FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - DINAMO, SÂMBĂTĂ, 21:15, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

OPINIE » De ce Contra trebuie să fie îngrijorat înaintea meciului cu CFR Cluj + Două episoade recente în care Dinamo și CFR s-au confruntat de la distanță

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2017 18:23

Dinamo se deplasează sâmbătă pe terenul lui CFR Cluj, într-un meci în care victoria e singura opțiune pentru echipa lui Cosmin Contra. 

În cazul în care vor reuși să se impună în Gruia, "câinii" se vor instala, măcar pentru 24 de ore, în fruntea clasamentului, lucru ce părea imposibil în urmă cu trei luni, când Dinamo a fost la un pas să rateze prezența în play-off

Jucătorii lui Cosmin Contra vor avea însă o misiune extrem de complicată, în ciuda faptului că CFR Cluj nu mai are șanse la ocuparea primelor două locuri și pare, la prima vedere, o echipă aflată deja în "vacanță".

Hăituită la cluj: două victorii în 13 ani 

Dinamo a avut parte aproape în fiecare sezon de meciuri dificile la Cluj, pe terenul echipei care a hăituit-o cu fiecare ocazie. 

Din 2004, de când CFR a revenit în Liga 1, roș-albii au jucat nu mai puțin de 15 meciuri pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", iar bilanțul este înfricoșător pentru fanii dinamoviști: favoriții lor s-au impus doar de două ori în fața clujenilor, în 2011, când s-au impus cu 3-2, și în 2013, când Dănciulescu marca singurul gol al partidei. 

În toate competițiile, clujenii au câștigat de nouă ori, alte patru partide terminându-se la egalitate.

coșmar și în cupă

Pe lângă palmaresul net superior din campionat, CFR Cluj a fost coșmarul lui Dinamo și în Cupa României, de unde a eliminat-o în două rânduri, în 2010 și în 2012, de ambele dăți în faza sferturilor de finală. 

În plus, clujenii s-au impus în fața "câinilor" și în finala din 2016, câștigată de "feroviari" în urma executării loviturilor de departajare. 

TIMIZI ÎN DEPLASARE

Pe lângă numeroasele insuccese de la Cluj, dinamoviștii mai au un motiv de îngrijorare: parcursul slab înregistrat în meciurile din deplasare în ultimele sezoane.

Raportându-ne la sezonul actual, Dinamo a jucat 17 meciuri în deplasare, atât în play-off, cât și în sezonul regulat, impunându-se de doar cinci ori. 

La fel ca în sezonul trecut, când "câinii" au bifat cinci victorii în 18 meciuri jucate pe teren străin. 

Le întorc ardelenii favorul din 2008 sau își aduc aminte de nedreptatea din 2007 ? 

În sezonul 2007-2008, într-o altă ediție din Liga 1 în care titlul s-a jucat până în ultima etapă, Dinamo a contribuit decisiv la trimiterea titlului la Cluj. 

A învins-o pe FCSB cu 2-1 în penultima etapă, facilitând astfel misiunea clujenilor, antrenați la acea vreme de Ioan Andone.

Totuși, clujenii se pot raporta și la alt sezon în ceea ce privește "relațiile diplomatice" cu Dinamo. În sezonul 2006-2007, echipa din "Ștefan cel Mare", antrenată de Mircea Rednic, a învins-o pe final de campionat pe CFR Cluj, 1-0, și a ajutat-o pe FCSB să termine sezonul pe 2, în detrimentul clujenilor.

Perspective

În ciuda palmaresului ostil în fața clujenilor, dinamoviștii au însă o șansă uriașă: au ocazia de a urca temporar pe primul loc și de a juca în ultima etapă cu titlul pe masă. 

Ba mai mult, cu un joc favorabil al rezultatelor, Dinamo poate cuceri chiar titlul, performanță nesperată la începutul sezonului, la fix 10 ani de la câștigarea ultimului campionat. 

O eventuală victorie obținută la Cluj, coroborată cu un eventual succes la finalul sezonului, ar putea însemna și garanția că antrenorul Cosmin Contra și mai mulți jucători își vor prelungi contractele cu Dinamo. 

Mai mult, dinamoviștii au șansa de a-și îndepli în sfârșit visul interzis: participarea în Liga Campionilor.

Echipele probabile:

CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, Horj, Peteleu – L. Rus, Gomelt – Sorsa, Filipe Nascimento, Al. Păun – Omrani
Antrenor: Vasile Miriuță

Dinamo: Penedo – Romera, Nedelcearu, Dielna, St. Filip – Mahlangu, Nistor – Hanca, Rivaldinho, Palić – Nemec
Antrenor: Cosmin Contra

  • CFR Cluj - Dinamo, meci contând pentru penultima etapă din play-off, se joacă sâmbătă, de la ora 21:15.
  • Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport, TV Dolce Sport și Look TV. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
1610711385807044
Misu Mihai  •  06 Mai 2017, 16:40

Hai CFR !

sadiku
sadiku  •  06 Mai 2017, 09:44

Iar jucam cu ametitu de Mahlangu ...chiar nu-l vede nimeni cat este de slab in defensiva

870797579666969
Ernest Pap  •  06 Mai 2017, 09:22

Sunt suporter al CFR-ului dar sunt realist . Contra poate fi liniștit în meciul cu CFR-ul are cele trei puncte asigurate . După cum merge Astra s-ar părea că și aici are asigurate cele trei puncte . Deci cu 42 de puncte Dinamo și Contra pot să se gândească la titlu.

Vezi toate comentariile (25)
Comentează