FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - FCSB 1-1

FOTO + VIDEO Derby adormit » CFR și FCSB au terminat la egalitate, 1-1 » Budescu i-a salvat pe roș-albaștri

FOTO: RAED KRISHAN +30   FOTO
FOTO: RAED KRISHAN

Articol de , - Publicat joi, 21 septembrie 2017 23:33

CFR Cluj și FCSB, cele mai valoroase echipe ale României au terminat joi seara la egalitate, 1-1, după un meci în care ambele echipe au jucat economicos, sub nivelul numelor din teren.

Duelul titanilor, joi seară, în Gruia! Cel puțin pe hârtie. CFR e pe primul loc și are o singură înfrângere în Liga 1, dar FCSB, cu cotă de piață aproape dublă față de clujeni, este departe de pretențiile tuturor.

Vedetele pe are Becali a plătit milioane de euro joacă precum o echipă din subsolul clasamentului, iar imaginea perfectă a neputinței steliste este "starul" Denis Alibec, care nu a marcat niciun gol în 11 etape. Probabil își menajează piciorul pentru a putea apăsa mai bine pedala McLaren-ului recent achiziționat.

Așa cum era de așteptat, Steaua începe apatic, apărarea respinge mingile clujenilor, dar jucătorii din față, cei care ar trebui să impresioneze, au rămas la vestiare. În locul lor au ieșit niște momâi pe teren. Alibec trage ca un chiaun dintr-o poziție care nu spune nimic, Budescu pasează la fundașii adverși.

De partea cealaltă, Dan Nistor nu uită că în urmă cu două luni era "câine roșu" și "mușcă" tare din adversari. Îl pune la pământ pe Alibec, îl împinge pe Pintilii, steliștii se enervează, dar Dan știe foarte bine ce are de făcut, își marchează teritoriul la centrul terenului.

Arbitraj pro FCSB

Camora și Manea apar tot mai sus cu centrări din ce în ce mai amenințătoare, apărarea stelistă le respinge. Dar e deja minutul 8 și Manea trimite bine la Nouvier, care sare cu Benzar și reușește să devieze mingea la Vera, care transformă în 1-0. Ba nu! Arbitrii "fac vrăji" pentru echipa lui Becali și anulează golul pe motiv de fault în atac la contactul dintre Nouvier și Benzar.

Circul lui MM dinaintea meciului pare să dea roade. Steaua e avantajată. Golofca e singurul care "își dă viața", mai are puțin și zburdă printre nori ajutat și de aripile tatuate pe ceafă. Are viteză, dar tehnica lui a rămas la nivel de Botoșani, sau și mai jos.

Noroc cu Budi!

Mai e puțin până la pauză și steliștii răsuflă ușurați, cu speranța că vor reveni mai vii de la vestiare. Dar stai! Deac bate o lovitură liberă de la 40 de metri, Niță iese pe minge de parcă îi bate în ochi soarele de ora 12, deși e noapte și a plouat. Același Urko Vera bagă mingea din nou în plasă. De data asta e gol și steliștii intră la vestiare descumpăniți.

În partea a doua, CFR a început chitită să majoreze scorul și a planat periculos în jurul careului advers, nereușind însă să puncteze. Polii s-au inversat în minutul 63, când Steaua construiește pentru prima oară în acest joc. Alibec îl pune în valoare pe tânărul Man, care vede perfect "gaura" formată, cât poarta de acces a stadionului, între fundașii clujeni și îi trimite pe poziție viitoare lui Budescu.

Din poziția aia, Budi n-are cum să rateze nici dacă are un picior în ghips și e legat la mâini și la ochi: trimite din cădere, mingea ricoșează din bară în plasă. E 1-1. Scorul o avantajează pe CFR, care se mulțumește cu conservarea punctului, iar FCSB se agață și ea de un nou rezultat bun, dar mincinos, așa cum a făcut mai mereu în acest sezon de Liga 1.

Derby-ul principalelor favorite la titlu s-a încheiat în cele din urmă 1-1. CFR rămâne pe primul loc, cu 26 de puncte, în timp ce FCSB se află pe locul doi, cu 22 de puncte.

clasamenttttttt

LIVE »  CFR Cluj - FCSB 1-1
Au marcat: U. Vera '45  / Budescu '64

TEXT / VIDEO

Echipele de start

CFR Cluj: Arlauskis - Cr. Manea, Vinicius, A. Mureşan, Camora - Culio, Hoban - Nouvier, Deac, Nistor - U. Vera
Rezerve:
Duka, Omrani, I. Balde, Boli, Hamed, Peteleu, L. Rus
Antrenor:
Dan Petrescu

FCSB: Niţă - R. Benzar, Planici, Bălaşa, J. Morais - Nedelcu, Pintilii - Golofca, Budescu, Fl. Tănase - Alibec
Rezerve:
Stăncioiu, Larie, Gnohere, Momcilovici, Fl. Coman, Ov. Popescu, Man
Antrenor:
Nicolae Dică

Arbitru: Ovidiu Hațegan (Arad - Arad)
A1: Valentin Avram (Bucureşti - Bucureşti)
A2: Sebastian Eugen Gheorghe (Suceava - Suceava)

 
 
update 20:37

În aceste momente, plouă la Cluj, iar șansele de precipitații sunt în continuare mari în timpul meciului. 

update 20:33

La ieșirea la încălzire, jucătorii celor de la FCSB au avut parte de o primire ostilă, fiind huiduiți copios de fanii CFR-ului.

 
FCSB huiduită

FCSB, huiduită de clujeni la încălzire

Posted by Gazeta Sporturilor on Thursday, September 21, 2017
UPDATE 20:28

Stadionul se va umple pentru derby-ul din această seară. Cu 45 de minute înainte de start, tribuna a II-a a stadionului "Constantin Rădulescu" e arhiplină!

 
update 20:22

Imagini surprinse la intrarea de pe stadionul din "Gruia", cu aproximativ 45 de minute înainte de startul partidei. 

 
Suporteri la CFR - FCSB

Fanii încep să umple stadionul la Cluj pentru meciul cu FCSB ----->>>> http://bit.ly/2jMXRuJ

Posted by Gazeta Sporturilor on Thursday, September 21, 2017

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (706)
benise
benise  •  22 Septembrie 2017, 08:02

Acest articol se vrea să fie cronica unei partide?!Acest *** de articol pare scris în biroul lui Mureșean ***! Cum este posibil ca o asemenea *** să țină loc ul unei veritabile cronici de derby?!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

valyomanyd
valyomanyd  •  22 Septembrie 2017, 00:19
Postat de luciann pe 22 Septembrie 2017, 00:08

Ai inviat mah? Unde ai disparut!?

Am vazut reluarea, se putea acorda 11 m, francezul a atins mingea si in cadere la sters pe Benzar, se putea interpreta ca neglijenta !

tzusti_reloaded
tzusti_reloaded  •  22 Septembrie 2017, 00:12
Postat de luciann pe 22 Septembrie 2017, 00:08

Ai inviat mah? Unde ai disparut!?

N AM DIPARUT NICARI..VA URMARESC SI MA MINUNEZ. D ACI SI FAZA CU TOT.. CEA A SPUS BRANCUSI.. .

Vezi toate comentariile (706)
Comentează