FOTBAL  »  Superliga  »  "SATELIȚI" ȘI CONSPIRAȚII

Lupta la titlu se poartă cu toate armele » Care corporație e mai mare: CFRDINAMO sau FCSBOTOȘANI?

Botoșănenii încă n-au câștigat niciun meci împotriva roș-albaștrilor FOTO Ionuţ Tabultoc
Botoșănenii încă n-au câștigat niciun meci împotriva roș-albaștrilor FOTO Ionuţ Tabultoc

Articol de GSP - Publicat marti, 16 ianuarie 2018 15:49

Cele două mari favorite la titlu, FCSB și CFR, încearcă să-și bage în play-off aliații: roș-albaștrii i-au cedat Botoșaniului pe Golofca și Achim, clujenii l-au lăsat pe Nistor să plece gratis la Dinamo.

Favoritele la câștigarea campionatului și-au creat ”sateliți” dintre formațiile care luptă pentru calificarea în play-off. Becali i-a dat în Moldova pe Achim și pe Golofca, Clujul a întărit-o pe Dinamo cu cadoul Nistor

FCSB o vrea pe Botoșani în play-off, CFR ar prefera să se califice Dinamo în locul moldovenilor. Și primele două favorite la câștigarea titlului acționează în consecință. Fiecare își întărește "iepurele" favorit, echipa pe care o consideră convenabilă pentru turneul decisiv.

Nistor în brațele lui Miriuță

"Sper să vină și Nistor până la urmă, mai ales că am rămas în relații bune cu conducerea de la CFR", s-a rugat Miriuță. Și dorința i s-a îndeplinit, surprinzător! Clujul l-a împins pe mijlocaș înapoi în Ștefan cel Mare, nu l-a inclus în pachetul pentru Astra din "afacerea Ioniță".

Edward Iordănescu și l-ar fi dorit pe Nistor, pe care l-a antrenat la Pandurii.
Ardelenii au considerat însă că e mai bine ca playmakerul de 29 de ani să plece gratis la Dinamo! "El a refuzat să lupte" a fost explicația managerului sportiv Bogdan Mara. Jucătorul era supărat că nu juca destul de des în formula lui Dan Petrescu. Împins înapoi printre "câini", a acceptat și reducerea salariului, de la 15.000 de euro lunar la 8.000, doar ca să evolueze mai des.

Afacerea e excelentă pentru roș-albi, care tocmai anunțaseră că nu au fonduri pentru transferuri. Cu buget zero au reușit să-l obțină pe unul dintre mijlocașii cel mai bine cotați din campionat. Și să confirme relația strânsă pe care o au cu CFR. Astă-vară, cluburile făcuseră schimb Nistor-Nascimento, apoi Clujul l-a cumpărat pe Valentin Costache cu 700.000 de euro. Mara a explicat de ce n-a cerut și acum un fotbalist la schimb cu Nistor: "Nu mai aveam ce să luăm, de la Dinamo am cumpărat ce ne-a interesat".

Injecții de la Gigi pentru moldoveni

Pentru "câini", următoarele patru etape sunt capitale, ele vor stabili dacă echipa lui Miriuță va participa în play-off sau va lupta împotriva altor 7 formații preocupate de salvarea de la retrogradare. Botoșani, Viitorul și Dinamo se bat pentru două locuri de play-off. Ele sunt întinse pe două puncte, 35 au moldovenii, câte 34 oamenii lui Hagi și cei ai lui Miriuță.

CFR i-a întărit pe roș-albi cu cadoul Nistor, Becali s-a implicat și el la Botoșani, formația pe care FCSB o bate mai mereu în campionat. I-a trimis acolo pe Cătălin Golofca și pe Vlad Achim.

Primului i s-a reziliat contractul și nu avea cum să semneze cu altă echipă, din moment ce bifase deja două legitimări în acest sezon. Când i-a rupt contractul, Gigi l-a trimis, practic, la Botoșani. Mai mult, Gigi Becali l-a lăsat și pe Moruțan, cumpărat de steliști, să joace până în vară la moldoveni, întărindu-i în perspectiva bătăliei cu Dinamo.

Clujul își asumă public suspiciunea

CFR crede că i-ar fi mai bine cu Dinamo în play-off deoarece "câinii" ar juca serios meciurile cu FCSB, un comportament pe care nu l-ar avea Botoșaniul. Înaintea celui mai recent duel dintre moldoveni și steliști, Dan Petrescu și Iuliu Mureșan au pariat în declarații pe victoria lejeră a echipei lui Becali. "Botoșani a făcut două egaluri cu noi și ne-a eliminat din Cupă, dar cu Steaua simt că n-o să facă nimic. Nu știu de ce, dar așa simt eu!", a anticipat Petrescu. Flerul lui s-a confirmat pe teren: formația lui Dică a câștigat cu 3-0, iar oamenii lui Enache au arătat cel mai slab joc din acest sezon.

"Lasă, să nu ne mai încurce Miriuță!"

Dinamo a bătut-o pe FCSB în sezonul trecut, 2-1 în play-off, partidă din cauza căreia roș-albaștrii au pierdut titltul. E adevărat că roș-albii jucaseră la fel de serios și cu Viitorul, căruia i-au luat patru puncte din două egaluri, doar că partida cu steliștii a fost spre final și a cântărit mai greu. "Veți vedea că o să fim în play-off și Steaua iar n-o să iasă campioană!", a promis Miriuță. Afirmația l-a convins pe Becali că Dinamo e periculoasă: "Lasă, să joace ei în play-out, ca să nu se mai laude Vasile că pierde Steaua campionatul!".

Le rezolvă Viitorul calculele?

Prietena lui CFR, Dinamo, și partenerul lui Becali, Botoșaniul, ar putea și să meargă împreună în play-off. Ar fi nevoie însă să iasă dintre primele 6 Astra sau Viitorul. Giurgiuvenii sunt pe locul 4, cu 37 de puncte, ar însemna să coboare trei locuri în patru etape, deci ar fi cam greu. "Suspectul principal" rămâne Viitorul. Hagi i-a cedat de curând pe Țucudean și pe Eric, cei mai buni fotbaliști ai lui în prima parte a sezonului. Țucudean a fost golgeterul, cu 11 goluri, în vreme ce brazilianul a marcat în cele mai importante victorii din campionat, 1-0 cu FCSB și 1-0 cu CFR.

Ce au făcut când s-au întânit în campionat:

FCSB-Botoșani 2-0
Botoșani-FCSB 0-3
FCSB-Dinamo 1-0

CFR-Dinamo 1-0
Dinamo-CFR 0-2
Botoșani-CFR 1-1
CFR-Botoșani 0-0

A plătit din cauza "culiselor"

FCSB nu a câștigat niciun titlu de când s-a introdus formatul cu play-off și cu play-out. Prima ediție a fost adjudecată de Astra, a doua de Viitorul. În sezonul 2015-2016, Astra a fost ajutată de Dinamo să ia titlul. I-a bătut pe "câini" în ambele întâlniri din play-off, 4-1 și 4-2, iar dinamoviștii au încurcat-o pe FCSB, căreia i-au luat patru puncte. A fost 1-1 de două ori în Derby-uri. Anul trecut s-a repetat influența "neutrelor". Spre finalul sezonului, Viitorul trebuia să aibă un meci greu cu Craiova, la Pitești. Doar că Mihai Rotaru, patronul CSU, era supărat pe Becali și a ales să folosească o formulă cu juniori și cu rezerve, de care ai lui Hagi au trecut cu 1-0 și au luat titlul.

700.000 €a trimis Becali la Botoșani pentru achiziționarea lui Moruțan. Mijlocașul urmează să se prezinte la FCSB abia la vară, acum va evolua tot pentru moldoveni

3 Derby-uri Dinamo-FCSBse vor mai disputa în acest sezon, dacă roș-albii vor prinde play-off. Dacă nu, va mai fi unul singur, în etapa a 25-a, penultima din sezonul regulat

"Ar fi bine ca FC Botoșani să nu fie în play-off. Golofca, Moruțan... Domnul Becali a și zis că are o prietenie cu patronul de acolo și, ca să evităm discuțiile, ar fi bine să nu prindă Botoșani play-off"
Bogdan Mara, la Pro X

"Noi trebuie să avem câteva puncte avans la intrarea în play-off, că am văzut ce se întâmplă altfel. Steaua are dușmani și nu vreau să se mai simtă asta"
Gigi Becali, patron FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (45)
vasy86le
vasy86le  •  17 Ianuarie 2018, 10:23

Cu ce dovezi ati ajuns la aceasta concluzie? Dinamo daca intra in play-off va incerca sa castige cu toate adversarele, inclusiv cu cfr-ul,faceti niste acuzatii grave fara sa aveti dovezi, probabil de aia nici nu s-a semnat autorul acestui articol.

eugeniustin
eugeniustin  •  16 Ianuarie 2018, 21:33
Postat de 1745flo pe 16 Ianuarie 2018, 20:45

Asta exceptând meciurile omeniei, este?

care, ale lui dinamo cu astra? dinamo cu viitorul?

zorrozabal
zorrozabal  •  16 Ianuarie 2018, 21:13

Ce ne mai batem capul!Campionatul e deja cumparat!Cine are bani sa cumpere?Mos Craciun!

Vezi toate comentariile (45)
Comentează