FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Omul de 70 de milioane de euro, prăbușire extremă » Cel mai spectaculos transfer al lui FCSB, copy/paste după alt experiment

Articol de - Publicat miercuri, 21 martie 2018 09:14

De când a semnat cu FCSB, mijlocașul ofensiv n-a dat niciun gol în 11 meciuri și a devenit rezervă. Regresul lui pare copy/paste după experimentul cu Andrei Pavel, alt fotbalist pe care Becali îl cumpărase din Moldova, un atacant ajuns la 25 de ani în ”C”.

Cine semnează cu FCSB își pierde cheful de fotbal sau doar inspirația. Regresul lui Olimpiu Moruțan i-a îngrijorat pe patronul și pe antrenorul de la Botoșani, însă cazul mijlocașului de 18 ani nu e unic. Există un precedent. Becali l-a cumpărat în 2012 pe Andrei Pavel, de la Ceahlăul. Atacantul marcase două goluri în 9 partide disputate pentru nemțeni, părea un vârf de viitor.

A uitat să mai înscrie

Steaua l-a achiziționat și apoi l-a mai lăsat la Piatra Neamț sub formă de împrumut. A calculat că așa îi va încuraja dezvoltarea, din moment ce Pavel avea să prindă mai multe meciuri la Ceahlăul decât ar fi jucat la București.

Planul n-a funcționat deloc, randamentul lui Andrei a fost tot mai slab și steliștii au anulat transferul, nu l-au mai considerat suficient de bun. L-a dat afară și Ceahlăul până la urmă! A ajuns la SC Bacău, apoi la FC România, o grupare din subsolul fotbalului englez, de unde a revenit ca să evolueze la Aerostar Bacău.

Acolo se află și în prezent, la echipa din Liga a 3-a. A semnat cu Steaua când avea 19 ani, iar la 25 joacă în "C" și lumea din Liga 1 a și uitat de el.

A ajuns la 6 minute

Moruțan a semnat cu roș-albaștrii la 18 ani, însă jocul lui înregistrează o scădere care seamănă cu experiența pe care a avut-o Pavel. De când a devenit fotbalistul FCSB, Olimpiu nu a mai marcat niciun gol. A disputat 11 partide în campionat și în Cupa României fără să marcheze, ceea ce constituie un indicator pentru un fotbalist de atac, folosit de obicei pe postul din spatele atacantului în sistemul 4-2-3-1, adică un "Budescu".

Patronul Iftime a dat vina pe viața extrasportivă agitată, nepotrivită pentru un profesionist. Antrenorul Costel Enache a renunțat să-l mai folosească pe Moruțan, sătul să mai mizeze pe un mijlocaș a cărui formă dezastruoasă constituie o explicație pentru rezultatele tot mai proaste ale moldovenilor. În ultimele trei apariții a adunat 109 minute: 13 minute într-un meci, 90 în altul și 6 în al treilea. Asta în condițiile în care folosirea lui e încurajată și de statutul de jucător eligibil pentru regula U21.

800.000 €a costat Moruțan, căruia Becali i-a oferit 9.000 de euro lunar, un salariu de top pentru toate formațiile din campionat, cu excepțiile FCSB și CFR, unde un asemenea venit e unul mediu

45 de meciuri și două goluri are Moruțan la Botoșani. Moldovenii l-au luat de la U Cluj în 2016, ca urmare a falimentului clubului din Ardeal. Ambele goluri le-a înscris în acest sezon, înainte să fie achiziționat de FCSB

Vrea 70 de milioane de euro!

Criza lui Moruțan vine imediat după ce i s-a fixat o clauză de reziliere uluitoare în contractul cu FCSB: 70 de milioane de euro! Cel mai scump fotbalist român vândut din Liga 1 a fost Nicolae Stanciu, dat la Anderlecht pe 8,8 milioane de euro. Moruțan ar trebui să se schimbe enorm la Steaua ca să se apropie măcar un pic de prețul pe care îl visează Becali.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (25)
1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  21 Martie 2018, 16:46
Postat de Vasiliu Daniel pe 21 Martie 2018, 16:44

vezi ca csa steaua nu e steaua e doar *** aparuta acum 2-3 ani .. cu 0 trofee sustinuta din bani publici care joaca la matinal ;)

uitam sa spun de suporterii acelui club aparut acum 2-3 ani:D Suporteri de plastilina care la prima adiere se vand ;)

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  21 Martie 2018, 16:44
Postat de nebraska pe 21 Martie 2018, 13:22

Clona fcsb nu e Steaua, mos Cornel....vezi ca rad stranepotii de matale cu asa aberatii.

vezi ca csa steaua nu e steaua e doar *** aparuta acum 2-3 ani .. cu 0 trofee sustinuta din bani publici care joaca la matinal ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1609288426001049
Vasiliu Daniel  •  21 Martie 2018, 16:41
Postat de ss.lazio pe 21 Martie 2018, 14:21

Ce jucator de 70 de milioane de euro bai prostilor? 70 de milioane de ce? de boabe de orez, de boabe de mazare? Nici macar atat nu valoreaza! :))) Doar prostii de fecesebisti cred elucubratiile ciobanului infractor JJ.

doar dinamovistii cred ca joaca in champions league .. hahahahahahahahahahahaha deocamdata elucubratiilelui gigi sau cam adeverit .. tot asa guitau oagarii ..gen tu, si cand zicea gigi ca vinde jucatori cu 10 milioane . ;) apropo ce pana mea comentezi pe aici ... *** *** *** ;) baga niste coregrafii si *** *** ;)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează