FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Moţi - Radu noul cuplu de stoperi la Lazio

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 iunie 2008 00:00

Giovanni Becali susţine că, săptămîna viitoare, Cosmin Moţi va semna un contract cu echipa romană.

Alarmă în apărarea lui Di­namo Cosmin Moţi (23 de ani), cel mai bun stoper din actualul lotşi singurul fundaş al “cîinilor” prezent la Euro, va face cuplu de fundaşi centrali cu Ştefan Radu la Lazio Roma din sezonul ur­mător. Cel puţin aşa susţine impre­sarul Ioan Becali.

“Săptămîna viitoare, Cos­min Moţi va semna cu Lazio. Jucă­to­rului îi face mare plăcere să fie din nou coleg cu Ştefan Radu. La înce­pu­tul săptămînii viitoare va avea loc întîlnirea decisivă, dar eu zic că trans­ferul este încheiat în proporţie de 99,9 la sută. Transferul va fi defi­nitiv, nu este vorba de nici un îm­prumut. Preşedintele Claudio Lotito şi-a dorit foarte mult acest transfer şi are relaţii bune cu clubul Dinamo, a spus Giovanni Becali pentru agen­ţia italiană Datasport. În cazul în care cele două părţi se vor înţe­lege, roş-albii ar urma să înca­seze aproximativ 3 milioane de eu­ro, plătibili în tranşe, întru­cît bian­co­ce­lestii au probl­eme finan­ciare mo­mentan.

Cristi Borcea confirmă intere­sul pentru Moţi, dar precizează că, deocamdată, nu este nimic ofi­cial: “Nu e adevărat că transferul lui Moţi la Lazio este aproape perfectat. Nu există nici o ofertă scrisă din partea italienilor. Este adevărat că există interes din partea mai multor cluburi din străi­nătate, dar pînă în acest mo­ment nu am primit nimic oficial”.

200.000 de dolari a dat Dinamo pe Moţi în 2005 cînd l-a adus de la Craiova.

4.200.000 de euro mai are de plătit Lazio Roma pînă pe 20 iulie pentru transferul definitiv al lui Ştefan Radu.

45.000 de dolari este salariul lui Cosmin Moţi în Ştefan cel Mare, la Roma urmînd să cîştige de 7 ori mai mult.

26 de partide a bifat Cosmin Moţi în acest sezon pentru Dinamo în toate competiţiile, el reuşind şi un gol.

“Nu ştiu nimic de un eventual transfer al meu la Lazio. Nu am vorbit cu nimeni din conducere, nu am vorbit nici cu impresarii. Momentan sînt în vacanţă alături de părinţii mei”.
Cosmin Moţi fundaş Dinamo

SOS în apărare

Plecarea lui Cosmin Moţi ar aduce probleme în defensivă În acest moment, în lotul lui Dinamo sînt doar 4 stoperi ce pot emite pretenţii la tricoul de titular. Silviu Izvoranu (foto, 25 de ani), care a avut evoluţii apreciate în cele 26 de partide disputate în acest sezon, Lucian Goian, Nino Pekarici şi puştiul Zie Diabate (18 ani). Mircea Rednic îşi mai doreşte cel puţin un stoper pentru a avea concurenţă în zona defensivă.

“Moţi este cel mai bun fundaş central din ţară, ar merita să ajungă la Lazio şi cu siguranţă va face faţă în Italia pentru că are mare valoare”
Cornel Ţălnar antrenor Dinamo

Impas cu Metz

Negocierile cu francezii de la FC Metz pentru fundaşii Sebastien Bassong (22 de ani) şi Gaetan Bong (20 de ani) sînt foarte dure. “Discuţii­le nu sînt încă atît de avansate pe cît ne-am dori noi. Şi-au băgat şi alţii coada, nişte echipe din străi­năt­ate. Noi am trimis către Metz o ofertă concretă pentru cei doi, iar acum aşteptăm, sperăm să se rea­lizeze aceste transferuri”, a spus Mircea Rednic pentru www.dinamovisti.ro.

Declaraţia zilei: Mircea Rednic, antrenor Dinamo

“Am vorbit cu Cristi Borcea acum şi mi-a spus că Moţi nu are nici o ofertă. Dacă vom primi o ofertă bună pentru club şi pentru el, eu nu mă voi opune”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
 •  21 Iunie 2008, 13:20

Da.. pacat ca barbugiu de Piturca nu vrea sa-i vada titulari pe Radu si pe Moti, ramane tot la Ghionea, care e de 10x sub Moti.

 •  21 Iunie 2008, 11:38

chiar merita un transfer moti...radu stefan si cosmin moti sunt viitoru cuplu de fundasi centrali ai nationalei, dar din pacate de fundasi talentati nu ducem lipsa, de la mijloc in sus e problema noastra

 •  21 Iunie 2008, 11:36

borce vinde tot si aduce numai ragali de pomana gen blay,kalanga,mendy,miranda . cua astfel de jucatori nu o sa mai vedem noi pe dinamo campioana nici peste 20 de ani .dak il vinzi pe rdu la lazio cu 4,5 mil euro cumpara ceva de valoare gen mendoza, pepe moreno nu bagati toti bani in buzunar si tu si umflatul ala de turcu si aduceti jucatori fara valoare

Vezi toate comentariile (5)
Comentează