FOTBAL  »  Superliga  »  MESAJ

Mesaj-manifest postat de mai mulți fotbaliști din Liga 1: "Ofertă de nerefuzat: Ai sau n-ai chef să alergi?! Te ajutăm noi cu vitamine aparent miraculoase"

Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor
Foto: Raed Krishan/Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 17 decembrie 2016 21:25

Branko Grahovac (Poli Iași), Alex Ioniță II (Astra) și Andrei Marc (Sanliurfaspor) au publicat un mesaj-manifest pe rețelele de socializare, în care subliniază sacrificiile făcute de fotbaliști și antrenorii lor.

Redactat sub forma unei oferte de angajare, mesajul include problemele finanicare cu care se confruntă fotbaliștii care nu-și primesc salariile la timp, dar și problemele cu suporterii care îi contestă:

Se angajează FOTBALIST!(ANTRENOR)
Super ofertă de job: Semnează și tu un contract cu multe zerouri (mai tai din ele pe parcurs sau te lupți cu avocați & cluburi pentru că de prea puține ori ce e pe hîrtie e și în cont).

Condiții contractuale:

– Sărbători în familie?! Dacă ești norocos, vine Moș Crăciun cu 2-3 zile libere în sac. De Paște, poți să te declari mulțumit cu un ou roșu (în cel mai fericit caz)…și mesaje/telefoane de la cei dragi pentru că cel mai probabil ești în cantonament.

– Îți dorești un copil?! Soția să calculeze bine perioada fertilă, să-și facă programare. Dacă ești norocos, nu ești în cantonament! Dacă nu: n-au intrat zilele, lunile, anii în sac,nu!

– A născut soția? Copilașului i-a ieșit primul dinte? Primul cuvînt zis de cel mic? Primii pași?! Trăiască tehnologia! Teoretic ar trebui să ai semnal bun la Wi-fi!

– Prieteni? Zile de naștere? Sărbători naționale? După 35 de ani ai toată viața înainte, nu?!

– Sfîrșit de săptămînă?! Să fie weekend pentru toată lumea, zic….NU și pentru tine!

– Nuntă în familie? Deces al unei persoane dragi?! Sms-urile tale vor fi bine primite.

– Vezi lumea, cunoști culturi – tare, ha?! Vei adora să admiri priveliștea din trenuri, avioane și autocare, cu un sandviș sau o banană în mînă. 5-6-7 ore de călătorit după 90 de minute de alergat: relaxare pură.

– Somn adînc si linistit după un meci?! N-ai să vezi…oferim în schimb noapte albă, datorată adrenalinei și încărcăturii meciului care tocmai a trecut (indiferent de rezultatul acestuia). Privește partea bună: vei avea suficient timp să citești toate comentariile unor oameni care stau în spatele unui monitor și-ți despică viața, familia și istoria în patru. Ce naiba, sîntem în 2016, avem dreptul la liberă înjurare…aaa, greșeală de tipar: exprimare.

– Prieteni muuulți îți oferim, nenumărați – nu e însă o oferta full-time, te mulțumești cu prezența lor în momentele în care înscrii sau ai o evoluție spectaculoasă, tot e bine – nu?!

– Salariul îl plătim la zi! NEGREȘIT, la fiecare 3 luni dacă ne ameninți cu memorii și Federație. Sau mai bine găsim noi o cale să te forțăm să mai renunți la o parte din ceea ce ți se cuvine….(MAI PUTIN CFR CLUJ 1907, PRINTRE PUTINELE CLUBURI UNDE BANII DE SALARII SUNT LA ZI)

– Ai sau n-ai chef să alergi?! Ce contează?! Simți că nu mai poți?! Te ajutăm noi (sau mai bine ți le cumperi singur) – cu susținătoare de efort și vitamine aparent miraculoase …pe moment. Care sînt efectele lor în timp…rămîne de văzut ( pam-pam! ai dublă-încadrare: ești și cobai! )

– Vei adora să te recunoască lumea pe stradă! Ce, nu-ți dorești să te înjure nenea de la colț pentru ratarea din meciul X, în timp ce încerci să faci o plimbare relaxantă cu familia?!

