FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA

FOTO şi VIDEO Steaua învinge Petrolul cu 3-2, după un meci cu de toate! Roş-albaştrii rămîn lideri în Liga 1

Articol de GSP - Publicat duminica, 21 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 21 septembrie 2014 23:09

Steaua a învins-o cu 3-2 pe Petrolul şi continuă să rămînă lider în Liga 1 şi după etapa a opta.
Partida a început cu o întîrziere de 8 minute din cauza incidentelor din tribune, cînd suporterii ambelor formaţii au rupt scaune şi au aruncat cu torţe în teren.

Imediat după fluierul de start al arbitrului Cristi Balaj, Tamuz a avut prima mare ocazie. Petrolistul a rămas singur cu poarta goală, a şutat, dar de nicăieri Arlauskis a apărut şi a scos o minge pe care scria gol.

Primul gol al meciului a purtat semnătura lui Chipciu, care a avut o acţiune personală şi a finalizat-o cu un şut din afara careului, mingea ducîndu-se în dreapta lui Pecanha.

Trei minute mai tîrziu, Keşeru şi-a arătat şi el clasa şi a băgat balonul în aţe, după o centrare a lui Lucian Sînmărtean. Atacantul Stelei ajungînd la golul 16 în acest sezon în toate competiţiile.

Cînd părea că Petrolul e făcută K.O. a venit replica lui Tamuz din minutul 28, care a scăpat de marcajul celor doi fundaşi centrali ai Stelei şi a înscris.

Acelaşi Toto Tamuz a fost cel care a egalat scorul pe tabela de marcaj în minutul 59, cînd a primit o minge în careul Stelei şi n-a ezitat să-l învăngă pe Arlauskis. Golul victoriei roş-albaştrilor a fost înscris de fundaşul Fernando Varela, care a împins în poartă o minge deviată de Pecanha, după un şut al lui Rusescu.

Vezi desfăşurarea liveTEXT a meciului
Vezi VIDEO cu golul lui Chipciu
Vezi VIDEO cu golul lui Keşeru
Vezi VIDEO cu golul lui Tamuz
Vezi VIDEO cu cel de-al doilea gol înscris de Tamuz
Vezi VIDEO cu golul lui Varela

Echipele de start:

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Gerson, Fanchone – Mustivar, De Lucas – Nepomuceno, Marinescu, Priso - Tamuz
Rezerve: Cobrea, Beţa, Satli, I. Filip, Astafei, Gallegos, Pastorini

Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Latovlevici – Sînmărtean, Prepeliţă – Popa, Rusescu, Chipciu - Keşeru
Rezerve: Cojocaru, Rîpă, L. Filip, Iancu, Stanciu, Toşca, Breeveld

PETROLUL VS STEAUA în Liga 1: 88 jocuri - 19 victorii Petrolul - 17 remize - 52 victorii

Steaua-Primul meci s-a jucat pe 6 aprilie 1952, Flacăra-CCA 1-2 (Constantin Titi Popescu / dublă Zavoda I).

-Prima victorie pentru ploieşteni a venit pe 2 aprilie 1955, CCA-Flacăra 0-1, gol Pavel Bădulescu, antrenori Ilie Savu, respectiv Ilie Oană.

-Ultima dată cînd s-a impus Petrolul a fost in stagiunea 1999/00, atunci cînd aceştia au câştigat ambele partide 5-1 in tur la Ploieşti si 4-1 in primăvara lui 2000 in Ghencea. Au urmat în campionat 12 partide, 6 incheiate cu victorie "roş-albaştrilor" şi 6 la egalitate.

-Cea mai mare diferenţă de goluri: 3 mai 1959, Petrolul-CCA 6-1 şi  14 septembrie 1985, Steaua-Petrolul 6-1;

Pe banca "lupilor galbeni" revine Gigi Mulţescu, cel care i-a mai antrenat în turul ediţiei 2003/04 şi în primăvara lui 2012, atunci cînd i-a şi salvat de la retrogradare. Tehnicianul născut în 1951 este cel mai în vîrstă antrenor prezent în stagiunea 2014/15.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (903)
andrei.f
andrei.f  •  22 Septembrie 2014, 19:01

Aşa cum am postat ieri, Petrolul şi-a luat bătuta de rigoare de la Steaua. Bine au făcut ei ieri când tot plângeau că n-au jucători !

reddogsv
reddogsv  •  22 Septembrie 2014, 10:25

Blat, blat , blat! :)))

sscpp
sscpp  •  22 Septembrie 2014, 06:34
Postat de ultras.nationalist pe 21 Septembrie 2014, 21:24

Extraordinar,cum sa nu dai fault l-a Popa? L-a tras pe fundasul Petrolului de toate partile.....

lasa etnobotanicele te rog, la fotbal daca e sa dai fault il dai pe-ala primul, nu pe celalalt, iar acolo intai Popa a fost impins, apoi tras, de-abia dupa a impins si el, deci daca era sa se dea fault trebuia pt Steaua insa s-a lasat f bine avantaj

Vezi toate comentariile (903)
Comentează