FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

MEGA-PROFIT! Surplus GIGANTIC pentru FCSB! Cum arată afacerile lui Becali în ultimele 5 sezoane și ce strategie are în continuare

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 iunie 2017 00:21

În ultimii 5 ani, Gigi Becali a cumpărat la grămadă jucători, pe sume colosale, însă când trage linie privind "top 10 profit şi top 10 pierderi", rămâne cu un surplus de 25 de milioane, provenite exclusiv din diferenţa cumpărături vs vânzări.

FCSB rulează câte 50-60 de fotbalişti pe an. Becali aruncă cu sume de bani imense aproape în fiecare mercato, iar strategia sa "heirup" a fost mai mereu criticată de oameni din fotbalul românesc, de specialişti, dar şi de mass-media! Inclusiv pentru faptul că alege, transferă şi stabileşte preţul unui fotbalist fără să se consulte cu nimeni altcineva din club.

E bine sau e rău că procedează astfel, cumva atipic faţă de modul în care sunt conduse marile cluburi europene, unde, în general, un bord de conducere e cel care decide utilitatea unei achiziţii, unei vânzări sau a preţurilor?

O analiză pe ultimii 5 ani demonstrează că politica adoptată de Becali e cea câştigătoare. Măcar din perspectivă financiară.

Cele mai mari 10 profituri realizate din transferuri de fotbalişti indică un excedent realmente formidabil pentru nivelul fotbalului românesc. Peste 33 de milioane de euro, chiar şi în condiţiile în care sumele de achiziţie au fost mari şi foarte mari.

De departe, fotbalistul care a produs cel mai mare profit e Nicuşor Stanciu, cumpărat cu doar 700.000 de euro de la Vaslui, în vara lui 2013, și vândut după numai 3 ani pe aproape 10 milioane de euro!!!

Totul în ediția tipărită a Gazetei Sporturilor de astăzi sau downloadând Gazeta Digitală!

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (48)
timm
timm  •  23 Iunie 2017, 14:53
Postat de steaua1986forever pe 23 Iunie 2017, 14:50

Spuse cel care probabil injura cel mai mult pe acest site...

Stii ce nu spune Doamna Maria Popescu? Cat e suspendarea exact. E greu?

timm
timm  •  23 Iunie 2017, 14:51
Postat de rumunek pe 23 Iunie 2017, 12:31

A cazut guvernul si te-au activat iar pe sport? A scris ala clar pentru toti prostii, 25 de milioane profit din transferuri, diferenta dintre preturile de vanzare si cumparare, nu operational pe societate. Prost, necioplit, fara educatie economica, e singurul care a patronat o societate sportiva care a platit impozit pe profit in 2016. Scrie si asta acolo de unde iei tu cifrele, dar trebuie sa cauti. Si din acei banuti te platesc astia pe tine sa stai sa comentezi la comanda, atotstiutorule. Acum baga ceva cu fcsb, palmares, procese etc

Ma prostovane profitul din transferur e 20,8 milioane nu 25.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  23 Iunie 2017, 14:50
Postat de jack_the_stripper pe 23 Iunie 2017, 13:20

D-na Marina Popescu, doctor in stiinte politice, fondatorul think tank-ului Median Research Centre, ne bate obrazul si publica un fel de set de reguli menite a promova ”less hate, more speech”. Ca urmare, mi se acorda ”CARTONAȘ GALBEN! ... Din cauza comentariilor repetate care au încălcat regulile comunității, am fost nevoiți să îți suspendăm 1 posibilitatea de a mai posta vreun mesaj. .. Te așteptăm înapoi după expirarea suspendării!" Va multumesc pentru efortul de a face ca sectiunea de comentarii sa fie ”un spațiu unde utilizatorii să poată împărtăși opinii sau informații și să dialogheze, iar dialogul real și deschis nu poate fi decât unul civilizat” si o rog sa aplice aceleasi masuri si in cazul asa-zisilor ziaristi GSP care, prin articolele lor, nu fac decat sa provoace tocmai asemenea iesiri ”nesportive”. In ceea ce ma priveste, comentariile mele au fost, in general, simple ironii la derapajele violente si analfabete ale unor peluzisti gata sa rastoarne troaca cu laturi peste tot ce nu corespunde viziunii lor patimase si ultra-partizane. Asa ca va las in compania lor, supusi analizei schioape a unor moderatori la fel de partizani ca si ei.

Spuse cel care probabil injura cel mai mult pe acest site...

Vezi toate comentariile (48)
Comentează