FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - VIITORUL, DUMINICĂ, 21:15, DIGI, DOLCE, GSP

OPINIE » Nu e Craiova, e CraiOlguța! 3 motive pentru care CSU își bate joc de competiție

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de - Publicat vineri, 05 mai 2017 17:54

Ce înseamnă decizia Craiovei de a băga juniori în meciul decisiv pentru titlu cu Viitorul? Trei motive pentru care anunțul oltenilor nu este în regulă pentru Liga 1.

1. Nu e respect pentru competitoare și competiție
CSU Craiova s-a bătut cu pumnul în piept că are mentalitate de echipă mare, că o moștenește pe FC Universitatea, deși abia s-a înființat. Prin faptul că vrea să bage mai multe rezerve într-un meci în care toate televizoarele vor fi pornite pe lupta la titlu, arată lipsă de respect față de celelalte competitoare, față de competiție și mai ales față de suporteri. Oricum ai întoarce decizia lui Marcel Popescu, un club care își construiește ADN-ul de echipă care aspiră la titlu NU face asta. Ce s-ar întâmpla dacă CSU, peste ani, ar fi în situația FCSB-ului sau a lui Dinamo? Nu ar avea aceleași pretenții?

2. Afectează interesele financiare ale tuturor
Banii se împart în Liga 1 în funcție de locul pe care echipele îl ocupă la finalul sezonului. CSU nu numai că se autosabotează, dar alterează și lupta pentru interesele financiare majore din top 3. Sumele sunt foarte importante, într-o perioadă în care cluburile abia fac transferuri de ordinul câtorva sute de mii de euro. De aceea, fie că vin din televizări, fie că vin din competiție, CSU influențează felul în care sunt împărțiți  banii. Astfel, sumele nu vor fi împărțite în funcție de meritele sportive obiective.

3. Alimentează speculațiile de blat și afectează imaginea Ligii 1
De ce ar avea nevoie două echipe cu pretenții din Liga 1 să alimenteze speculațiile privind lupta la titlu? Abia ce s-a domolit scandalul dintre Becali și Astra, că Hagi l-a și acuzat pe patronul roș-albaștrilor că are o înțelegere cu trupa lui Șumudică. Deci "delirul" este general. Iar peste focul luptei pentru cel mai prețios trofeu din fotbalul românesc, Craiova alege să pună benzină. De ce?

CONTEXT

Citește și: 3 situații "paranormale" » Craiova, enigma Ligii 1! Cum a servit titluri lui Dinamo și Steaua și cum l-a ajutat pe Hagi să devină golgheter. CSU cum se va descurca?

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (113)
gannicus2014
gannicus2014  •  05 Mai 2017, 19:35
Postat de ion2010 pe 05 Mai 2017, 19:25

Daca 90% dintre comentarii sunt impotriva incultului de ziarist care scrie "ai" in loc de "a-i", inseamna ca la GSP au ajuns sa scrie toti repetentii? Moralistule de Alin Grigore, nu te-ai scandalizat si ca Becali ii da prima lui Morais înaintea meciului direct? Fi-mi-ar scarba de coloana voastra vertebrala fracturata....

ioane , stai in banca ta , ca n-ai tu treaba cu gramatica ... hai , acum invata conjugarea verbului 'a intoarce' la contitional prezent : eu as intoarce , tu ai intoarce , el (ea) ar intoarce , noi am intoarce , voi ati intoarce , ei ( ele ) ar intoarce ... repeta de 100 de ori dimineata , pe stomacul gol , si de 200 seara , inainte de culcare ... http://conjugare.ro/romana/conjugarea-verbului-%C3%AEntoarce

dansy
dansy  •  06 Mai 2017, 14:59

De asta vi s-a retras acreditarea de catre Craiova.Pentru comentarii de genul celui facut de Alin Grigore-zero barat in fotbal ***.Nu va este mai rusine???Eu daca as avea o putere as da meciul Viitorului ca sa vi se intoarca furaciunile facute in tot/toate campionatele.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

dansy
dansy  •  06 Mai 2017, 14:55

Bai Aline cred ca te-ai prostit.Pai ce pretentii de corectitudine aveti voi astia vandutii lui Becali din partea Craiovei???Pai cand FCSB a castigat cu Craiova in campionat cu un 11 metri in urma unui asa zis hent cu 1 metru in afara careului,a fost corectitudine din partea FCSB.Puteau sa-i zica arbitrului care capatase orbul gainilor ca a fost in afara(de fapt nici macar hent nu a fost).Nu te-am auzit atunci luand atitudine.Nu ti se pare ca esti las-smecher-***,incorect s.a.m.d.Rusine!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (113)
Comentează