FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Next level: Champions League! » Steaua inventează un obiectiv nou ca să-i păstreze conectaţi pe jucătorii importanţi din echipă

Articol de GSP - Publicat sambata, 19 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 19 aprilie 2014 11:27

Reghecampf e conştient că realizarea eventului, după titlul şi Supercupa deja cîştigate în ultimul an, ar lipsi echipa de scopuri interne concrete. Antrenorul i-a explicat şi lui Becali acest risc şi a obţinut promisiunea că strategia şi investiţiile din vara aceasta vor urmări crearea unei formaţii capabile să se descurce în grupele Ligii Campionilor.

Campioană în 2013, cîştigătoare a Supercupei în 2013. Probabil campioană din nou anul acesta şi la un pas de Cupa României, o dată cu calificarea în finala cu Astra. Steaua domină clar fotbalul intern şi adună trofeu după trofeu. O situaţie care nu implică doar motive de bucurie pentru Reghecampf, ci şi griji.

Antrenorul recunoaşte că succesele legate ar putea să-i adoarmă formaţia. Una care nu mai luase un titlu de campioană de 6 ani cînd a preluat-o el, în vara anului 2012. Reghe crede însă că a găsit antidotul pentru previzibila pierdere a motivaţiei: stabilirea unui obiectiv extern de forţă.

"Rămîneţi, că facem echipă tare!"
Fotbalişti precum Tănase, Chipciu, Szukala, Gardoş ar urma să lupte pentru ceva mai mult decît au obţinut pînă în prezent. Laurenţiu explică planul: "Este posibil să mai scadă motivaţia, da. În vară va trebui să rezolvăm asta. Am discutat cu Gigi Becali şi el mi-a zis să le transmit jucătorilor importanţi din lot că ar fi bine să continue măcar un an, deoarece investiţiile şi strategia pentru sezonul următor vor urmări construirea unei echipe capabile să se descurce în grupele Champions League şi poate chiar să treacă în primăvară".

Maxim: Oli cu 5 puncte
O prezenţă bună în Liga Campionilor constituie un deziderat pe care roş-albaştrii nu l-au izbutit în ultimii ani, indiferent de antrenorul şi de lotul de care au beneficiat. În 2007 şi în 2008, Steaua a luat doar cîte un punct în grupele din care a făcut parte. Iar în ediţia curentă a Champions, Reghecampf s-a convins şi el că e vorba despre o competiţie foarte grea.

Campioana României a strîns doar trei puncte în grupa cu Chelsea, cu Schalke şi cu Basel, una considerată accesibilă imediat după tragerea la sorţi. Steaua nu s-a comportat grozav nici în cel mai bun sezon al ei în Champions League. În 2006, trupa pe care o conducea Olăroiu a adunat 5 puncte, 4 cu Dinamo Kiev, unu cu Lyon şi două eşecuri contra lui Real Madrid.

Transferuri ratate în vara trecută
Steaua gîndeşte diferit acum, după ce în vara trecută a ratat complet campania de achiziţii în vederea Ligii Campionilor. Atunci, roş-albaştrii s-au grăbit să perfecteze cîteva achiziţii pentru grupe, dar au investit prost. Au venit Varela, de la Vaslui, pe un milion de euro, şi Ionuţ Neagu, de la Oţelul, pe 500.000 de euro.

Primul, adus ca stoper, a fost reprofilat ca fundaş dreapta şi s-a descurcat decent pe noul post. Neagu nu s-a impus ca mijlocaş central nici măcar după ce a plecat Bourceanu şi constituie una dintre cele mai neinspirate achiziţii din ultimii ani.

"Stelişti, respectaţi blazonul!"
Ţinînd cont de victoria controversată de anul trecut a celor de la Viitorul, 5-2 în Ghencea, Cornel Ţălnar, antrenorul lui FC Braşov, le-a trimis un mesaj steliştilor înaintea meciului de luni: "Nu mă tem de jocuri de culise, dar sper ca Steaua să-şi respecte blazonul în meciul cu Viitorul. Lupta pentru salvare se va da pînă în ultima etapă pentru că sînt multe echipe implicate".

10 puncte a cîştigat CFR Cluj în Champions League, ediţia 2012-2013, într-o grupă cu Manchester United, Galatasaray şi Braga. Ardelenii au terminat abia pe 3 şi au picat în Europa League

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (35)
dlq1
dlq1  •  19 Aprilie 2014, 22:54
Postat de dlq1 pe 19 Aprilie 2014, 22:50

Asa s-a intamplat si in anii lui Ceasca, a cules cam tot din Romania si mai apoi , nedandu-le voie sa plece a ajuns putere europeana ,,,,`CCE, !supercupa a europei, 1 finala a CCE si inca o semifinala in decurs de cinci ani ultimele 2 dupa ce deja echipele europene erau instiintate de puterea ei !ACUM ar fi momentul sa vina la STEAUA si un ANTRENOR nu doar un secund ca Prodneubertreghensburg !!!

Si n-am amintit NIMIC despre finala intercontinentala in care a decis arbitrul care a anulat un gol valabil al lui belodedici si nu a dat 2 penalty-uri Stelei si a admis jocul mai mult decat barbatesc -spre intimidant de violent- al argentinienilor !!

dlq1
dlq1  •  19 Aprilie 2014, 22:50

Asa s-a intamplat si in anii lui Ceasca, a cules cam tot din Romania si mai apoi , nedandu-le voie sa plece a ajuns putere europeana ,,,,`CCE, !supercupa a europei, 1 finala a CCE si inca o semifinala in decurs de cinci ani ultimele 2 dupa ce deja echipele europene erau instiintate de puterea ei !ACUM ar fi momentul sa vina la STEAUA si un ANTRENOR nu doar un secund ca Prodneubertreghensburg !!!

robert1205
robert1205  •  19 Aprilie 2014, 22:18

E super motivant campionatul din Romania cu 11 echipe care se bat la retrogradare cu 6-7 etape inainte de final.Golgheter este Lemnaru cu 13 goluri si Steaua cauta un varf roman prin Romania de ani buni.Dar performanta in Champions Leaguea a facut in 2012-2013 CFR Cluj 10 pct. cu jucatori straini.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează
Close