FOTBAL  »  Superliga  »  ANTRENOR

LPF l-a reclamat pe Marius Şumudică după ultimele declaraţii: "Aruncă ofense şi jigniri"

Marius Șumudică
Marius Șumudică

Articol de GSP - Publicat vineri, 30 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat vineri, 30 ianuarie 2015 13:54

Liga Profesionistă de Fotbal s-a autosesizat după declaraţiile dure făcute de Marius Şumudică la adresa măsurilor luate de LPF în ceea ce priveşte numărul jucătorilor străini din campionatul Româniie.

Secretarul general al Ligii, Iustin Ştefan, a formulat o sesizare către Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei Române de Fotbal în care a cerut sancţionarea tehnicianului Concordiei Chiajna.

"Liga Profesionistă de Fotbal nu poate rămîne nepăsătoare atunci cînd, un om de fotbal, Marius Şumudică, aruncă ofense şi jigniri către reprezentanţii tuturor cluburilor din Liga 1.

Antrenorul echipei Concordia Chiajna, Marius Şumudică, a atacat calomnios măsurile pentru revitalizarea fotbalului profesionist din România aprobate de Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal în cadrul şedinţei din 27 ianuarie, jignindu-i astfel pe cei care au propus, dar şi pe cei care au adoptat aceste măsuri, respectiv preşedinţii cluburilor din Liga I. Reamintim că aceste măsuri urmăresc creşterea numărului de jucători formaţi la nivel naţional în vederea asigurării performanţelor viitoare ale echipelor naţionale ale României.

Conducerea Ligii Profesioniste de Fotbal şi-a bazat valorile de lucru în echipă pe transparenţă şi profesionalism, a acceptat mereu criticile şi dialogul bazat pe argumente. Dreptul la liberă exprimare este un drept fundamental al omului, însă niciodată Liga Profesionistă de Fotbal nu va accepta ca un om din breaslă să îi jignească pe cei care împreună alcătuiesc familia fotbalului românesc.

În aceste condiţii, în baza articolului 107 (1) din Regulamentul Disciplinar, Secretarul General al Ligii Profesioniste de Fotbal a formulat o sesizare către Comisia de Disciplină a FRF în vederea sancţionării disciplinare a lui Marius Şumudică pentru declaraţii injurioase", se arată în comunicatul de pe site-ul oficial al LPF.

Marius Şumudică s-a arătat deranjat după ce LPF a propus ca echipele din Liga 1 să nu mai poată aduce jucători extracomunitari dacă n-au cel puţin 3 selecţii în echipa naţională.

"O idioţenie din toate punctele de vedere, cum am spus că este o idioţenie să cadă 6 echipe. Nu îmi este frică de retrogradare, o să le demonstrez celor de la Federaţie că echipa mea, Chiajna, nu va retrograda. Dar în continuare vă spun că este cea mai mare cretinitate din fotbalul românesc. Nu există în lume să retrogradeze 6 echipe odată, este strigător la cer.

Ar trebui o îngăduinţă. CFR Cluj a cîştigat campionatul cu străini. Nu ar mai fi apărut un Eric, un Fatai, pe care au vrut să îi naturalizeze. Wesley, Adailton, la fel. Puneţi să joace cu juniori în teren, cu jucători sub 21, dar nu ne îngrădiţi posibilitatea să aducem un brazilian care este mai bun decît tot ce avem la Chiajna", a spus Şumudică.

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
jianu_pandurii
jianu_pandurii  •  30 Ianuarie 2015, 18:19

nu mi-a placut niciodata de Sumudica dar am vazut acel interviu pe digisport. Tipul si-a spus parerea nu a acuzat liga de ceva. Nici nu sint de acord cu ce a zis el dar mi se pare chiar o incalcare a libertatii de exprimare, aici e vorba de incalcarea constitutei. Tipul a zis ca nu a fost de acord cu retrogradarea a 6 echipe ca e o tampenie si ca nu mai retrogradeaza nicaieri 6 echipe si era impotriva limitarii numarului de extracomunitari si zicea ca e o tampenie. Cei care il urasc personal sa se gandeasca bine cand il ataca. Tipul nu a acuzat fara probe sau cine stie ce, asta chiar si-a spus parerea lui vizavi de niste decizii, atat. Antrenorii chiar n-au voie sa critice nimic?

sibelius
sibelius  •  30 Ianuarie 2015, 17:44
Postat de walhalla pe 30 Ianuarie 2015, 15:26

Adevarul cam doare...La LPF si la FRF gasesti doar tampiti, juristi semianalfabeti, membri ai comisiilor de judecata si prostie crunta cat cuprinde...

Iar Jumi s-a remarcat intotdeauna prin logica si elocinta. Ca sa nu mai vorbim despre omniscienta sa in materie de fotbal, cultura, politica si fizica atomica.

flomar12
flomar12  •  30 Ianuarie 2015, 16:01
Postat de walhalla pe 30 Ianuarie 2015, 15:26

Adevarul cam doare...La LPF si la FRF gasesti doar tampiti, juristi semianalfabeti, membri ai comisiilor de judecata si prostie crunta cat cuprinde...

Pai la aia din Frf nu le place adevarul. Walhalla are dreptate. Cat despre cat de intreg la minte este Sumi asta trebuie sa o spuna un dr nu diletanti din astia care posteaza aici.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează