FOTBAL  »  Superliga  »  REZILIERE

Modul revoltător în care clubul își tratează jucătorii care nu vor să plece: un fotbalist a fost mutat în afara orașului, antrenamente chinuitoare și amenințări

Szilard Mitra, dreapta, și-a reziliat contractul cu Sepsi
Szilard Mitra, dreapta, și-a reziliat contractul cu Sepsi

Articol de - Publicat marti, 19 decembrie 2017 10:18

"O să fie ca în Siberia!" , acesta a fost mesajul pentru 4 dintre jucătorii covăsnenilor pe care clubul Sepsi Sf. Gheorghe i-a scos din lot ca să-i determine să-şi rezilieze contractele.

Înfrângerea cu Dinamo, 0-3 acasă, la începutul lui decembrie, a declanşat o reacţie dură a antrenorului Eugen Neagoe. Acesta anunţa imediat că "ne vom despărţi de cei care nu ne pot ajuta, chiar dacă în iarnă va fi nevoie să aducem alţi 12-14".

Primele "victime" au fost Szilard Mitra, Marius Papsys, Sandu Iovu şi Ciprian Răduţoiu, dintre care doar ultimul a fost în lotul pentru partida cu Dinamo, dar nu a jucat deloc. Ei au fost anunţaţi că nu mai fac parte din lot şi au fost chemaţi la negocieri pentru rezilierea angajamentelor.

Cum nu au fost de acord cu condiţiile oferite de conducere, au apărut represaliile. Li s-a făcut un program separat, două antrenamente zilnic, unul la 7:30, celălalt la 14:30, toate fizice, pe pista de atletism a stadionului. "Ne cheamă la antrenament când încă e întuneric, pe ger, fac totul doar ca să pună presiune, să ne facă să plecăm", se plâng fotbaliștii, care au apelat deja la AFAN pentru găsirea unei soluţii.

1.000 de euro lunar

Szilard Mitra a fost singurul care a cedat şi, săptămâna trecută, a reziliat acordul cu Sepsi. Mijlocaşul la închidere povesteşte: "Ne-au chemat la club şi ne-au propus să ne dea salariile pe noiembrie şi decembrie, plus încă două salarii, iar noi să reziliem contractele. Eu mai aveam până în iunie 2018. Sunt la ei din 2014, am promovat din Liga a 3-a până în prima, dar nimic n-a mai contat. Răduţoiu e în aceeaşi situaţie. Şi toţi, cu excepţia lui Papsys, aveam salarii mici, de 1.000 de euro lunar".

Szilard a mai dezvăluit că "noi am cerut leafa pe o lună în plus, dar nu au fost de acord şi ne-au trimis să ne antrenăm separat. Ni s-a transmis că «o să vedeţi cum e în Siberia!». La negocieri, antrenorul Neagoe ne-a spus că nu are nimic cu noi, însă dacă nu plecăm, o să ne pregătim separat. Ne-a zis că vor fi antrenamente normale, că nu o să ne alerge ca la maraton. Am aflat ulterior că a cerut să fim alergaţi până cădem laţi. De fapt, toate antrenamentele sunt fizice, băieţii fac şi acum bucăţi de 400, de 600, de 800 de metri, mingea nu o văd deloc, iar alergările se fac în continuare doar pe pista de atletism, care e îngheţată. Şi niciodată nu e un medic cu ei!".

"Nu au cuvânt"

Mitra adaugă că "asta nu a fost tot. Nu ne mai primeau în vestiar, nu ne mai spălau echipamentul. Eu aveam şi masă, şi cazare, dar nu mi-au mai dat. Când am semnat prelungirea contractului, patronul Dioszegi mi-a zis că nu mai are rost să le trecem în contract, că sunt jucător de bază şi nu se pune problema că n-o să beneficiez de ele. Totuși, uite că secuii, cum îşi spun ei, nu au cuvânt, deși ei zic că sunt oameni de onoare! După câteva zile m-am dus să le spun că accept oferta lor. Mi-au zis că nu mai e valabilă, că îmi dau numai 3 salarii. Ca să nu mai fac scandal, am acceptat şi am plecat. Dar cei care au rămas vor avea viaţă grea". 

