FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Opinie de Remus Răureanu după petrecerea dinamoviștilor de la Piatra Neamț: "Trăiască berea!"

Articol de - Publicat vineri, 03 noiembrie 2017 13:53

Agitația din zilele trecute a clarificat situația de la Dinamo. A răspuns la două întrebări care pluteau de ceva vreme deasupra personajelor ca bulele din caricaturi: "De ce Negoiță n-o scoate la capăt în patru ani și jumătate ca șef al clubului?" și "Cum de echipele lui Miriuță nu bat pe nimeni?".

Pentru că Filip, Nedelcearu, Costache, Dudea și Hanca beau bere. Acesta e răspunsul pe care-l dau acționarul și antrenorul. Cei cinci jucători au ajuns să fie percepuți ca niște alcoolici, se vorbește în emisiunile TV despre reabilitare, dezalcoolizare cum ar veni.

E posibil să aibă nevoie de așa ceva oameni de 19, 20 de ani? "Sunt dependenți de la vârste fragede", zice Cornel Dinu. Nu e clar dacă Mister glumește, dar conducerea executivă și tehnică de la Dinamo insistă să sublinieze, să amplifice episodul de parcă Steliano Filip a fost crescut cu bere în biberon!

Jucătorii ar fi petrecut cu o noapte înaintea unui meci de Cupă cu o formație din Divizia C. Gata, asta explică tot! Dinamo nu e pe locurile 7-9 din cauza proprietarului și a antrenorului. "Dacă ăștia beau, noi ce putem să mai facem?". Negoiță se vaită ca și cum pe cei cinci i-a parașutat cineva în vestiar, nu-i crește el de patru ani și jumătate!

"Câinii" sunt în al 5-lea sezon cu el proprietar și rezultatele devin din ce în ce mai rele. Alcoolul n-ar putea constitui explicația nici dacă Ionuț ar fi proprietar de distilerie, nu de hotel! Aceiași petrecăreți din camera de la Piatra Neamț au luptat pentru titlu până în ultima etapă a sezonului trecut. S-au apucat de băutură în ultimele patru luni? Ce depresie putea să cuprindă vestiarul, de un sfert din lot a început brusc să bea bere în loc să facă fotbal? Sau reușea Contra să se apropie de câștigarea campionatului cu bețivi și Miriuță nu poate?

Sticlele golite în Moldova i-au picat "mănușă" și antrenorului. Acum are și el explicația, nu mai discută despre înfrângerile pe linie de la Chiajna, despre motivele serioase pentru care s-a prăbușit Dinamo de când a preluat-o el. N-are cu cine! Ăștia beau și alții nu mai sunt! A mai greșit și Contra transferurile, pregătirea din vară. Să ziceți mersi dacă vă salvează de la retrogradare!

Normal că e la 7 puncte sub Botoșani! Păi, Costel Enache îi are mijlocași centrali pe Tincu și pe Bordeianu! O rezervă de fundaș de la Chiajna și un jucător pescuit din subsolul fotbalului. Buni de tot pe lângă Anton, Nascimento și Mahlangu. În 2012, când Mahlangu debuta în naționala Africii de Sud, Bordeianu juca la FC Dorohoi. Dar Miriuță n-are cu cine! Poate Enache are noroc, în Botoșani n-o exista alcool deloc.

Și Edi Iordănescu e fericit, și-a reconstruit tot lotul cu ciurucuri și în patru luni e pe loc de playoff, nu se gândește la salvarea de la retrogradare, ca Dinamo. El nu-l are pe Nedelcearu, care se culcă târziu, e obligat să joace cu Dandea, dat afară din Ștefan cel Mare. Un fundaș submediocru, dar cuminte.

Astra și Botoșani sunt mai sărace și mai bune decât "câinii". Negoiță nu mai caută explicații, zice că a obosit și vrea să-l lase pe altul să facă dezalcoolizarea. Metoda lui de management, cu hotelieri în posturi-cheie și foști fotbaliști ca Dănciulescu și ca Lupu buni doar de decor, a ajuns în faliment.

Miriuță n-a obosit, că abia a venit. Doar s-a trezit cu un alibi prea bun ca să nu fie exploatat. El o fi fost în cantonament când s-a băut bere? O fi auzit sticlele ciocnite și s-o fi gândit că ar fi păcat să intervină, "mi-e că pierdem în continuare, măcar să fie jucătorii beți!".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (13)
484647715224966
Marian Boeangiu  •  03 Noiembrie 2017, 23:15

Frumos argumentat, chiar logic dar o logica de tip matematic care nu cred ca se poate aplica peste tot. Atunci cand se lucreaza cu sportivi rezultatele pot fi imprevizibile atat in plus cat si in minus adica rezultatele depind de foarte multe variabile ca forma de moment, accidentari,relatiile dintre jucatori, influente exterioare( bani, presa, familie,perioada de transferuri, etc). Asa incat in situatia de la Dinamo nu cred ca putem identifica cu precizie vinovatul ci mai degraba cauza este reprezentata de un grup de factori din care nu pot fi sustrasi patronul si fostii si actualii "slujbasi". Daca ar fi asa simplu cum sugereaza dl Raureanu atunci ar fi trebuit sa duca la bun sfarsit analiza aratand clar omul minune care ar rezolva situatia si eventual sa si "garanteze" pentru el. Cam complicat, nu?

cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Noiembrie 2017, 19:06
Postat de Joachim Makay pe 03 Noiembrie 2017, 16:21

Ba ingamfatule ia zi care-i treaba cu bankruta frauduloasa ? Aveti traditie , de hoti .

Bai, smeritule, ia zi, care-i treaba cu datoriile catre buget avute in momentul preluarii clubului de catre Becali si de care vorbea Bodu?! A platit Becali vreun sfant? A platit Hrebenciuc? Aveti vocatie de protejati ai oricarui sistem.

steppenwolf76
steppenwolf76  •  03 Noiembrie 2017, 17:34

Gascoine si mai toata generatia lui beau pana nu mai puteau si tot jucau fotbal, n-are sens sa dai vina pe o petrecere, la varsta lor si la forta lor de sportivi o petrecere nu ar trebui sa se cunoasca prea tare in jocul de pe teren, problema e ca ei nu prea sunt sportivi de Dinamo. Partea nasoala e ca Viitorul a jucat ca o cizma si tot a batut pe Dinamo. Dinamo n-are nicio idee de joc.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează