FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Motivul de optimism, motivul de îngrijorare » De ce poate spera Steaua la clemenţă din partea UEFA

Imagine din sala unde cazul Stelei se va judeca vinerea viitoare
Imagine din sala unde cazul Stelei se va judeca vinerea viitoare

Articol de - Publicat marti, 11 iunie 2013 00:00 / Actualizat marti, 11 iunie 2013 18:01

Motivul de optimism
Steaua va fi judecată în aceeaşi şedinţă în care există alte două cazuri cu mult mai grave: Fenerbahce şi Beşiktaş. Acestea diferă foarte mult de speţa Stelei, în sensul că echipele din Turcia au fost dovedite că au corupt jucători adverşi şi arbitri pentru a cîştiga meciuri. Ele vor fi încadrate însă la acelaşi capitol, al corupţiei, iar Steaua ar putea avea parte, prin comparaţie, de clemenţă.

Motivul de îngrijorare
În 2008, cînd Steaua a fost judecată în ţară pe linie sportivă, UEFA, care ştia despre cazul respectiv, n-a deschis nici o procedură disciplinară şi nici n-a luat vreo decizie împotriva roş-albaştrilor.

Acum, şi-a schimbat poziţia, dovadă că a luat în calcul hotărîrea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din România, hotărîre care spune că "Gigi Becali a fost condamnat pentru dare de mită la un meci de fotbal din campionatul României", astfel că, din acest punct de vedere, e posibil un verdict nefavorabil.

CAZURI DE ECHIPE CARE AU FOST IERTATE

1. Milan a luat Liga cu "Calciopoli" în CV
În 2006, pe lîngă Juventus, o altă echipă din Serie A a fost exclusă de UEFA. E vorba despre Milan, care fusese penalizată cu 30 de puncte pe plan intern. Forul de la Nyon a judecat cazul în Comisia de Disciplină, Milan a pierdut, dar a cîştigat după ce a făcut recurs. Echipa pregătită atunci de Ancelotti a luat startul în competiţie şi a cîştigat trofeul.

2. Porto a găsit îngăduinţă la Apel
Chiar dacă verdictul Comisiei de Disciplină a UEFA va fi de excludere pentru Steaua, cei din Ghencea vor putea ataca decizia la Comisia de Apel. Aşa s-a întîmplat în 2008, atunci cînd la "disciplină" FC Porto a fost dată afară din Europa din cauza faptului că se dovedise că a corupt arbitri în sezonul 2003-2004. Lusitanii au făcut recurs, au susţinut că nu există o condamnarea în Instanţă, iar Comisia de Apel le-a dat cîştig de cauză.

COMPONENŢA COMISIEI DE DISCIPLINĂ A UEFA
Judecă 8 occidentali şi un ungur
Preşedinte: Thomas Partl (Austria)
Vicepreşedinte: Jacques Antenen (Elveţia)
Membru: Sandor Berzi (Ungaria)
Membru: Tomas Gea (Andorra)
Membru: Jim Stjeme Hansen (Danemarca)
Membru: Hans Lorenz (Germania)
Membru: Rudolf Repka (Cehia)
Membru: James Shaw (Irlanda de Nord)
Membru: Joel Wolff (Luxemburg)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (86)
gannicus2013
gannicus2013  •  11 Iunie 2013, 23:52

... si inca ceva , e comic cum un individ precum Platini conduce cruciada impotriva coruptiei , daca ancheteaza cineva cum a castigat alegerile din 2007 cu doar o diferenta de 4 voturi , iese Watergate 2 , daca cineva naiv crede ca blocul ex-yugoslav si cel ex-sovietic a votat cu Platini ca are el parul cret si e fotogenic , e sub influenta etno , trocul prin care Mircea Sandu a ajuns in Comitetul Executiv produce si-acum ilaritate

gannicus2013
gannicus2013  •  11 Iunie 2013, 23:48

hai sictir , detractorilor , daca ne suspenda UEFA , ne vom ispasi demn pedeapsa , asta a fost soarta noastra , sa ne pricopsim cu Becali , ca si parintii , patronii nu ti-i alegi ... sa fiti sanatosi voi si familiile voastre si sa serbati pe suspendarea Stelei pana va veti maturiza si nu uitati un lucru , IN VIATA EXISTA O LEGE A COMPENSATIEI SI ROATA SE INTOARCE

juv3ntin
juv3ntin  •  11 Iunie 2013, 23:24

"Judecă 8 occidentali şi un ungur" xenophobi nenorociti

Vezi toate comentariile (86)
Comentează