Papsys mutat la 10 km!

Tot Szilard spune că "pe lituanianul Papsys, care avea trecută cazarea în contract, l-au mutat din oraş, într-un sat la vreo 10 de kilometri depărtare, la Arcuş. Numai să facă naveta, de două ori pe zi, să-l determine să renunţe. El are contract până în 2020 şi salariu mai mare, peste 3000 de euro pe lună. Nici semnal de mobil nu prea are acolo". 

"Am auzit că Sepsi vrea să îi amendeze pe cei care nu vor să rezilieze contractele, că nu scot timpi buni la alergări. Păi, cum să alerge pe porţiuni de gheaţă?!" Szilard Mitra, ex-mijlocaș Sepsi

"Nu pot să cred că se mai aplică metode care amintesc de Dinel Staicu. Asta ne face să ne gândim că o anumită persoană ia aceste măsuri. Vom face notificări la FRF, dar şi la CNCD, pentru că ceea ce se întâmplă este discriminare. Oricum, din sezonul viitor, UEFA şi FIFA nu vor mai permite astfel de practici" Lucian Enache, jurist AFAN

"Aceşti jucători au jucat foarte puţin, nu au ajutat echipa. Noi le-am oferit 4 salarii ca să rezilieze, dar au refuzat. Nu vor să muncească, ei cred că au numai drepturi. Nu ştiu câte antrenamente fac pe zi, dar normal ar fi accepte să plece, să demonstreze în altă parte că au valoare"
Laszlo Dioszegi, patron Sepsi

Cât au jucat cei 4 jucători pentru Sepsi

Jucător Minute
Mitra  77
Răduţoiu  401
Iovu  119
Papsys  479

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
1695987517090083
Bodo David  •  21 Decembrie 2017, 00:33

Szilard tata,1.daca esti un sportiv de valoare gasesti in secunda 2 o alta echipa ,ba mai si iei bani avans pe lunile care defapt nu vei mai fi.2.la 1000 euro lunar cred ca ar sta multi sa faca atletism si s-ar da si mari fotbalisti.3.Arcus,nu e la 10 km,cred ca maxim 3 km si sa nu va inchipuiti ca e circulatie ca in Bucuresti.Faci pe jos 20 min pana in oras,daca ai masina(la 3000 euro lunar iti permiti) ii faci in 5 min.3.Coritanul de pe pista e curat fara gheata,lasa vrajeala de 2 bani.4Sunteti niste sportivi de duzina care plang si cand omu le da bani numai sa scape de ei.Mi-ar fi rusine sa scriu ca cineva imi da in avans bani numai sa scape de mine :))))))))))))))))Ce ati spune dar de 1 an nu v-ati primi salariile ca la alte cluburi?......articole facute in apararea nonvalorilor.Restul e cancan.

haetim
haetim  •  19 Decembrie 2017, 20:55

Ungurul a fost destul de cinstit cu ei..daca le-a oferit 4 salarii si n-au vrut sa plece..inseamna ca astia chiar sunt *** de jucatori !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1925602500814033
Szasz Jozsef-Stixi  •  19 Decembrie 2017, 16:25

VREAU SA-L INREBI PE MITRA SZILARD IN LIGA 2 CATE MINUTE A JUCAT TOTAL IN TOT SEZONUL? ERA ACCIDENTAT INTOTDEAUNA DAR CAND JUCA PRIMEA CARTONAS ROSU.DACA TE SIMTI FOTBALIST BUN RELIZIEZI CONTRACTUL CU SEPSI SI PLECI LA ALTA ECHIPA DAR STI CA LA ALTA ECHIPA NAI LOC CA NIMENI NU TE TINE ACCIDENTAT.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează
Close