FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Marius Niculae se implică în marele conflict izbucnit la Dinamo + L-a luat tare pe puștiul Moldoveanu

Articol de - Publicat duminica, 06 mai 2018 08:58

Marius Niculae, 36 de ani, crede că noul antrenor dinamovist a schimbat mentalitatea din Ștefan cel Mare. ”Săgeată” s-a implicat și în conflictul suporterilor și speră să reușească o mediere 

- Salut, Marius! Cum vezi ca dinamovist proiectul acesta în care suporterii primesc acțiuni la Dinamo?
- Aș prefera să nu fie două asociații! Să fie doar una și puternică. Sunt atâtea discuții despre care sunt mai dinamoviști. Nu e normal.

- Ai de gând să profiți de relația bună pe are o ai cu Cornel Dinu pentru a media discuțiile?
- Asta îmi doresc să fac, da. Trebuie să tragem toți la aceeași căruță, nu să fim grupuri, grupulețe. Trebuie să fim alături cu toții și să ajutăm cum putem acest club. Fie că suntem foști jucători, antrenori sau fani. Cu toții trebuie să ne implicăm.

"Nu mai bagă piciorul la minge!"

- Mai poți să te uiți la meciurile lui Dinamo, în play-out?
- (râde) Ce să facem? Asta este situația și trebuie acceptată, chiar dacă e foarte dureroasă. Adversarele din play-out sunt și ele echipe de Liga 1 și trebuie să respectăm competiția. E adevărat că e foarte greu să te concentrezi cu astfel de echipe.

- De ce?
- Dinamo e împărțită în acest moment în două părți. Prima parte e formată din jucători tineri, care din lipsa de experiență au fluctuații, iar a doua din jucătorii experimentați care au gânduri de plecare. Când știi că pleci în scurt timp e foarte greu să mai fii motivat și să mai bagi piciorul la minge. Nu-ți mai arde. Oricum, a fost un accident! Dinamo nu e echipă de play-out. S-a greșit puțin și politica transferurilor, dar lotul este de play-off, nu de play-out.

- Antrenorul Florin Bratu cum ți se pare?
- Eu zic că e potrivit pentru că e tânăr și a început de jos, treptat. Știe ce înseamnă acest club, a câștigat și Elitele contra unei echipe mult mai bune, Viitorul. Echipa e agresivă, face presing sus. E clar că jucătorii și-au schimbat mult atitudinea față de cum erau înainte de venirea lui Bratu. Nu e ușor să îi schimbi atât de repede, mai ales că sunt jucători foarte tineri, de abia urcă pe bornele de plecare, sunt la început. E greu să îi motivezi.

"Moldoveanu să-și schimbe postul"

- Când tu erai de vârsta lui Robert Moldoveanu, să zicem, cum era la Dinamo?
- (râde) L-am prins și eu la câteva antrenamente pe Robert când jucam. L-am întrebat ce joacă și când mi-a spus atacant i-am zis să-și schimbe postul, că n-are loc de mine. Am glumit cu el, puștiul are calitate și poate să crească mult mai mult în viitor. La mine a fost diferit, am avut marele noroc să cresc lângă fotbaliști ca Lupescu, Vlădoiu, Mihali, Ciobotariu. Din punctul ăsta de vedere, era mult mai ușor să fii motivat ca tânăr fotbalist.

- Prietenul tău, Dănciulescu, este director general la Dinamo. Te putem vedea și pe tine în viitorul apropiat înapoi la club?
- Am mai spus-o, n-am să refuz niciodată un proiect serios la Dinamo. Dar e foarte important pentru mine să am libertate totală. Altfel nu se poate! 

"Performanță se poate face și cu bani foarte puțini, dar e important ca lângă jucătorii tineri să vină niște "stâlpi" cu experiență. Ce a reușit Viitorul, să ia titlul doar cu tineri, a fost un accident"

5trofee a câștigat Marius Niculae cu Dinamo: 1 titlu, 3 Cupe și 1 Supercupă ale României

95de goluri în 221 de meciuri a marcat "Săgeată" în Liga 1, all-time, pentru Dinamo și FC Vaslui

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (7)
bazileon
bazileon  •  06 Mai 2018, 14:03
Postat de Costica Hriscu pe 06 Mai 2018, 12:29

Marius Nicolae vreau doar sati spun ceva fără sate jignesc deși o meriti . Cum îți permiți tu care mai făcut marelucru în fotbal sa spui că Viitorul a fost accident cînd a luat campionatul ? Unde și cine te crezi să îl jignești pe Hagi și echipa lui ? Ești un nesimțit atât doar vreau sa zic. RUSINE .

Bai,toapa anonima, omul a enuntat un fapt, de ce sa-i fie rusine? De sugarnicia ta? Ne spui nuoa cine-i Viitorul si cine-i antrenorul Hagi? Lipsesti!

09teodor
09teodor  •  06 Mai 2018, 12:43

Tie nu iti este rusine?

579485145748764
Costica Hriscu  •  06 Mai 2018, 12:29

Marius Nicolae vreau doar sati spun ceva fără sate jignesc deși o meriti . Cum îți permiți tu care mai făcut marelucru în fotbal sa spui că Viitorul a fost accident cînd a luat campionatul ? Unde și cine te crezi să îl jignești pe Hagi și echipa lui ? Ești un nesimțit atât doar vreau sa zic. RUSINE .

Vezi toate comentariile (7)
Comentează