FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - CEAHLĂUL

VIDEO Învinşi de ziua lor! Petrolul a trecut de Ceahlăul cu 2-0 şi a urcat pe podiumul Ligii 1

Articol de GSP - Publicat luni, 20 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:03

Ploieştenii s-au impus cu greu în partida cu Ceahlăul Piatra Neamţ, în ciuda scorului de 2-0, şi le-a stricat moldovenilor sărbătoarea celor 95 de ani de existenţă.

La 20 octombrie 1919, în sala de festivităţi a Liceului "Petru Rareş", un grup de elevi şi profesori puneau bazele primului club sportiv de pe aceste meleaguri: Asociaţia Sportivă Ceahlăul. Culorile alese au fost negrul (după bereta neagră a şepcilor purtate de elevii liceului) şi galbenul (după culoarea care înconjura tour de tette). Acesta n-a fost un motiv însă pentru ca ploieştenii să nu forţeze la maximum victoria şi, în urma acestei victorii, "găzarii" urcă pe poziţia a treia în Liga 1.

Petrolul a controlat partida încă din primul minut, deşi nu reuşise să aibă vreo ocazie la poarta lui Calancea. Semnalul de alarmă l-a tras Tamuz, care, după 10 minute de joc, a avut prima mare ocazie, însă preluarea făcută în mijlocul careului a fost una dezamăgitoare.

Golul a căzut în minutul 24, cînd Teixeria a reuşit din corner cel de-al 6-lea assist din acest an şi i-a pus mingea pe cap lui Geraldo Alves, fostul fundaş al Stelei reuşind să deshidă scorul.

Partea a doua a arătat o altă echipă a Ceahlăului, una mai ambiţioasă, mai determinată, acest lucru obeservîndu-se în minutul 52, cînd Ştefănescu a tras puternic de la 30 de metri şi i-a pus mari probleme lui Pecanha, portarul reuşind să prindă în doi timpi.

Trei minute mai tîrziu, tot nemţenii, prin Popadiuc, sînt cei care pun în pericol buturile goalkeeperului ploieştenilor. "Găzarii" şi-au revenit abia în ultimele 20 de minute de joc. Filip a tras de la marginea careului, însă balonul a trecut peste poartă, apoi Tamuz a reuşit un dribling în careul nemţenilor şi a tras. Norocul nemţeniilor numindu-se Calancea, care, cu un reflex de zile mari, a reuşit să scoată în corner mingea trimisă de atacantul Petrolului şi a făcut ca tabela să nu se schimbe.

Scorul final a fost stabilit de Toto Tamuz, care a reuşit două driblinguri la marginea careului şi a şutat fără nici o speranţă pentru Calancea, chiar cînd mai erau doar 3 minute de joc.

Vezi desfăşurarea liveTEXT a partidei
Vezi VIDEO cu golul marcat de Geraldo
Vezi VIDEO cu golul lui Tamuz

Echipele de start:

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Gerson, Geraldo, Satli - Filip, De Lucas - Priso, Astafei, Teixeira - Tamuz

Ceahlăul: Calancea - Dumitraş, Marc, Ichim, Slavickas - Gheorghiu, Tăbăcariu - Onciu, Ştefănescu, Chitoşcă - Cîrjan

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (14)
olteniacus
olteniacus  •  21 Octombrie 2014, 08:27

cand au jucat primul meci oficial atunci se considera data infiintarii propriu zise si se poate sarbatori in cazul Craiovei primul joc oficial a avut loc pe 6 septembrie 1915 la Bucuresti contra echipei Bukarester in prima divizie, o saptamana mai tarziu pe 13 septembrie 1915 este data primului joc oficial in Craiova si pentru Oltenia. Echipa se numea Oltenia Craiova cum e firesc sa se numeasca si azi. Divizia nationala s-a jucat pana in 1921, Oltenia mai participand si dupa razboi in 1920/1921 (erau 6 cluburi 4 din Bucuresti,1 din Ploiesti, si Oltenia Craiova) Din 1921 s-a jucat doar in regiuni pana in 1933 cand s-a facut iarasi campionat divizionar (datorita distantelor fusese asa)

inginerul.magraon.
inginerul.magraon.  •  21 Octombrie 2014, 07:57

Are multescu grija sa-i duca la mijlocul clasamentului pana in finalul turului .

gardenparty
gardenparty  •  21 Octombrie 2014, 00:46

caPra Presedinte...........

Vezi toate comentariile (14)
Comentează