FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL 0-1

VIDEO şi GALERIE FOTO Steaua deznădejdei! Ceahlăul produce surpriza etapei şi învinge cu 1-0 în Ghencea

Foto: Raed Krishan +11   FOTO
Foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat sambata, 23 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 27 august 2014 00:37

Bomba etapei a patra a explodat în Ghencea sau în “templul fotbalului românesc”, aşa cum le place steliştilor să spună.  Ceahlăul, o echipă ambiţioasă şi frumoasă, a spulberat, pentru un moment, visul “roş-albaştrilor” la un drum neted către un nou titlu în Liga 1.

Vezi desfăşurarea liveTEXT a meciului
Vezi golul lui Achim

Costel Gâlcă, antrenorul Stelei, a trimis pe teren o echipă combinată, cîţiva titulari şi mai multe rezerve, dar asta n-a fost alegerea corectă, şutul lui Achim din minutul 7 punîndu-l serios pe gânduri pe "Costelinho", dar Arlauskis, titular de bază, a salvat echipa de la un început mai mult decît ruşinos.

Prima problemă serioasă pentru Steaua a apărut după 36 de minute de joc, cînd Arlauskis a resimţit dureri în zona muşchilor şi n-a mai putut continua partida, fiind schimbat cu Niţă, portar care a prins doar 8 meciuri în toate competiţiile între buturile roş-albaştrilor din 2013 cînd a venit la formaţia din Ghencea şi pînă în prezent.

Ceahlăul a prins şi mai mult tupeu după ce-a văzut chinurile prin care trece echipa lui Gâlcă. Cu 5 minute înainte de pauză, Ştefănescu creează o fază spectaculoasă, după ce-i transformă în jaloane pe Breeveld şi Neagu, îi pasează lui Popadiuc, dar, spre nefericire pentru echipa sa, trage paralel cu poarta, iar stelişti mai aveau doar cîteva minute pînă la pauza care trebuia să-i trezească din visul următorului meci din Liga Campionilor, cu Ludogoreţ.

Pauza a adus două modificări în echipa Stelei, Gâlcă dîndu-şi seama că are nevoie de geniul lui Sînmărtean şi devotamentul lui Adi Popa. Cei schimbaţi au fost Stanciu şi Pîrvulescu, fără nici o realizare pe parcursul primei părţi.

Lipsa axului central din apărarea Stelei, Varela şi Szukala, s-a văzut pentru prima oară şi pe tabela de marcaj. Dumitraş, fost jucător la Steaua, i-a pasat lui Achim, care era singur în centrul careului, şi a înscris cu un şut la colţul lung.

Frustrarea roş-albaştrilor s-a văzut imediat, iar Filip a primit cartonaşul galben, după care, rînd pe rînd, Sînmărtean, Rîpă şi Chipciu au avut aceeaşi soartă. Prima zvîcnire a Stelei a veni din partea căpitanului Chipciu, care l-a pus serios la treabă pe Calancea, însă acesta a respins mingea în corner. Şi Ceahlăul încă rezista, mai avea 15 minute pînă să obţină 3 puncte uriaşe.

Finalul meciului a scos fiara din fotbaliştii lui Gâlcă, însă nu era "Fiara" Lăcătuş, legenda Stelei, ci neputinţa de a înscrie un gol în poarta nemţenilor. Filip a văzut al doilea cartonaş galben, iar 5 minute mai tîrziu şi Chipciu a părăsit terenul, după "galbenul" primit pentru o simulare în careul advers la un duel cu pasatorul de la gol Dumitraş.

 

Echipele de start
Steaua:
Arlauskis - Rîpă, Luchin, L. Filip, Toşca - I. Neagu, Breeveld - Chipciu, N. Stanciu, Pîrvulescu - Keşeru
Rezerve: Niţă, Iancu, Prepeliţă, Sînmărtean, Varela, Ad. Popa, Vîlceanu

Ceahlăul: Calancea - Dumitraş, Marc, Cazan, Slavickas - Achim, Clonin - Popadiuc, Ştefănescu, Chitoşcă - A. Pavel
Rezerve: Jovici, Ichim, Tăbăcariu, Ad. Gheorghiu, Lucas Garcia, A. Ţepeş, Cîrjan

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (700)
dash.berlin
dash.berlin  •  24 August 2014, 10:08
Postat de sexilian pe 24 August 2014, 08:15

rasurile europei au inceput sa schiopateze si in tara daca n-au fluiericii

Rasurile Europei? :))) Doamne cat esti de prost sp,ur,catule :| Vorbesti de Steaua,echipa fanion a Romaniei care de 11 sezoane se califica an de an in grupele competitiilor europene?Eu inteleg ca esti un hater de etnie rrroma, dar te rog sa te controlezi atunci cand faci spume la gura.

haideusicfr
haideusicfr  •  24 August 2014, 08:36

Lasa ma nu fiti tristi o sa bateti pe *celebra * Lurogoret ( o echipa comunala gen Chiajna) si o sa puneti mana pe bani. Mi-a placut comentatorul de dupa emisiune: Steaua nu are atacant central..dar cand Keseru marca 6 goluri intr-un meci? Cum a fost? Dar cu Lemnaru cum a fost ? De ce ati luat liderul unei mici echipe de provincie ? Ca sa-l scoateti din fotbal? Va urez cat mai multe asemenea ..*succesuri*?

sexilian
sexilian  •  24 August 2014, 08:15

rasurile europei au inceput sa schiopateze si in tara daca n-au fluiericii

Vezi toate comentariile (700)
Comentează