– Copiii tai vor fi tare fericiți să te urmărească din tribună – asta dacă reușești să le găsești în timp util școala/grădinița în orașul în care ajungi. Sînt copii – se adaptează ușor, așa-i?! Iar mai apoi, acasă, explică-le de ce oamenii ăia mulți din tribună urlă la tine și te ceartă?! Ce înseamnă cuvintele adresate?! După ton, realizează și ei că nu e tocmai de bine…dar poate că se înșeală, doar sînt micuți!

– Îți place să faci bagaje?! Foarte bine, pentru că viața ta e în valiză. Așează-le bine, ca să intre printre haine și încălțăminte și mirosul de acasă și clipele de bucurie și gîndurile celor dragi. Pentru ca atunci cînd vei ajunge la destinație vei avea cu siguranță nevoie de ele. Despachetează-le cu grijă și consumă-le cu luare aminte. Nu se știe cînd vei mai ajunge acasă pentru *a face plinul*, iar ingredientele pe care le iei cu tine în suflet sînt grăunțele de iubire ale celor dragi, care te vor ajuta mereu să te ridici, indiferent dacă *faultul* a fost de roșu sau de galben.

Ar mai fi multe de enumerat, dar cred că deja este o oferta de nerefuzat,nu?! Alătură-te nouă, renunță și tu la DOAR 50% din tot ceea ce te-ar fi putut face fericit în ultimii 20 de ani. Beneficiile sînt nenumărate și sacrificiile atît de mici. Urmează-ți visul…POATE te va urma și el pe tine!”

"Am vrut să transmit un mesaj pentru toți cei care ne înjură acum, într-un an în care am făcut istorie și am dus Iași pentru prima dată în cupele europene. Îi mulțumesc în numele tuturor lui Hagi, care este icoana fotbalului românesc, pentru susținerea celor neplătiți. El înțelege perfect jucătorii și îi plătește corect, în fiecare lună. Cer sprijinul și singurului om care bagă bani din buzunarul lui, domnul Becali. Hagi și Becali au forță, le cerem sprijinul", a spus Grahovac la Radio Sport 1.  

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
869192929839265
Dragos Bargaoanu  •  18 Decembrie 2016, 04:02

Mie-mi inspiră milă!Şi Messi, şi Ronaldo...e chiunuitor să alergi în chiloți după o mingiuță!Dar ăştia's masochişti şi le place să devină multi milionari!

iulihenry14
iulihenry14  •  18 Decembrie 2016, 00:35

Bai ce viata dura au ei saracutii ca nu pot sa isi ***-*** cand vor....dar cand luati cate 100-200 de mii pe an ca sa jucati execrabil cum e? Cand mananci scoici si caracatite in timp ce altii muncesc fizic/intelectual pe 15 mil cum e? Cand aveti pasapoarte Gucci desi voi nu stiti sa dati cu piciorul in minge cum e? Va injura lumea ca ratati? Pai cand din 3 metri dai peste poarta ce vrei sa iti faca? Daca erai un Messi sau Ronaldo si dadeai 100 de goluri pe an si se intampla sa ratezi mai ziceai....dar cand ai 10 ocazii si dai 1 gol tot anu ce vrei sa iti faca lumea? Daca e asa grea viata de fotbalist de ce nu va lasati si urmati o facultate? Aaaaa...pai stai ca daca termini o facultate si iti gasesti un job in domeniu lucrezi 10 ore pe zi pe 15 milioane fata de 3-4 antrenamente (in care se face caterinca si misto, nu trage nimeni tare - daca ar fi tras toti tare la antremente acum aveam 3-4 echipe bune in cupele europene) si 2 meciuri (daca esti prin cupe) pe saptamana pe 10.000 euro.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1446025852379084
Dragos Nastase  •  17 Decembrie 2016, 23:46

Ce emotionant chiar am plins saracuți de ei fotbalisti prin ce chinuri teribile trec, sa faceți un cont ptr acesti sinistrati ai fotbalului sai putem ajuta.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează