FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CONCORDIA 0-1

VIDEO În genunchi! Petrolul pierde și cu Concordia Chiajna, scor 0-1! Ilfovenii sunt salvați de la retrogradare

FOTO: RPPress
FOTO: RPPress

Articol de - Publicat marti, 24 mai 2016 17:39

Ilfovenii au obținut 3 puncte, deși aveau nevoie doar de 1 pentru a fi siguri de permanența în prima ligă.

VEZI LIVETEXT

VEZI VIDEO

Calculele erau simple: Petrolul juca doar din dragoste pentru fotbal, probabil dragoste se numește când insiști să faci ceva chiar dacă nu ai niciun beneficiu, sportiv sau material, iar Chiajna se lupta pentru un punct care i-ar fi garantat matematic rămânerea în Liga 1.

Un fapt îngrijorător pentru prima scenă a fotbalului românesc este că meciurile din play-out tind să le depășească din punct de vedere calitativ pe cele nu puține din play-off care în loc de fotbal ne-au servit, meschin, orice altceva.

Portarul gazdelor, Popescu, a început meciul senzațional prin câteva parade, însă a greșit la golul ilfovenilor: ușor jenat, la un corner a ieșit pe sub mingea pe care Odibe a trimis-o în plasă. În afara acestei faze, "lupii" i-au hăituit pe băieții lui Falub. Paolucci a avut o bară, iar Alecsandru a marcat cu capul, însă s-a semnalizat ofsaid la o fază în care fundașul Petrolului părea mai degrabă în joc decât în afara lui.

Este tristă situația prahovenilor. Petrolul pare cea mai sinceră formație din Liga 1: băieții lui Gane joacă acel fotbal în care se pot citi pasiunea și dorința, chiar dacă acest club a devenit în ultima vreme cam cel mai nepotrivit loc unde poți face așa ceva. Probabil că "haita" se va "sparge" și, la fel de probabil, nu o vom vedea nici măcar în liga secundă din această vară.

O poveste efemeră a Ligii 1 trăiește ultimele clipe ale candelei aprinse odată cu salvarea de la retrogradare din 2012, care a ars cel mai puternic la 2-1 cu Swansea și se va stinge duminică.
În ceea ce o privește pe Chiajna, "vulturii" și-au găsit salvarea chiar în omul care părea să-i ducă spre "B", Adrian Falub.

După un început-dezastru, tehnicianul a pus echipa pe picioare și a devenit al doilea cel mai prolific antrenor al ilfovenilor, bifând 44 la sută din punctele puse în joc pe banca Chiajnei și i-a asigurat încă un sezon de A trupei ilfovene. Doar Reghecampf s-a descurcat mai bine, cu un procentaj de 70 la sută al punctelor obținute.

Echipele de start:

Petrolul: I. Popescu - Al. David, Mișelăricu, Alecsandru, Begeorgi - Mareș, Guerriero, Bucșa, Astafei - Zoubir - Paolucci

Rezerve: Cobrea, Beța, Costache, Markos, Pacar

Concordia Chiajna: Bălgrădean, Feussi, Tincu, Niasse, Odibe, Bucurică - M. Cristescu, Obodo, Purece - Pena, Milevskyi

Rezerve: Matache, Grădinaru, Roșu, Buleică, Mamele, Cristian Garcia, Zerbo

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează