FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mesajul sfâșietor al lui Duckadam la 32 de ani de la câștigarea CCE + Dezvăluirea incredibilă și atacul la CSA: "Nu am vrut să particip la un meci aranjat la Craiova. Veți rămâne o RUȘINE a istoriei!"

Articol de GSP - Publicat luni, 07 mai 2018 11:47

Helmuth Duckadam, eroul Stelei de la Sevilla, unde a apărat penalty-urile ce a adus roș-albaștrilor Cupa Campionilor Europeni în urmă cu 32 de ani, a postat un mesaj dur pe contul său de Facebook.

"Acum 32 de ani, eram fericit. Azi, din păcate, sunt supărat și dezamăgit. Pentru niște orgolii personale, și a unui om frustrat, azi suntem dezbinați. Peste două zile, CSA, va cere 37 de milioane de euro, pentru performanțele obținute de sportivii militari de-a lungul istoriei.

Am contribuit și eu, cu o mică părticică, la aceaste performanțe: două titluri de Campion al României, Cupa României, câștigarea CCE. Cum am fost răsplatit de Armata Română: după două săptămâni de la câștigarea CCE, am fost interzis în Complexul Ghencea, deoarece nu am vrut să particip la un meci aranjat la Craiova, și amenințat cu Tribunalul Militar. După operația din 1986, nemaifiind de folos, am fost dat afară din Armată", a scris Duckadam.

Fostul portar a continuat și le-a transmis câteva întrebări șefilor din Armată: "Am și eu câteva întrebări pentru cei care au condus Armata Română, miniștri, generali și, nu în ultimul rând, pentru dl. Talpan: unde ați fost în perioada 1986-1994, când am fost obligat să cresc câini de rasă, pentru a-mi putea întreține familia? Unde ați fost între anii 1994-2001, când am fost nevoit să apelez la Ministerul de Interne, pentru a obține un loc de muncă? Dar între 2001-2018?

Aveți tupeul să cereți o sumă uriașă în numele multor sportivi de care v-ați bătut joc de-a lungul anilor. În ultimii 32 de ani, am trecut prin 5 operații grele, dar nu v-am cerut niciodată nimic, așteptam poate doar un telefon, pe care nu l-am primit niciodată. Poate veți reuși să distrugeți această echipă de fotbal, dar nu veți reuși să ne luați amintirile frumoase! Iar voi, cu siguranță, veți rămâne o RUȘINE a istoriei!", a adăugat Duckadam.

Vezi VIDEO cu finala Barcelona - Steaua

clipboard01

DESPRE CE MECI AR FI VORBA

Cel mai probabil, Duckadam se referă la meciul din ultima etapă a sezonului 1985/86, când U Craiova s-a impus cu 5-4 (Bîcu 16, 58 p, Cîrţu 23, O. Popescu 28, Badea 66 / Piţurcă 20, 41 p, 79 p, Radu II 90).

În acel moment, Piţurcă se afla în luptă directă cu Hagi pentru titlul de golgheter, titlu pe care-l ratase în faţa acestuia şi în ediţia precedentă. Deşi a marcat de 3 ori, atacantul roş-albaştrilor avea să piardă lupta pentru trofeul acordat celui mai bn marcator, asta deoarece Hagi puncta de 6 ori într-un Sportul-FC Olt 7-5.
În schimb, oltenii au prins locul 3, depăşind Dinamo la golaveraj.

Echipa aliniată de E. Jenei în meciul de la Craiova: Stângaciu - Petrescu, Petcu, Leontin Stanciu, Weiszenbacher, Bălan, Ceauşilă, Majearu, Bărbulescu (M. Alexandru), Piţurcă, Radu II.

După acel joc, au urmat 104 meciuri consecutive fără înfrângere, serie rămasă şi astăzi unică în Europa.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (187)
anastasiu
anastasiu  •  08 Mai 2018, 11:20

E regretabil ca Helmuth s-a dat de gol ca in afara de faptul ca a jucat fotbal pe postul de portar, nu se pricepe la nimic! Din 1986 pana acum, pe unde a lucrat nu a fost tinut pe acest motiv: nu stie sa faca nimic! De aceea a si fost luat Becali la FCSB pe o functie care nu exista! De mila l-a luat, sa castige si el o paine!

observator_federal
observator_federal  •  07 Mai 2018, 19:46

O mai mare "RUȘINE a istoriei" decât heghemonia prostiei îngâmfate și agresive reprezentate de FCSB, distrugerea competiției corecte și a oricărei idei de valoare și competență în fotbalul românesc, culminând cu alungarea suporterilor și transformarea echipei într-o afacere de familie, nu se poate! Dispari Gigi, ajunge!

craiovenis
craiovenis  •  07 Mai 2018, 19:11

Mesaj sfasietor? Pai pentru ce ati facut atunci ati luat carca de malai... Si daca justitia a decis ca FCSB e un parazit care nu are nimik comun cu acea echipa ce *** vreti? Sa faca puscariasul si scriitorul Jiji legile in tara asta? Va sfasie cumva adevarul?

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (187)
Comentează