FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CSU CRAIOVA, AZI, ORA 19:00, ÎN DIRECT PE LOOK TV, LIVETEXT PE GSP.RO

Lung vs Lung » Duel între tată şi fiu în Astra - CS U Craiova. Ce îşi doreşte seniorul de la junior

Seniorul a fost printre profesorii juniorului în perioada cînd amîndoi lucrau la Știința
Seniorul a fost printre profesorii juniorului în perioada cînd amîndoi lucrau la Știința

Articol de - Publicat duminica, 31 august 2014 00:00 / Actualizat sambata, 30 august 2014 23:37

Silviu Lung junior, goalkeeper-ul giurgiuvenilor, se va confrunta diseară pentru victorie cu tatăl său, antrenorul cu portarii al oltenilor.

Silviu Lung junior, 25 de ani, se "bate" în această seară cu propriul tată, Silviu Lung, care va împlini 58 de ani pe 9 septembrie. În joc sînt trei puncte imense, importante atît pentru Astra, în lupta pentru titlu, cît şi pentru CraiOlguţa, formaţie al cărei start în Liga 1 a fost mai mult decît prost.

Născut în Craiova, unde a evoluat patru sezoane, 2007-2011, pentru defuncta Universitatea, Silvică e unul dintre artizanii ascensiunii giurgiuvenilor în grupele Europa League şi se va duela în premieră cu o formaţie din oraşul natal!

"Eu pe tata nu prea l-am prins apărînd, eram prea mic. Am o relaţie foarte apropiată de familia mea, tata mi-e ca un frate mai mare. Dar să ştii că nu vorbim prea mult despre fotbal acasă, şi-aşa ne vedem rar. Îmi aduc aminte că mi-a zis, cîndva, o chestie care mi-a rămas în cap şi mă urmăreşte de atunci în carieră: «Dacă ai grijă de talentul tău şi talentul tău va avea grijă de tine mai tîrziu!»", a mărturisit Silvică despre relaţia pe care o are cu părintele său într-un interviu recent acordat Gazetei Sporturilor.

Lung senior a făcut istorie la două mari cluburi ale ţării, Ştiinţa şi Steaua, alături de care a cucerit numeroase trofee interne şi a avut parcursuri europene remarcabile: semifinală de Cupa UEFA cu Craiova Maxima, în 1983, şi finala Cupei Campionilor cu roş-albaştrii, în '89.

2 trofee are Lung junior cu Astra, o Cupă şi o Supercupă a României. La ambele finale a ieşit MVP

77 de selecţii are Silviu Lung sr. pentru "naţionala" României. Juniorul are, momentan, doar trei

1984 este anul în care Lung senior a ieşit "Fotbalistul anului" în România, în prestigioasa anchetă a Gazetei Sporturilor. Pe locul secund a fost Hagi, Ştefănescu urcînd şi el pe podium

2,10 este oferită de Bet365 pentru un succes al Astrei diseară, în care să se marcheze minimum 3 goluri

"Sînt mîndru de cariera tatălui meu, un goal-keeper prodigios pentru România. Mi-ar plăcea să ajung la performanţele lui şi chiar să le depăşesc. Mi-a spus mereu să fiu serios, să muncesc şi să mă bucur de fotbal" (Silviu Lung junior, portar Astra)

"Este un copil excepţional şi fotbalul o să-l răsplătească pentru seriozitatea şi valoarea lui. Mi-ar plăcea să-l văd titularul echipei naţionale mulţi ani de aici înainte şi plin de trofee" (Silviu Lung senior, antrenor cu portarii CSU Craiova)

632184-astra-csu-craiova.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE MECI:

Adio, Gane! Vine Mulţescu
Este ultimul meci al lui "Jerry" Gane la CSU, asta dacă nu se va întîmpla un miracol. Gigi Mulţescu este deja acontat să fie viitorul tehnician al oltenilor. Ce spune Gane: "Sper ca jucătorii mei să aibă mai multă împlicare, mai multă agresivitate şi să profităm de ocaziile pe care le vom avea. Astra joacă fotbal, dar cu siguranţă şi noi vom juca, pentru că nu ne-am apărat în nici un meci. Ne vom vinde scump pielea", a comentat Gane. "Tratăm foarte serios partida cu oltenii, chiar dacă ne-am consumat mult cu Lyon", a spus Daniel Isăilă.

"Vom juca ofensiv"
Căpitanul şi golgeterul oltenilor, cu trei reuşite, Costin Curelea, caută prima victorie din Liga 1: "M-am bucurat pentru calificarea Astrei în grupele Europa League, dar trebuie s-o învingem chiar la Giurgiu. Am lucrat şi sub comanda lui Isăilă. Asta nu înseamnă că nu vom pune probleme. Ne vom crea ocazii şi sînt convins că putem da lovitura acolo. Vom juca ofensiv, vrem să marcăm ca să obţinem ceva".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (10)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  06 Septembrie 2014, 01:05
Postat de black_stone pe 31 August 2014, 15:50

Adrian Florea esti o mizerie de ziarist.

de ce ? omul isi face meseria, a scris mult, dar bine..)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  06 Septembrie 2014, 01:04
Postat de ovidiu_3003 pe 31 August 2014, 09:54

...nu pierdem la Astra...vom ocupa locul 10 -12 la final ...

..))))))))))))))))) 5-0... scurt de tot.. v-au facut pilaf.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  06 Septembrie 2014, 01:04
Postat de craioveanu91 pe 31 August 2014, 14:49

forza Stiinta

forza forza,.... dar, spre 0-5 ??

Vezi toate comentariile (10)
Comentează