FOTBAL  »  Superliga  »  REGULĂ

O nouă regulă în sport, la un an de la decesul lui Ekeng » Ministrul Sănătății a făcut anunțul

Foto: Raed Krishan
Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 mai 2017 20:59

Pe 6 mai 2017, s-a împlinit un an de la decesul mijlocașului Patrick Ekeng. Fostul jucător dinamovist a suferit un stop cardio-respirator într-un meci cu Viitorul, 3-3, s-a prăbușit pe teren și nu s-a mai putut face nimic.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a propus reviziuirea reglementărilor privind vizitele medicale ale sportivilor profesioniști și introducerea obligativității unei ecografii de cord pentru a se vedea dacă există malformații cauzatoare de deces subit.

"În săptămânile ce vor urmă, comisiile de specialitate ale Ministerului Sănătăţii vor evalua toată baza legală existenţa şi o vor aduce la zi. În urmă discuţiilor cu cardiologii, care ne-au confirmat că sunt malformaţii de cord care pot cauza moarte subită, dar nu pot fi puse în evidenţă prin examen clinic sau EKG, intenţionăm ca pentru sportivii de performanţă să introducem o ecografie de cord pentru a pune în evidenţă şi a diagnostica precoce eventualele malformaţii.

Până acum nu există această procedura în reglementările care privesc evaluarea medicală a sportivilor şi nu ştim să se practice în străinătate", a declarat, pentru Agerpres, ministrul Bodog.

"Noi am avut o discuţie cu ministrul Tineretului şi Sportului, domnul Marius Dunca, şi considerăm că este foarte important să prevenim astfel de incidente tragice pe terenul de sport. Dacă putem să prevenim acest lucru, trebuie să îl facem" Ministrul Florian Bodog

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează