FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Nu ajunge doar să țină cu Dinamo! 4 mari dezavantaje ale lui Vasile Miriuță: cum clachează cu granzii și detaliul care nu-l recomandă pentru un club mare

Articol de GSP - Publicat marti, 19 septembrie 2017 13:25

Vasile Miriuță va fi noul antrenor al lui Dinamo, pariul lui Ionuț Negoiță. Miriuță, 48 de ani, e un tehnician cu experiență în Liga 1, a jucat la Dinamo și cunoaște și iubește clubul. Acesta pot fi marile lui avantaje.

Dar va reuși antrenorul în cea mai mare provocare din viața lui?

4 zone la care Miriuță are de lucru:

1.  "mIRIUȚĂ, TE IUBIM" SAU "demisia"?

În afară de CFR Cluj, Miriuță a antrenat doar la echipe modeste, la care nu au avut presiune, așa cum va fi la Dinamo. Fanii "câinilor" s-au săturat. Vor titlul după 10 ani, vor echipa în cupele europene și vor victorii importante contra rivalei FCSB. Miriuță va avea o misiune dificilă și va trebui să îi mulțumescă pe cei mai fanatici fani peste care a dat în cariera de antrenor. Și lista cu antrenori contestați de fanii lui Dinamo e numeroasă, în ciuda faptului că au fost oameni apropiați afectiv de club: Andone, Gigi Mulțescu, Mircea Rednic, Flavius Stoican etc.

2. Cu vitrina goală

La Dinamo, cine nu câștigă trofee pleacă imediat. Conducerea vrea performanță, după ce în ultimii ani echipa a câștigat doar o Cupă a Ligii. Și la acest capitol Miriuță este deficitar. De-a lungul carierei de antrenor, noul tehnician al lui Dinamo nu a câștigat niciun trofeu, ceea la echipa alb-roșie nu este de acceptat, iar dacă nu va aduce un nou trofeu în vitrina clubului, va pleca rapid.

6 echipea antrenat Miriuță până acum în carieră: Ceahlăul, CFR Cluj, Gyor, ASA Târgu Mureș, Energie Cottbus și Concordia

3. Clachează în meciurile mari

Dinamo se luptă la campionat și este obligată să joace la victorie în duelurile cu FCSB, CFR, Viitorul și CSU Craiova. Totuși, Miriuță suferă în aceste meciuri. În partidele tari, Miriuță clachează, iar contra echipelor importante din Liga 1, antrenorul are palmares negativ.

În 10 meciuri cu FCSB, antrenorul are o victorie, 3 remize și 6 infrângeri. Cu Viitorul are două vitorii, trei egaluri și patru meciuri pierdute. În duelurile cu fosta sa formație, CFR, Miriuță are două înfrângeri în tot atâtea meciuri, iar contra celor de la CSU are o victorie, trei egaluri și două înfrângeri.

4. Cel mai slab de la Chiajna

La Chiajna, Miriuță are un parcurs dezastruos. Antrenorul este cel mai slab din istoria formației din Ilfov, fiind sub antrenori ca Emil Ursu, Diniță, Țălnar, Ilie Stan sau Chirila. Miriuță are o victorie, două egaluri și 6 meciuri pierdute pe banca Concordiei.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (48)
109097349745292
Cici Demedici  •  20 Septembrie 2017, 06:51

1 intr-o tara unde valorile au fost schimbate si nu a ramas decit o rutina a statisticilor ce sint simple cifre adica trupuri fara suflet orice acefal trage concluzii false. am gasit un ciob de oala si are culoarea maro. logica iti spune ca intreaga oala ar putea fi maro. este o variana dar oare cite alte variante logice nu ar fi ? pentru dinamo era greu sa faca o alegere dupa plecarea lui contra. contra a dovedit ca se poate daca iubesti clubul daca ai dragoste de fotbal daca esti un caracter tare. din aproape nimic a salvat dinamo. categoric ca andone a facut ceva dar dinamo exista arratind ca o un om muribund. nu a gasit medicamentul necesar sau tratamentul de a trezi la viata acest muribund. in ziua de azi este un talent deosebit sa faci asa ceva. privesc botosaniul si astra ba chiar si timisoara unde banii sint putini dar anrenorii fac minuni. miriuta a avut un joc frumos spectaculos la cfr si il doreau pina intr-un punct la echipa. insa acolo logica ete ilogica si lipsa de caracter exisa. pe acest fond unul ca dan petrescu a venit a cerut i s-a dat mai mult decit credea si el si ce face? asteapta penalti-uri . jocul este execrabil la ce bani sa-u bagat mergind cu politica pasilor mici neavind importanta cum dar 3 puncte sa iasa. in conditiile date un niculescu nu cred ca putea tine vestiarul neavind experientele de antrenor care sa fi sfirsit pe o banca. poate leo grozavu era o alternativa foate buna pentru ca si el era un fost fotbalist de la dinamo .

109097349745292
Cici Demedici  •  20 Septembrie 2017, 06:50

2Leo Grozavu are fotbal i cap nu gluma dar nu stiu cum ar fi gestionat dinoamo pentru ca nu multa experienta in alte cluburi. categoric ca nu numarul de cluburi este important ce stiinta de carte ai invatat pe unde ai fost. chiar daum pe care l-am respectat a dat dovda de miscari ilogice care nu tin de logica. ajunsese asemanator cu faza din bancul cu un rabin si un enorias caruia ii murea mereu o gaina in cotet. rabi i-a sugerat sa mute cotetul in toate punctele cardinale insa tot murea o gainuse. atunci rabi l-a intrebat pe enorias daca mai are gainuse ca el este plin de idei. cam asa a fost cu experimentele ce aveau o logica la ecchipele de club nu la nationala. poate eista o arhitetura deschisa unde poti functiona in functie de joc cu cel putin doau sisteme dar... omul a gresit si de aici tot ce s-a intimplat. oamenii batrini trebuiesc adusi la nationala pentru ca stiu sa impinga ehipa mai cu seama cei cu caracter si care pot da din experienta lor. in acelasi timp cresti usor tineri pe lina ei . asa ca miriuta este recomandat in pofida nerealizarilor prin faptl ca a condus un club ca cfr avind un fotbal absolut frumos unde a reconstruit unde exista o insolventa aratind caracter. este dinamovist si cred ca are tot ce ii trebuie sa duca echipa undeva bine. sint convins ca are alt ochi fata de jucatorii care trebuies adusi. este un om de caracter si iubeste clubul plus stie jocul cu mingea. asa ca doresc domnului Miriuta tot binele din lume si sa fie respectat

bigd
bigd  •  19 Septembrie 2017, 22:08
Postat de indolentu pe 19 Septembrie 2017, 16:26

ce faci ba iemigrantule din judetu breaila in irlanda n ai comenzi?ie ora 14 si opt minute la tine irlandezule asa zis cind ai postat asa ca pauza de masa nu mai ie deci stai degeaba de comentezi pa gesepeu?mai te dai si mare realizat p acolo cred ca au toti jghiaburi si burlane la casa si acu in lipsa de altceva o arzi cu comentarii pa gesepeu. :)))))))

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (48)
Comentează