz Metan nu au savurat gustul victoriei timp de 14 etape, serii întrerupte însă între timp.

500 de spectatori
au completat tabloul dezolant de pe "Dan Păltinișanu"

FC Botoșani adună a doua victorie consecutivă, își redresează startul ezitant din acest play-out și trage nădejde că o poate prinde din urmă pe Dinamo. Moldovenii sunt pe 2, cu 28 de puncte, la 4 puncte în spatele lui Dinamo.

Pentru botoșăneni urmează un meci extrem de important, meciul tur cu U Craiova din semifinalele Cupei. Duelul care poate propulsa echipa lui Enache în prima finală din istorie se joacă joi, de la ora 20:30, pe "Ion Oblemenco"

ACS Poli - FC Botoșani 0-1
A marcat: Axente '62
TEXT / VIDEO

Echipele de start:

ACS Poli: Straton - Haruţ, Melinte, Cânu, Oliva - Enescu, Vaşvari - Munteanu, Zaluschi, Ciucur - Drăghici
Rezerve:
Curileac, Ţigănaşu, Croitoru, Străuţ, Bârnoi, Artean, M. Roman II
Antrenor:
Leo Grozavu

FC Botoșani: Cobrea - Dumitraş, Plămadă, Burcă, Acsinte - Oaidă, Cucu - Moruţan, Rodriguez, Golofca - Axente
Rezerve:
Pap, L. Fulop, Chitioşcă, Muşat, Miron, Golubovici, Serediuc
Antrenor:
Costel Enache

 
 

CLASAMENT PLAY-OUT

PROGRAM ETAPA A 5-A PLAY-OFF:

Sâmbătă, U Craiova - Poli Iași 4-1 Detalii aici
Duminică, Viitorul - CFR Cluj 1-2 Detalii aici
Azi, 20:45 Astra Giurgiu - FCSB liveTEXT aici

PROGRAM ETAPA A 5-A PLAY-OUT:

Vineri, FC Voluntari - Dinamo 2-4 Detalii aici
Sâmbătă, Sepsi - Gaz Metan 2-1 Detalii aici
Concordia Chiajna - Gaz Metan 2-1 Detalii aici
Azi, 18:00 ACS Poli Timișoara - FC Botoșani

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (6)
mpanciuc
mpanciuc  •  16 Aprilie 2018, 23:59
Postat de scorpiongab pe 16 Aprilie 2018, 20:00

***

Fomisti sunt cei de la Recas, Botosaniul are 5 sezoane de liga 1 si o participare in Europa League,in timp ce voi trebuie sa ne pupati mainile ca in sezonul trecut datorita Botosaniului ati ramas in primul esalon dupa ce i-am trimis pe Pandurii in liga 2.Uitati-va cum arata paragina de stadion, gazonul parca e camp de cartofi

scorpiongab
scorpiongab  •  16 Aprilie 2018, 20:00
Postat de hermesvenus pe 16 Aprilie 2018, 19:27

Au ajuns fomistii din Botosani sa bata la Timisoara ?? Trist, f trist. Candva CS Botosani facea "naveta" B - C. Desigur CS Botosani s-a desfiintat !!! Unde sunt "Poli" Timisoara, UM Timisoara, CFR Timisoara ?????

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

749913671784643
Razvan Marcel  •  16 Aprilie 2018, 19:55

Când vine 100 spectatori,ce fotbal sa vezi la Timișoara.Si îmi aduc aminte ca Botoșani ia salvat, ca numai erau nici în liga 2,dispărea aceasta echipa.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează