FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB - DINAMO, 20:30, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Mai țineți minte cum era? De la Claudiu Răducanu, la Adi Cristea și Dănciulescu! 5 derby-uri FCSB - Dinamo care au făcut istorie. Care a fost favoritul tău?

Articol de GSP - Publicat duminica, 02 aprilie 2017 10:05

FCSB și Dinamo se vor duela azi, de la ora 20:30, în play-off Ligii 1. Meciul va fi în direct pe TV Dolce Sport, TV Digi Sport, Look TV și liveTEXT pe GSP.RO.

Instanţa a decis că, de fapt, în ultimii 14 ani n-am avut Derby de România, Steaua - Dinamo, ci un derby surogat, care se traduce prin FCSB versus Dinamo, echipe care s-au duelat de 40 de ori.

Palmaresul general al acestei confruntări directe balansează în favoarea "câinilor", 15-12 la victorii.

5 Derby-uri de referinţă FCSB - Dinamo

1. S-a inaugurat nocturna în Ştefan cel Mare

Chiar primul meci din această nouă rivalitate a bifat un eveniment istoric pentru Dinamo. A disputat primul meci în nocturnă pe Ştefan cel Mare. În martie 2003. FCSB a câştigat în "Groapă", scor 4-2. Golurile roş-albaştrilor, antrenaţi atunci de Piţurcă, au fost reuşite de Claudiu Răducanu (2), Aliuţă şi Boştină.

2. Instrucţie în Ghencea în noaptea de Înviere

Pe 7 aprilie 2007, adică acum un deceniu, Dinamo reuşea o victorie strălucitoare, chiar pe Ghencea. Meciul s-a disputat chiar în preziua Sărbătorii de Paşte şi "câinii", cu Mircea Rednic pe bancă, s-au impus cu 4-2. Golurile învingătorilor au fost marcate de Claudiu Niculescu (2), Dănciulescu şi Cătălin Munteanu, dar în trupa lui Dinamo mai erau şi alţi superfotbalişti, printre care Lobonţ, Moţi, Ştefan Radu, Adrian Cristea, Mărgăritescu. La finalul acelui sezon, clubul din Ştefan cel Mare a câştigat titlul, ultimul din palmares.

3. Au interzis FCSB-ului titlul

În penultima etapă a sezonului 2007-2008 s-a disputat poate cel mai tensionat moment pe axa FCSB - Dinamo. Roş-albaştrii aveau nevoie de cel puţin un egal pentru a nu rata titlul, având în vedere că în ultima etapă jucau acasă cu Gloria Buzău. Dinamo însă s-a impus, 2-1, goluri Bratu şi Dănciulescu, iar FCSB, cu Lăcătuş antrenor, a pierdut primul loc în faţa CFR-ului, care a devenit campioană.

4. Finală de Cupă la Braşov

Arena Naţională încă nu era gata de inaugurare, iar FCSB şi Dinamo s-au întâlnit în finala Cupei României. Meciul s-a disputat la Braşov, iar roş-albaştrii au luat trofeul, scor 2-1, cu Olăroiu antrenor, cel care a antrenat atunci echipa timp de doar 3 săptămâni, după care s-a reîntors în ţările arabe.

5. 7-2 în semifinalele Cupei Ligii

Dubla din acest sezon în cea de-a treia competiţie internă a fost câştigată de o manieră mai mult decât categorică de Dinamo. Prima manşă s-a jucat în decembrie 2016 şi s-a terminat 4-1, cu Ioan Andone antrenor la roş-albi. Returul, în martie 2017,a fost tranşat tot de "câini", scor 3-1, dar de această dată cu Cosmin Contra "principal". 

Save

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
luciann
luciann  •  02 Aprilie 2017, 12:45
Postat de baddog2 pe 02 Aprilie 2017, 10:59

Domnule autor, cand s-a pronuntat instanta ca defapt Steaua nu mai exista din 2003?Eu stiu ca instanta nu s-a pronuntat in ceea ce priveste palmaresul ci doar in privinta marcii si acum a numelui desi mi-se pare stupid sa interzici cuiva sa se numeasca Steaua.Cred ca ar trebui sa le interzica si celor de la Belgrad sa foloseasca Steaua pentru ca Talpan este defapt detinatorul adevarului absolut.Din ura fata de cioban s-a ajuns la terfelirea celui mai mare brand din fotbalul Europei de est!

Ai voie sa folosesti Steaua! N-ai voie Steaua Bucuresti! Steaua Buzau de exemplu ai voie...

redshow
redshow  •  02 Aprilie 2017, 11:54

Pe vremuri fotbalul inca se juca intre barbati . nu mercenari figuranti platiti cu branza sau ciorba

887888274661367
Pompiliu Bota  •  02 Aprilie 2017, 11:24

Erata: acele derby-uri au fost Steaua - Dinamo. Azi e FCSB - Dinamo.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează