FOTBAL  »  Superliga  »  TEST COVID

Se schimbă metoda de testare pentru COVID-19 a sportivilor! Anunțul făcut azi de MTS

Sportivii pot fi testați pentru coronavirus cu teste rapide // FOTO Guliver/GettyImages
Sportivii pot fi testați pentru coronavirus cu teste rapide // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat miercuri, 14 aprilie 2021 10:21 / Actualizat miercuri, 14 aprilie 2021 10:29

Ministerul Tineretului și Sportului a emis azi un comunicat prin care anunță că metoda de testare pentru COVID-19 a sportivilor se va schimba.

Astfel, MTS, prin ministrul Eduard Novak, și Ministerul Sănătății, prin ministrul Vlad Voiculescu, au semnat un ordin comun prin care se permite ca sportivii să fie testați în competiții cu teste rapide. Decizia a intrat deja în vigoare, fiind publicată în Monitorul Oficial.

Atfel, dacă până acum era nevoie ca testele Real Time-PCR să fie utilizate, acum sunt acceptate și testele rapide antigen. Acesta sunt mult mai ieftine și ar ajuta cluburile din punct de vedere financiar. 

30 de RONar cota în medie un test rapid antigen, în timp ce un test RT-PCR poate depăși și 300 de lei

Ministrul Tineretului și Sportului, Eduard Novak, și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, au semnat ordinul comun nr.197/462/2021, care va permite folosirea testelor rapide pentru sportivi

Ordinul comun a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 358/08.04.2021, Partea I, intrând în vigoare de la data publicării. Prin semnarea sa, Ministerul Tineretului și Sportului s-a aliniat la reglementările în materie ale Ministerului Sănătății, care prevăd că, la momentul actual, la nivelul unităților sanitare, diagnosticarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 se realizează conform metodologiei Institutului Național de Sănătate Publică, prin metoda RT-PCR, precum și prin teste de detecție a antigenelor SARS-CoV-2, așa numitele teste rapide. 

Având în vedere cele de mai sus, testarea sportivilor se va putea face și prin metoda testelor rapide. Aceste teste sunt recomandate pentru utilizare numai în anumite condiții și de către profesioniști, fiind considerate valabile doar dacă sunt făcute în unități avizate de Ministerul Sănătății și efectuate în conformitate cu metodele aprobate de Ministerul Sănătății, prin Ordinul ministrului sănătății nr. 1.513/2020, la fel ca și testele RT-PCR. Lista unităților avizate se regăsește pe pagina Ministerului Sănătății. 

Această modificare de reglementare atât de așteptată va face activitatea sportivă mai accesibilă, inclusiv pentru amatori, și va ușura presiunea financiară care a generat constrângeri și dificultăți în lumea sportului, date fiind costurile semnificativ mai mici ale acestor teste, prin comparație cu cele RT-PCR.

Activitățile sportive vor fi organizate și în continuare în conformitate cu normele și regulamentele specifice ramurii de sport, adaptate de structurile sportive la situația creată de epidemia de COVID-19 și în acord cu prevederile legale în vigoare.
- Comunicat MTS

VIDEO Petrache continuă războiul cu Eduard Novak: „Bazele pe care ministerul le păstorește în acest moment arată deplorabil”

Citește și: 

Simona Halep dă ultimele detalii despre starea ei: „Nu pot spune că sunt pregătită pentru ce urmează”

Numărul 2 mondial, depistat pozitiv cu COVID-19, se retrage de la Monte Carlo » Participarea lui Rafa Nadal, sub semnul întrebării

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (3)
xsadikulx
xsadikulx  •  14 Aprilie 2021, 15:08

bah terminati cu vrajeala asta ...tineti lumea in carantina aiurea !!! acum ati bagat teste rapide la sportivi !!! Cine sa va mai inteleaga ...eu zic sa incercati si cu teste de sarcina inainte de meci :)))))))))))

ionica007
ionica007  •  14 Aprilie 2021, 11:20

Nu cred ca a trecut o luna de cand *** lui Voiculescu de la Sanatate afirma, cu subiect si predicat, ca jucatorii de fotbal ar trebui sa poarte masca in timpul meciurilor... Multumim din inima PNL-ului ca a scos la lumina si a adus la conducere cea mai ciudata adunatura de complexati si ciudati alogeni din '45 incoace! Acest furuncul va duce la disparitia PNL-ului ca partid... Pacat ca bruma de normalitate care se gaseste INCA in PNL este anulata de aceasta tumora maligna pe nume USR-PLUS....

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ray51
ray51  •  14 Aprilie 2021, 10:42

Mah, cetatenilor-guvernanti! Chiar nu mai terminati odata cu mascarada asta? Ati inlocuit Ciuma rosie cu Ciuma neagra. A voastra.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close