FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

OPINIE GSP » Scandal, dinți de lapte și o mare întrebare despre tactică! 5 lucruri care trebuie schimbate URGENT la FCSB

Articol de - Publicat luni, 21 mai 2018 11:34

Cele mai spectaculoase transferuri și cel mai bun lot nu au ajutat-o pe FCSB să câștige titlul. A terminat din nou pe locul 2, pentru al treilea an consecutiv, și a trimis șampania la CFR Cluj.

FCSB a avut un sezon modest, cu doar câteva meciuri bune de-a lungul anului. Gigi Becali anunță din nou transferuri. Dar problemele sunt altele.

1. Mișcare continuă, agresivitate, pressing. Unde sunt?

Față de perioada Laurențiu Reghecampf, echipa roș-albastră a pierdut principale arme. Formația lui Dică nu face un pressing agresiv, a avut dinți de lapte la recuperare și le-a permis adversarilor să construiască în voie. Rotiți între ei, Pintilii, Nedelcu, Filip și Ovidiu Popescu, tot nu au reușit să închidă perfect culoarele. Vara aceasta, antrenorul stelist, oricare va fi el, trebuie să readucă energia și agresivitatea.

2. FCSB nu mai impresionează pe nimeni

Pentru lotul și obiectivele celor de la FCSB, tactica abordată pare una defensivă. Cu doi mijlocași la închidere, Dică a renunțat la intimidare, abandonând, într-un fel, tradiția de decenii de care se bucură roș-albaștrii.  În condițiile în care toate echipele se apără contra celor de la FCSB și echipa roș-albastră are jucători de atac care impresionează, Dică are toate motivele să abordeze diferit meciurile din sezonul viitor.

3. Cioc-cioc: există vreo tactică în vestiar?

În acest sezon, formația lui Dică a fost dependentă de execuțiile individuale, mai ales cele ale lui Budescu. Steliștii au părut de multe ori lipsiți de o idee tactică, de trasee, de automatisme. În prea puține momente FCSB a marcat după o acțiune colectivă, lucrată la antrenament și de cele mai multe ori s-a așteptat o fază creată de Budescu prin care să destabilizeze adversarii.

4. Jucătorii și "o mare petrecere"

FCSB n-a avut partea de liniște, așa cum s-a întâmplat la CFR Cluj. Au existat multe scandaluri interne, între Dică și jucători, în special Alibec, iar patronul Gigi Becali a avut multe reacții nervoase de-a lungul sezonului, criticând jucătorii la TV și stricând atmosfera de la lot. În plus,  mai mulți fotbaliști, printre care Budescu, Găman și Teixeira, au avut declarații tăioase în spațiul public. Totul a părut scăpat de sub control, într-o cârpeală continuă. Poate trebuie puțină disciplină.

5. Eterna supărare: mai tango, nea Gigi

Gigi Becali a anunțat că renunță la conducerea clubului, urmând ca Vasile Geambazi să se ocupe de echipă în sezonul viitor. Rămâne de văzut cine va fi patronul FCSB, dar indiferent de numele acestuia, modul de conducere trebuie să se schimbe. Implicarea conducerii la echipă trebuie să fie redusă la minimum.

Dică trebuie să fie cel care decide echipa de start, schimbările și transferurile. Așa s-a întâmplat la CFR Cluj, iar echipa lui Dan Petrescu a câștigat campionatul.

Dacă Dică va fi lăsat să își facă treaba și să ia deciziile pe care le crede cele mai bune, atunci FCSB va avea o șansă mai mare la câștigarea campionatului. Aceeași placă, poate alt rezultat.

Citește și: Becali îi face încă un Dream Team lui Dică » Cum va arăta FCSB în sezonul viitor

Playtech: TRAGEDIE! Doliu URIAȘ în politica din România! A MURIT în urmă cu puțin ...

Ianis Hagi și Dennis Man, în centrul atenției la reunire » Ținute extravagante alese de „tricolori”


Comentarii (20)
1188995887825298
Sima Andrei  •  22 Mai 2018, 10:47

UN ANTRENOR CU LICENTA PRO E CEL MAI POTRIVIT FATA DE ESECURILE,DICA,RADOI SI ALTI MAIMUTOI,PASTRAREA LUI BUDESCU SI ALIBEC IN CONTINUARE CARE SA FACA O ECHIPA CU ANTRENORUL NU CA DICA,,,,INLATURAREA ,,MITEI,, DIN STAFF,ADUCEREA UNOR JUCATORI TINERI SI CU TALIE CORESPUNZATOARE POSTULUI RESPECTIV.UN MANAGER CU EXPERIENTA IN FOTBAL,INFIINTAREA UNEI ECHIPE DE TINERET PUR ROMANEASCA BAZATA PE PERFORMANTA SI CALITATE NU PE NEPOTISM SI PUPINCURISM

10155074652718103
Muzzi Ciprian  •  22 Mai 2018, 04:19
Postat de fangigi pe 21 Mai 2018, 12:05

Este imperios necesara indepartarea acestui puscarias din fotbalul nostru! Extirpati cancerul ce reprezinta clubul sau infiintat fraudulos si care activeaza ilegal in prima liga, uzurpand miseleste numele, traditia si istoria clubului armatei, avand ca unic scop doar imbogatirea acestui infractor de drept comun!

tu saracul iti meriti soarta! :D adica batranica armata a fost deposedata prin fault de echipa in timp ce dormea de arhanghelul cleptoman? :D adica nu ca ei tocau banii mei si cand i-au terminat au dat-o ciobanului, ci ei, saracii de ei, tocmai cand voiau sa poarte pe cele mai inalte culmi cheltuiala din bani publici, a venit ciobanul noaptea, in timp ce ei dormeau si a furat biata armata! pai la asa uzurpare, cu armata biata de nu isi poate purta singura de grija, ma gandesc ce *** s-ar intampla daca ar veni un nene cu Kalasnikovul in tara! ne meritam soarta daca nu vedem sau ne facem ca nu vedem ca hoti sunt si unii si ceilalti! sau ma rog, voi rapidistii o meritati!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ioan.teodosie
ioan.teodosie  •  21 Mai 2018, 17:25

Nu e surd mai tare de urechi decât un fudul ... care mai are și o ALTĂ calitate ....Deci puteți să faceți și un desen, o hologramă, El Ciobandante va face ce știe .. cel mai bine.

Vezi toate comentariile (20)
Comentează