FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

O veste bună şi una proastă pentru Costel Gâlcă » Un titular revine, altul mai stă

Adrian Popa și Florin Gardoș au lipsit în turul cu Stromsgodset
Adrian Popa și Florin Gardoș au lipsit în turul cu Stromsgodset

Articol de GSP - Publicat luni, 21 iulie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 20 iulie 2014 23:01

Extrema dreapta va putea fi folosită miercuri în returul cu Stromsgodset, dar stoperul nu e disponibil încă, din pricina leziunii musculare din cauza căreia a ratat startul sezonului.

Steaua trebuie să se descurce în continuare fără Florin Gardoş. Fundaşul central al "naţionalei" rămîne indisponibil din cauza recidivei leziunii musculare pe care a suferit-o pe finalul sezonului trecut. Gardoş va fi testat de staff-ul medical şi pe parcursul acestei săptămîni, dar e exclus să apară în echipă pentru partida cu Stromsgodset de miercuri.

În lipsa lui, cuplul de fundaşi va rămîne Szukala-Varela. Polonezul şi portughezul s-au descurcat bine în debutul stagiunii, dar lusitanul care reprezintă selecţionata Insulelor Capului Verde lipseşte de pe banda dreaptă a defensivei, unde ar fi titular de drept dacă nu ar fi nevoie să-l substituie pe Gardoş din centrul apărării.

Gîlcă are parte şi de o veste bună: revine Adi Popa. Mijlocaşul dreapta s-a accidentat în timpul stagiului de pregătire din Anglia, a suferit o disjuncţie a umărului, şi e aproape recuperat. El va putea juca inclusiv contra norvegienilor miercuri seară.

Popa a însoţit-o pe Steaua şi la Drammen, unde campioana României a cîştigat cu 1-0 prima manşă din turul al doilea preliminar al Champions League. Gâlcă l-a inclus în lot ca să-l implice în antrenamente şi să-l ajute astfel să-şi recapete forma fizică a titularilor.

Deficitul de pregătire constituie o problemă de care Gardoş se va lovi în momentul în care el va redeveni apt din punct de vedere medical. O dată însănătoşit, Florin va mai avea nevoie de o perioadă doar cu antrenamente înainte să poată fi utilizat din nou în prima echipă, întrucît absenţa l-a scos deja din formă.

Stoperul s-a "rupt" tot în cantonamentul din Anglia, în timpul unui amical, şi nu a mai prins din acel moment nici o şedinţă de pregătire la intensitatea normală.

"De ce Gardoş nu s-a accidentat şi pe vremea lui Reghecampf? Întreb. Nu cumva mai contează şi pregătirea? Poate-s de vină şi antrenamentele cînd ţi se rupe un jucător!" (Liţă Dumitru, fost fotbalist al Stelei)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Arbitru din Israel la retur
Site-ul oficial al Stelei a anunţat înaintea UEFA arbitrul partidei retur din turul II preliminar al Ligii Campionilor de miercuri seară, de pe Arena Naţională. "Centralul" israelian Eitan Shmuelevitz, în vîrstă de 36 de ani, se află la primul meci în Liga Campionilor, este arbitru internaţional din ianuarie 2012 şi face parte din a treia categorie UEFA. La meciul cu Stromsgodset acesta va fi ajutat la cele două tuşe de Danny Krasikow şi Nissan Davidy. Observator va fi Vitor Melo Pereira, care pe vremea cînd era arbitru l-a eliminat pe Hagi la CE 2000 în meciul România - Italia 0-2.

"Spioni" în Kazahstan
Augustin Chiriţă, fost fotbalist la Universitatea Craiova şi FC Argeş, acum antrenor secund la Ordabasy, din Kazahstan, le dă informaţii steliştilor despre Aktobe, posibilul adversar al campioanei din turul III al Ligii Campionilor: "Deja am fost contactat de cei din staff-ul Stelei. Aktobe nu mai este ca anul trecut, cînd echipa era mai puternică. A schimbat şi antrenorul acum, este o echipă cu joc combinativ. Punctul ei slab este la nivelul fundaşilor centrali. Aceştia sînt lenţi. Nici un jucător de la Steaua nu are însă salariu cum au 5-6 jucători de la ei. Sînt bugete mari aici. Steliştii îi pot surprinde prin viteză. Nu cred că vor avea probleme cu Aktobe".

La un pas de accidentare
În momentul sosirii la meciul de sîmbătă seară din Giuleşti, Giedrius Arlauskis a fost la un pas să-şi spargă capul într-una din grinzile stadionului. El a avut noroc că nu a lovit prea tare cu capul în bucata mare de beton de la ieşirea din vestiare. Lîngă lituanian se aflau şi alţi colegi, care l-au ţinut după impact. "Meciul cu Steaua nu trebuia să se joace în Giuleşti, un stadion nesigur pentru toată lumea, în care se poate întîmpla o catastrofă", spuneau oficialii Jandarmeriei zilele trecute.

Înjurat nonstop
Paul Pîrvulescu a povestit colegilor că a fost înjurat în timpul meciului cu Rapid de mai multe ori de către Alexandru Coman. În cele din urmă, lui Pîrvulescu i-au cedat nervii, sărind la adversar, fază la care s-a creat un meleu. "Pîrvulescu a fost înjurat de mamă şi de aceea a reacţionat în felul acesta. Nu e normal comportamentul jucătorului de la Rapid, dar nu e în regulă nici reacţia lui Paul", a spus Gâlcă la final.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
ddenisssa
ddenisssa  •  21 Iulie 2014, 13:51
Postat de thedronius pe 21 Iulie 2014, 11:45

Lasati-ma frate cu Adi Popa. Sa-l joace pe Gradinaru acolo ca e jucator nu gluma precum Popica!

Cam asta zicem si eu, daca citeai cu atentie.

thedronius
thedronius  •  21 Iulie 2014, 11:45
Postat de ddenisssa pe 21 Iulie 2014, 10:38

Eu am citit doua vesti proaste. Nu vad care este cea buna.

Lasati-ma frate cu Adi Popa. Sa-l joace pe Gradinaru acolo ca e jucator nu gluma precum Popica!

mm_mm904
mm_mm904  •  21 Iulie 2014, 11:09

Polonezul si lusitanul din Insulele Capului Verde? :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează