FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Onoare şi dezonoare în Europa » FCSB e la retrogradare într-un clasament al celor 48 de echipe aflate în grupele Europa League

foto: Raed Krishan, GSP
foto: Raed Krishan, GSP

Articol de - Publicat duminica, 22 octombrie 2017 09:00

FCSB e pe podium şi se bate pentru titlul de clubul cu cel mai bun raport valoare lot - puncte obţinute din Europa League. În acelaşi timp, e la retrogradare în toate ierarhiile care clasează echipele din punctul de vedere al fotbalului practicat.

FCSB e cu un pas în primăvara cupelor europene şi continuă să atragă elogii peste elogii. Există însă un contrast puternic între două capitole extrem de importante în existenţa unui club. Capitole pe care FCSB le-a bifat în actuala stagiune de Europa League şi la care se situează pe poziţii diametral opuse.

Un club e în primul rând o afacere, iar randamentul financiar trebuie să ţină întotdeauna cont de performanţele sportive. Cu cât cheltuieşti mai puţin şi reuşeşti rezultate mai mari, cu atât clubul e mai de succes şi managementul a fost mai bun. Plecând de aici, Gazeta a calculat, pentru fiecare dintre cele 48 de echipe care se află în faza grupelor actualei ediţii, care e indicele randamentului după disputarea a 3 etape. Calculul e simplu: valoarea lotului, conform transfermarkt.de, raportată la numărul de puncte din grupă.

De exemplu, FCSB atinge 27,45 de milioane de euro, a făcut 9 puncte, rezultă că a cheltuit puţin peste 3 milioane de euro pentru fiecare punct. Succesul investiţiei clubului lui Becali e întrecut doar de două echipe. Cu adevărat surprinzătoare: suedezii de la Ostersunds şi ucrainenii de la Zoria Lugansk, cele două grupări fiind pe primele două locuri într-o serie cu formaţii ale căror valoare cumulată atinge aproape 270 de milioane de euro, e vorba despre Bilbao şi Hertha Berlin.

Everton e, de departe, loserul perfect la acest capitol. Adună jucători de 321 de milioane de euro, dar are un singur punct în clasament. Totuşi, top 10 echipe cu cel mai slab raport investiţie-randament e dominat de formaţii din Bundesliga: Koln, Hertha şi Hoffenheim au strâns împreună numai 4 puncte, dintr-un maximum posibil de 27! 

tabel2

513 milioane €e valoarea lotului lui Arsenal, cel mai valoros club din Europa League, în timp ce Skenderbeu are cel mai ieftin lot, numai 6,2 milioane euro

La fotbal, FCSB e cam repetentă!

Vicecampioana României are victorii pe linie, dar e pe locul 39 în topul şuturilor la poartă şi abia pe 43 în ierarhia posesiei

FCSB e lider, are puncte şi goluri multe şi e aproape sigură de locul 1. În ciuda acestor lucruri, echipa lui Dică e datoare la impresia artistică. Oglinda fotbalului de calitate o reprezintă parametrii jocului de atac: şuturi, posesie, pase complete şi cornere, iar statistica, publicată ieri de UEFA, o plasează pe vicecampioana Ligii 1 la coada tuturor acestor topuri!

Nu doar că FCSB nu prinde la niciun capitol top 10, dar e la retrogradare peste tot! Cel mai rău stă în privinţa paselor, a acurateţei acestora şi a posesiei în cele 3 meciuri. E abia pe locul 43, din 48 de echipe!!!, la posesie, cu mai puţin de 50% ca medie, într-o grupă extrem de accesibilă. 

tabel1

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (159)
mickey13
mickey13  •  23 Octombrie 2017, 11:31
Postat de catalynn2 pe 22 Octombrie 2017, 11:49

Craitoiu asta trebuia sa isi merite si el salariul saracu ... Cica fcsb primește elogii! Poate doar niste felicitari de complezenta pt ca au obținut totusi 9 puncte, dar cu niste adversari de toata jena, avand noroc cu carul sa pice intr-o grupa ușoară. Cand insa dau peste o echipa mai ca lumea si care chiar vor sa castige iau 5 acasa ... Echipele cu loturi de peste suta de milioane care nu fac puncte in EL e si pt ca in general nu ii interseaza, pt ei fiind mai importantă competiția interna.Ca jjjijji a facut o afacere buna, asta nu contesta nimeni, problema e doar ca a ajuns aici folosindu-se ilegal, conform Justiției Romane, de brandul si istoria Stelei, si ca in orice economie de piața, cand te-ai folosit de imaginea cuiva si ai facut bani, esti bun de plata, iar aceeasi Justiție Romană care deja a dat 2 verdicte in legătura cu brandul e chemată din nou sa faca dreptate. Ce va urma nu știe nimeni sigur, insa becaliștii au toate motivele sa tremure de frica ... Forza Steaua!!!

"Poate doar niste felicitari de complezenta pt ca au obținut totusi 9 puncte, dar cu niste adversari de toata jena, avand noroc cu carul..." Au fost momente cand au jucat bine, au atacat, dar au luat bataie. Uneori, norocul, ti-l mai faci si singur! "Cand insa dau peste o echipa mai ca lumea si care chiar vor sa castige iau 5 acasa..."-Sa-nteleg ca CSA Regal ar fi batut City, nu? "Echipele cu loturi de peste suta de milioane care nu fac puncte in EL e si pt ca in general nu ii interseaza, pt ei fiind mai importantă competiția interna..." - Nu putem compara merele cu nucile. Aia isi incearca si ei norocul, daca le merge bine, daca nu, arunca pe asta cu competitia interna! "Ca jjjijji a facut o afacere buna, asta nu contesta nimeni, problema e doar ca a ajuns aici folosindu-se ilegal, conform Justiției Romane, de brandul si istoria Stelei, si ca in orice economie de piața, cand te-ai folosit de imaginea cuiva si ai facut bani, esti bun de plata, iar aceeasi Justiție Romană care deja a dat 2 verdicte in legătura cu brandul e chemată din nou sa faca dreptate. Ce va urma nu știe nimeni sigur, insa becaliștii au toate motivele sa tremure de frica..." - Cum adica NU STIE NIMENI SIGUR??? Pai ori FCSB=Steaua, Ori CSA Regal=Steaua. Hotaraste-te! Ori e alba ori e neagra? Tu, ca suporter (de orice fel), TU CE SIMTI??? Sa-nteleg ca daca alti judecatori vor spune ca altii au dat decizii strambe, o sa tii cu FCSB?

928854273813332
Ion Elisei  •  23 Octombrie 2017, 11:03

CARCOTASI SI INVIDIOSI PE ACEST CLUB GASIM PE TOATE DRUMURILE , F.C.SB. -STEAUA NU E FORSTA CUCUIETII DIN DEAL !

847899318579373
Varga Mihai  •  22 Octombrie 2017, 23:58

articol de gsp!!! se stie de ceva ani ca in fotbal nu mai conteaza posesia!!!!nu ai posesie buna e logic sa nu ai pase multe, cornere multe suturi multe !!!

Vezi toate comentariile (159)
Comentează