FOTBAL  »  Superliga  »  TRIBUNALUL BUCUREȘTI

Lovitură de teatru în Liga 1: un club din top 5 a cerut intrarea în insolvență!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 octombrie 2016 18:23

Gaz Metan Mediaș este cel de-al patrulea club care a cerut intrarea în procedură de reorganizare financiară, anunță Digi.

Decizia este destul de surprinzătoare, mai ales că lucrurile la Gaz Metan Mediaș merg destul de bine. Formația care a bătut Astra și Steaua și a remizat cu CS U Craiova este pe locul 5, cu 20 de puncte.

Dacă din punct de vedere sportiv lucrurile merg în direcția corectă, din punct de vedere financiar lucrurile stau cu totul altfel. Gaz Metan ar avea datorii de 4 milioane de euro, iar solicitarea de intrare în insolvență a fost acceptată de Tribunalul Sibiu.

Din această datorie, 3,3 milioane de euro sunt restanțe către bugetul statului. Jucătorii nu și-au primit salariile în ultimele două luni.

Pandurii, ASA Târgu Mureș și CFR Cluj sunt echipele din Liga 1 care la ora actuală sunt în insolvență. Iar Dinamo este singura care până acum care a depășit cu bine acest moment, în timp ce Rapid, Farul, Oțelul și U Cluj n-au reușit să respecte planul de reorganizare.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
845438802178576
Alin Ion Dinescu  •  27 Octombrie 2016, 04:47

si urmeaza si Steaua ca de la cap se inpute pestele

demolarii
demolarii  •  26 Octombrie 2016, 23:29
Postat de merace pe 26 Octombrie 2016, 21:14

prin insolventa clubului, patronii raman cu banii pe care i-au *** de la club, iar toti angajatii si furnizorii raman neplatiti... C-asa-i in capitalism, pentru cine nu a observat...

In capitalism, primordial e capitalul financiar. Dar in Romania postdecembrista 1989, impozitul e pentru munca. Firmele nu au profit, sau acesta tinde spre 0. De multe ori nu au nici capitalul social de 200 lei cerut pentru SRL-uri depus. Si sunt firme nationale, poate chiar internationale...dar problema e ca, la fel cum in anii 2000 se trecea activul echipei pe o noua seocietate comerciala, lasand pasivul pe cea veche, asa a devenit si aceasta intrare in insolventa. Un mod de evitare a platilor catre stat, posibil pentru ca nu exista o legislatie nationala care sa faca diferenta intre sportul profesionist, cel de masa si varianta de semiprofesionalism, Federatiile de sport neavand altceva de facut in afara de a alege varianta in care se desfasoara competitia organizata....

bvd_magheru
bvd_magheru  •  26 Octombrie 2016, 21:27

Multumitii lui CTP . Mi-a ridicat valul nationalist impus de regimul comunist si de filmele lui Sergiu Nicolaescu . Pe romanii din ziua de azi nu ii mai inte

Vezi toate comentariile (38)
Comentează
Close