FOTBAL  »  Superliga  »  DECIZII

Marian Olaianos şi Bogdan Pasăre n-au fost primii comentatori care au refuzat să pronunţe numele unui jucător » Trei cazuri similare cu Dobrin, Panduru şi Piţurcă în prim plan

Articol de GSP - Publicat marti, 25 noiembrie 2014 00:00 / Actualizat marti, 25 noiembrie 2014 11:12

Gazeta Sporturior a publicat azi în ediţia tipărită şi digitală un interviu cu un comentator sportiv care a refuzat să îi pronunţe numele timp de 3 luni unui fost căpitan de echipă puternică din România. 

Totul vine în urma gestului făcut de Marian Olaianos şi Bogdan Pasăre, care l-au numit pe Gabi Mureşan "jucătorul cu numărul 6" la meciul dintre Petrolul şi ASA, scor 2-0.

Nu este pentru prima dată în istorie cînd un comentator ia această decizie. GSP îţi reaminteşte 3 cazuri similare.

  • Dobrin, fără notă în casete  
    La început de 1969, Nicolae Dobrin n-a primit notă în casetele tehnice din Sportul! "Decizia a fost luată după ce s-a certat, în pauza competiţională, cu antrenorul echipei, Titi Teaşcă", povestesc foştii săi colegi. Iar suspendarea a fost valabilă şi în următorul sezon. În care "Gîscanul" a debutat fulminant: patru goluri într-un 6-1 de poveste cu Crişul Oradea. Totuşi, fără notă în casetă. :)
  • "Eşti un bou mondial!"
    Pe 9 aprilie 2004, Poli Timişoara suferea cea mai severă înfrîngere din istorie, un 1-8 cu Steaua, chiar pe teren propriu. După meci, "principalul" gazdelor, Basarab Panduru, a jignit ziariştii prezenţi la conferinţa de presă. Dacă pe unul dintre ei l-a numit "bou mondial", pe alţii i-a făcut "proşti" şi i-a pus să-şi dea jos căciulile, deşi el purta şapcă! Imediat, Gazeta Sporturilor a decis ca numele său să nu mai apară în ziar, fiind ocolit inclusiv din casetele de meci sau avancronici. Ulterior, şi patronul bănăţenilor, Marian Iancu, a fost ocolit, fiind numit doar "finanţator".
  • Piţi, out după conflictul cu Hagi şi Popescu
    În 1999, Victor Piţurcă se certa cu liderii Generaţiei de Aur, Gică Hagi şi Gică Popescu. În urma incidentului, ProSport decidea să evite folosirea numelui tehnicianului, evocînd cîteva clinciuri din trecut între Piţi şi "Rege". Ulterior, antrenorul avea să plece de la "naţională", deşi o calificase la Euro 2000, iar în locul său ajungea Emeric Ienei.

Citeşte în Gazeta Digitală de astăzi toate detaliile primului boicot din fotbalul românesc! Sau mergi la chioşcuri, merită!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (60)
goolden
goolden  •  26 Noiembrie 2014, 05:26

Sa fim seriosi...se face mare varva caci nu e vb de un mare jucator...imi aduc aminte de Lacatus cand i-a rupt intentionat piciorul lui Ardeleanu, imi aduc aminte de Zidane cand i-a dat un cap in piept la Materazziasta a sarit la cap si l-a lovit intentionat sau nu nu vom stii dar oare Lacatus si Zidane dc au mai jucat fotbal?

conasu_boeru
conasu_boeru  •  25 Noiembrie 2014, 22:54
Postat de 1745flo pe 25 Noiembrie 2014, 17:36

Just! Doar ca noi inca nu suntem o tara civilizata! Inca mai suntem obligati, pe banii nostri chiar, sa ascultam parerile partizane sau insipide sau neavenite ale unor terchea-berchea!

...bine ca nu comenta Mocanu, Tivilichi, Angheluta sau George Dobre ! Il facea pe ala Mengele !

bazileon
bazileon  •  25 Noiembrie 2014, 20:51

Cand Muresan facea asa ceva tot la doua-trei meciuri, in vremea CFR-ului campeador, totul era OK.\ Acum e cam tarziu sa-l mai ignori.

Vezi toate comentariile (60)
Comentează