FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Lovitură pentru Becali! Judecătorii au decis că patronul FCSB a folosit istoria și culorile Stelei deși nu are dreptul

Articol de GSP - Publicat joi, 01 iunie 2017 10:04

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Gigi Becali a pierdut definitiv procesul în care solicita suspendarea deciziei prin care clubul roş-albastru era obligat să îşi schimbe numele din FC Steaua în FCSB.

Decizia a fost dată inițial de Curtea de Apel, iar la cinci lui de la verdict instanța a prezentat motivarea deciziei dată în decembrie 2016, potrivit ziare.com, care se aplică și după decizia venită de la ÎCCJ.

Judecatorii au decis că se face o confuzie între Steaua, denumirea ce aparține Armatei, și Fotbal Club Steaua, cum și-a denumit mai întâi Becali echipa. Potrivit magistraților, nu este suficient să adaugi sintagma "Fotbal Club" pentru a evita confuziile.

"Analiând semnele în conflict, Curtea constată puternică similaritate a acestora. Reclamantul este titularul mărcilor combinate cuprinzând elementul verbal «Steaua București», iar pârâta folosește în activitatea sa comercială denumirea «Fotbal Club Steaua București». Elementul «Steaua București» se regăsește ca element principal și dominant în cadrul acestei denumiri"pasaj motivare instanță

De asemena, judecătorii arată în motivare ca CSA Steaua și societatea înființată de Becali activează în acelați domeniu și că Gigi Becali se folosește de istoria și de culorile CSA Steaua, deși nu are dreptul.

În plus, judecătorii spun ca societatea lui Becali revendică palmaresul, deși nu ar avea dreptul. Becali a cerut în 2004 acordul CSA Steaua pentru a înregistra marca Steaua ca proprie. Deși nu a primit acest acord de la MApN, Becali a înregistrat și a folosit marca timp de 10 ani, până în 2014.

"Reținând și că utilizarea de către pârâtă a denumirii comerciale cu funcția de marcă nu are loc conform practicilor loiale în domeniul comercial, dovadă fiind înregistrarea de către pârâtă, în anul 2004, a unei marci ulterior anulate pentru rea-credinta la înregistrare, Curtea reține astfel încălcarea dreptului exclusiv de folosință"pasaj motivare instanță

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (318)
crimson.veritas
crimson.veritas  •  02 Iunie 2017, 21:42

GSP: 'În plus, judecătorii spun ca societatea lui Becali revendică palmaresul, deși nu ar avea dreptul. Becali a cerut în 2004 acordul CSA Steaua pentru a înregistra marca Steaua ca proprie. Deși nu a primit acest acord de la MApN, Becali a înregistrat și a folosit marca timp de 10 ani, până în 2014' - Decizie ... 'Reținând și că utilizarea de către pârâtă a denumirii comerciale cu funcția de marcă nu are loc conform practicilor loiale în domeniul comercial, dovadă fiind înregistrarea de către pârâtă, în anul 2004, a unei marci ulterior anulate pentru rea-credinta la înregistrare, Curtea reține astfel încălcarea dreptului exclusiv de folosință' Nu are nici o legatura primul paragraf (concluzile gsp-ului) cu motivarea instantei ... sau cu obiectul cererilor mapn, sau ale fcsb! Eu v-as lua pe toti de la gsp si v-as tatua pe frunte ... Marca diferit de Palmares ... la mef cum merele sunt diferite de pere ... CSA are Mere ... FCSB are Pere ... GSP are manipulare (prostie sau intentie, ce mai conteaza?) ...:))

crimson.veritas
crimson.veritas  •  02 Iunie 2017, 21:37

Voi nu sunteti intregi la mine ... serios! ...:)) Una zice dezicia ... si alta spune in articol! Marca si Numele 'Steaua' sunt la CSA ... Palmarsul si Istoria (aka subtanta, esenta, fondul ... tot ce inseamna acesta echipa) ... este la FCSB ... nu le mai amestecati ... ca va sare matreata din par ... de prosti! ...:))

timm
timm  •  02 Iunie 2017, 18:13
Postat de ion.ionescu pe 02 Iunie 2017, 02:56

"Becali a cerut în 2004 acordul CSA Steaua pentru a înregistra marca Steaua ca proprie. Deși nu a primit acest acord de la MApN, Becali a înregistrat și a folosit marca timp de 10 ani, până în 2014." 1. Becali NU PUTEA ÎNREGISTRA MARCA STEAUA dacă ea era deja înregistrată la OSIM !!! 2. Dacă CSA Steaua nu a folosit marca Steaua timp de 5 ani, Becali putea cere şi obţine decăderea din drepturi a CSA şi obţine el marca Steaua !!! Concluzie : GSP, şi nu eu (cum şi-a făcut obiceiul, pt. că le critic "profesionalismul"), merită un CARTONAŞ GALBEN : iar a publicat un ne(î)semnat, iar primim o ştire incompletă sau manipulatorie...Dacă nu sunteţi în stare să pricepeţi o Decizie Civilă, de ce nu o publicaţi fără comentariu ?!

1) O marca notorie nu trebuie inregistrata la OSIM. Steaua este o marca notorie. 2) Marca Steaua a fost folosita tot timpul. La CSA sub marca Steaua sunt mai multe ramuri de sport. 3) Tu daca nu intelegi legile, de ce comentezi?

Vezi toate comentariile (318)
Comentează