FOTBAL  »  Superliga  »  SEPSI - JUVENTUS 2-1

VIDEO + FOTO Sepsi învinge Juventus București și bifează prima victorie în Liga 1! Reușită senzațională a lui Stoenac

Foto: Bogdan Bălaș +14   FOTO
Foto: Bogdan Bălaș

Articol de - Publicat vineri, 21 iulie 2017 17:03

Sepsi și-a impus deja stilul în prima ligă: covăsnenii se apără și acasă, și-n deplasare. Strategia antrenorului debutant al nou-promovatei a adus deocamdată trei puncte, după 2-1 cu Juventus

Jose Mourinho există în Liga 1, sub numele Valentin Suciu! Antrenorul de 36 de ani de la Sepsi omoară fotbalul ca să adune puncte cu echipa cel mai slab cotată din campionat.

Suciu aproape că nu există ca fotbalist, CV-ul lui conține meciuri în Liga a 3-a, și cam la același nivel se găsesc și jucătorii din Sfântu Gheorghe. Nou-promovata din Covasna sfidează regula pe care au fixat-o atâtea echipe urcate din "B" în ultimii ani, nu și-a schimbat mult echipa față de formula din Liga a 2-a.

Și Petre e serios!

Culmea, atacantul Hadnagy conduce o formație care își pune baza în apărători! Sepsi nu joacă, trage de timp! Fundașii laterali nu urcă, primul mijlocaș, Ghinga, e o jumătate de fundaș central. Până și Patrick Petre pare disciplinat și umil în garnitura alb-roșie! Juventus încearcă mai des, riscă mai mult, doar că și băieții exilați din Colentina sunt mai degrabă refuzați de prima ligă decât promovați.

Închizător-marcator

Băjenaru, mijlocașul ofensiv pe care Becali îl aducea în urmă cu câțiva ani de la Bistrița și-l boteza "Bejenaru", conduce atacurile unei echipe al cărei curaj depășește talentul. Juventus riscă, încearcă toate variantele posibile. De pomană! Sepsi face 1-0.

Covăsnenii profită de o jumătate de acțiune, o centrare a lui Petre, deviată la Ghinga, autor al unui gol "rugby", o alunecare cu care închizătorul crescut la Sportul Studențesc a trecut balonul dincolo de linia porții.

Roș-albii s-au întors în apărare. Golul a fost o excepție. Sepsi s-a apărat cu Astra și cât a fost condusă cu 0-1, a păstrat rețeta și acasă cu Juventus. Suficient pentru primele trei puncte în Liga 1 din istoria județului.

Galeria nu respinge stilul de joc. "Hajra, Sepsi!" încurajează echipa să țină de 1-0. Juventus nu și nu! Trupa din Colentina riscă tot spre final și se descoperă, Ștefan pierde mingea și Patrick Petre îi servește pe o tavă lui Claudiu Herea golul de 2-0. Patrick a creat ambele goluri, formația care s-a apărat aproape în tot timpul a câștigat lejer. Sepsi e ariciul-surpriză al debutului sezonului.

 

VIDEO » Sepsi - Juventus 2-1
A marcat: Ghinga '62, C. Herea '90+1/Stoenac '90+3
Click AICI pentru liveTEXT!

Echipele de start:

Sepsi: Niczuly - Burlacu, Oros, Ursu, Dumbravă - Ghinga, Thiaw - Astafei, C. Herea, P. Petre - Hadnagy
Rezerve: Fejer, Veress, Fulop, Papsys, Pilibaitis, Kilyen, Damian
Antrenor: Valentin Suciu

Juventus: Mongote - Beța, Benga, Walace, Ștefan - Lungu, Stoenac - Buhăescu, Băjenaru, C. Petre - Măzărache
Rezerve: Stoian, Țâră, Carabela, Cazan, Bucșa, Călințaru, Morariu
Antrenor: Daniel Oprița

 

 
 

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
tihi
tihi  •  22 Iulie 2017, 10:15

FELICITARI SEPSI OSK !!! Ati fost si sinteti mai buni ca Juventus!! Dincolo de frustrarea unora sau altora,dincolo de sustinerea echipei in limba maghiara-si foarte bine- sinteti si o revelatie a fotbalului romanesc,dar sinteti si o echipa seioasa din toate punctele de vedere.Politica,xenofobia si sovinismul nu o sa ne dezbine...noi vom juca fotbal si vom castiga ! Sportul este cu totul altceva ca gandurile scrise de unii si altii,in acest comentariu.Nu exista fotbal nici in limba maghiara nici in limba romana.Fotbalul este un sport universal si international,o competitie si atat.

ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  22 Iulie 2017, 11:36
Postat de saviola3_4 pe 21 Iulie 2017, 19:35

problema e ca sepsi se presupune ca e echipa romaneasca, din cate imi aminesc, si imi amintesc multe caci am fost olimpic lageografie, sfantul gheorghe e in Romania, nu Ungaria, daca ei sunt cetateni maghiar foarte bine, nu am o probelma, dar echipa e romaneasca din Romania, intelegi? nu cred ca e greu sa strigi un hai sepsi, lupta sepsi etc . Daca vor sa vorbeasca maghiara sa o faca intre ei, in timpul liber, acasa la ei etc.

Să o vorbească între ei, acasă, şi, dacă ar fi după mintea ta, să nu o mai vorbească deloc...Te zgârie pe tine la urechi.Am un sfat: opreşte sonorul televizorului când mai vizionezi un meci de-al lor.

ostile_rumeliei
ostile_rumeliei  •  22 Iulie 2017, 11:32
Postat de saviola2_8 pe 21 Iulie 2017, 18:57

patronul de la sepsi pare om de treaba, m-a pacalit in prima instanta recunosc. vi se pare normal ca `romanii` din galerie sa cante in limba maghiara? de ce? sepsi e cumva in ungaria? sau respectivii nu stiu romana? daca nu stiu sa invete! nu ma interesaza ca au cantece de leagan sau despre iubire, sa o faca in romaneste! si vad ca domnul diogene transfere doar istvani pe la echipa, oare de ce? au si ei 2 3 romani la echipa, asa de ochii lumii. mda.

Prostia scufundă România...

Vezi toate comentariile (29)
Comentează