FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Metodele lui Neubert sînt violent puse la zid de un coleg de breaslă: "Ce e la Steaua îmi pute! E mult EPO în fotbal!"

Thomas Neubert, 44 de ani, a pregătit între 2003 şi 2006 soldaţii din trupele US Air Force, cantonate la baza de la Ramstein, apoi a lucrat ca preparator la Kaiserslautern. Reghe l-a adus la Steaua în vara trecută +1   FOTO
Thomas Neubert, 44 de ani, a pregătit între 2003 şi 2006 soldaţii din trupele US Air Force, cantonate la baza de la Ramstein, apoi a lucrat ca preparator la Kaiserslautern. Reghe l-a adus la Steaua în vara trecută

Articol de , - Publicat luni, 10 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 09 iunie 2013 21:09

Italianul Urbano Lega, care a lucrat ca preparator fizic în 4 sporturi diferite, arată cu degetul în privinţa modului suspect în care roş-albaştrii sînt atît de bine pregătiţi fizic.

Pînă acum au existat doar întrebări şi suspiciuni ale presei, plus unele insinuări ale adversarilor în privinţa pregătirii fizice excepţionale a fotbaliştilor Stelei. Acum, apare o bănuială din partea unui preparator fizic. E vorba de italianul Urbano Lega, care a lucrat ca preparator fizic şi în Liga 1, la FC Naţional şi U Craiova.

Acesta a intrat, pe facebook, într-o discuţie cu suporteri ai Universităţii şi, enervat că cineva l-a lăudat pe Reghecampf, Lega a făcut următorul comentariu, în italiană: "E ştiut faptul că preparatorul fizic al Stelei e german. Mi-ar face mare plăcere să ştiu ce se găseşte în punguţele din care beau. N-a spus niciodată că antrenamentele se bazează pe rezistenţă, doar nu fac jucătorii căţărări. Se văd doar exerciţii simple pe care copiii le fac la orele de sport. Lucrul acesta pute!".

Italianul a continuat apoi: "Cînd vorbesc de pregătire fizică, nu e cazul să învăţ de la nimeni pentru că lucrez de 45 de ani în domeniu. În momentul în care eşti preparator doar de fotbal, nu poţi să te defineşti în modul ăsta".

Ultima postare pe care Urbano a realizat-o pe marginea acestui subiect, legat de Steaua şi de preparatorul ei, Thomas Neubert, conţine următorul mesaj: "Ştiu cu certitudine că în fotbal circulă mult EPO!".

"Aici alerg şi nu obosesc"
Plecat de la Pandurii la Stuttgart la începutul anului, Alex Maxim a spus că diferenţa cea mai mare e la pregătirea fizică: "Aici alerg cîte 12 kilometri pe meci. Mi se pare incredibil şi mie! La Pandurii, atît de puţin cît alergam, că ieşeam de multe ori prin mintul 70, îmi trebuiau trei zile să-mi revin sută la sută. La Stuttgart am ajuns să joc trei meciuri într-o săptămînă, toate ca titular. Avem tot felul de metode de refacere, de la bazin cu gheaţă pînă la nişte aparate cu care facem exerciţii uşoare, aparent neimportante. Plus vitaminizarea, tot felul de sucuri care să înlocuiască ce pierdem prin antrenamente".

Lucescu, surprins şi el de nemţi
Cel mai în vogă tehnician român, Mircea Lucescu, susţine şi el că formaţiile nemţeşti sînt la mare distanţă de celelalte competitoare în privinţa pregătirii: "E posibil ca ei să aibă nişte mijloace de recuperare pe care alţii nu le cunosc. Şi care să fie perfect legale. Pentru că e incredibil cum şi-au dominat adversarul. Nu poate fi doar natural. Şi-au bătut clar adversarii la kilometrii alergaţi. Au metode de recuperare foarte eficiente".

În 2012, MM şi Lega gîndeau la fel
În ianuarie 2012, Mihai Stoica şi Urbano Lega erau de aceeaşi parte cînd comentau modul în care se pregătesc steliştii. MM ironiza faptul că Ilie Stan duce jucătorii la munte şi îi pune să alerge prin zăpadă, iar italianul a scris pe facebook că Stoica are dreptate şi şi-a susţinut teoria prin mai multe argumente.

"Reghe şi Piţi au retrogradat Craiova"
Lega a comentat pe facebook şi situaţia Universităţii Craiova şi faptul că mai mulţi îi scriau de modul în care Reghecampf a reuşit să schimbe faţa Stelei. "Reghe şi Piţurcă sînt chiar tari, cu ei a retrogradat Craiova!", a postat preparatorul fizic italian pe reţeaua de socializare.

Ce e EPO
- Eritropoietina (abreviată EPO) e o proteină hormonală produsă de rinichi. După ce este eliberată în sînge stimulează producţia de celule roşii. În medicină, EPO e folosită pentru a trata anumite forme de anemie.
- EPO creşte şi capacitatea de oxigenare a organismului, lucru care face ca rezistenţa unui sportiv la efort să crească. Această metodă de doping a fost denumită "Blood doping"
- EPO a adus la un alt nivel dopajul. Nu mai e nevoie de transfuzie, o injecţie cu eritropoietină şi nivelul eritrocitelor (celule roşii) creşte rapid.
- Pînă de curînd, EPO nu putea fi depistat deoarece substanţa creată artificial era identică cu cea produsă de corpul uman
- Există acum un test al urinei care detectează dacă în organism există EPO sintetic

Cine e Urbano Lega
- are 71 de ani
- preparator fizic italian
- a absolvit Şcoala Centrală de Sport din Roma
- a lucrat la lotul de atletism al Italiei
- a fost preparator fizic al mai multor ciclişti italieni, dar şi la unele echipe de volei
- a lucrat şi în fotbal, în Liga 1 fiind preparator la FC Naţional şi U Craiova

"Vreau să exprim un concept fundamental: preparatorul fizic e universal, antrenorul e unic" (Urbano Lega, interviu în Gazeta Sporturilor în 2010)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (111)
helioglobalus
helioglobalus  •  10 Iunie 2013, 18:56

Sperăm ca măcar UEFA să facă ceva cu infractorii ăştia! Istoria voastră? 60 DE ANI DE JAPCĂ!

mirceavaduvaaurel
mirceavaduvaaurel  •  10 Iunie 2013, 18:16

daca orice nebun orice anonim de pe lumea asta zice o prostie de steaua voi o dati in ziar asa ziarisiti te doare capu ..da ce te mira romania ...

ko-ko
ko-ko  •  10 Iunie 2013, 18:14
Postat de nicolaiec pe 10 Iunie 2013, 14:07

E doping in sport la greu. Doar ca fotbalul nu e controlat si lumea nu e interesata de aspectul asta. Se va afla, daca va exista interes, peste cativa ani.

Nu exista interes, cel putin nu in fotbalul profesionist. Interesele financiare si miliardele de euro care circula in fotbalul european anual nu vor da cale libera investigatiilor medicale de acest gen. Banii dirijeaza fotbalul mondial de azi. Problema lui Platini nu o reprezinta agentiile de pariuri ca fenomen social ci faptul ca banii se scurg dintr-un sistem intr-un alt sistem, sau, altfel spus, dinspre un clan inspre alt clan. Mizeria e mare in fotbal, FOARTE MARE.

Vezi toate comentariile (111)
Comentează