FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Verdictul lui Carmen Dan » Ministrul de Interne îi forțează mâna lui Badea: "Să renunțe la tot ce are, ca să facem stadionul"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 10 mai 2017 15:20

După ce a trimis Corpul de Control la Clubul Sportiv pentru a vedea care este situația arenei din Ștefan cel Mare, Carmen Dan, ministrul de Interne, a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre situația stadionului Dinamo, care trebuie modernizat pentru EURO 2020. 

Ministrul spune că acordul dintre  CS Dinamo și Nicolae Badea nu poate fi întrerupt unilateral și că în acest moment modernizarea e imposibilă. Soluția ar fi doar ca Badea să renunțe de bunăvoie la dreptul de folosință, ceea ce pare un scenariu SF: 

"Înțeleg că este necesar ca această investiție să aibă loc. Trebuie să primeze interesul românilor. Există un contract între Clubul Dinamo, al MAI, și Asociația FC Dinamo, prin care se conferă dreptul de folosire pe o perioadă nedeterminată a stadionului Dinamo. Încetarea unilaterală a contractului ar duce la sancțiuni pe întreaga durată a lui, adică pe o perioadă nedeterminată.

MAI recunoaște importanța acestei oportunitați. Apreciem că singura soluție o reprezintă cedarea de către Asociația FC Dinamo a stadionului și a bunurilor imobile care fac obiectul investiției: stadionul, gazonul, tribunele, vestiarele și intrarea principală.

Situația juridică actuală face imposibilă investiția CNI la stadion. Am cerut un control al Corpului de Control al MAI pentru a mă informa și pentru a indentifica vulnerabilitățile care ar putea îngreuna modernizarea.

În acest moment trebuie să menționăm că AS FC Dinamo este în proces de insolvență. CS Dinamo este înscris la masa credală cu o sumă de aproximativ 4 milioane de lei. Suma reprezintă datoriile neachitate față de CS Dinamo ca urmare a neplății utilităților, între 2002 și 2010.

Conducerea CS Dinamo și Asociația FC Dinamo a comunicat în ultimele săptămâni că ambele părți doresc modernizarea stadionului Dinamo", a spus Carmen Dan în conferința de presă.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (38)
demolarii
demolarii  •  10 Mai 2017, 17:59

Parca era cateva clauze de incetare a contractului. Din care una prevedea lipsa de profit a clubului lui Badea, timp de un an de zile, si neplata a minim 7000 euro pe luna in acest timp. 4 milioane de lei e mai mult decat 84 000 euro, iar 2002-2010 e mai mult decat 1 an. Ce face Badea e furt pe fata si trebuie anchetat.

dvd1
dvd1  •  10 Mai 2017, 17:22

la revedere stadion. planurile pt blocuri de apartamente si vile pe acest teren sint de mult facute si nu se asteapta decit inceperea lucrarilor. Nu va fi nici un stadion aici. Pa stadion

standart
standart  •  10 Mai 2017, 17:21

Se face cutzodrom!

Vezi toate comentariile (38)
Comentează